سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ | Tuesday 14 January 2025

در نشست شورای اسلامی شهرستان در مورخ ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳ که با حضور کل اعضا تشکیل گردید، اکبر زعیم حسینی با ۵ رأی موافق به‌ عنوان رئیس شورا، حسین مهرابی به عنوان نایب رئیس، احمد میرزایی به عنوان منشی، اکبر اکبری به عنوان خزانه دار و زهرا رشیدی به عنوان عضو شورا انتخاب گردیدند.

در نشست شورای اسلامی شهرستان در مورخ ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳ که با حضور کل اعضا تشکیل گردید، اکبر زعیم حسینی با ۵ رأی موافق به‌ عنوان رئیس شورا، حسین مهرابی به عنوان نایب رئیس، احمد میرزایی به عنوان منشی، اکبر اکبری به عنوان خزانه دار و زهرا رشیدی به عنوان عضو شورا انتخاب گردیدند.

▫️اکبر زعیم حسینی جوان ترین عضو سِنی شورای اسلامی شهرستان است که در سال دوم فعالیت ششمین دوره شوراها، ریاست شورای اسلامی شهر انار نیز برعهده داشته است.

▫️در ادوار مختلف، شورای اسلامی شهرستان کمتر مورد توجه اقشار و شهروندان واقع شده است که یکی از دلایل کم توجهی به تغییرات و تحرکات شورای شهرستان این است که عموم شهروندان با واژه ی شورای شهر و روستا بیشتر از شورای شهرستان آشنایی دارند و حتی عده ای گمان می کنند هر دو این واژه ها به یک چیز اطلاق می شود، که این چنین نیست.

🔻حال به تشریح و پاسخ پر تکرارترین سوال شهروندان در خصوص”فرق شورای اسلامی شهر و شهرستان در چیست؟” می پردازیم:

🔸دو مورد از دلایلی که باعث شده است شهروندان با شورای شهر بیشتر از شورای شهرستان آشنا باشند، یکی شرکت مستقیم مردم در فرآیند انتخاب اعضای شورای شهر بر خلاف انتخاب اعضای شورای شهرستان است و دیگری کارکرد عملی تر شورای شهر نسبت به شورای شهرستان برای مردم است.

🔸از همین رو با استناد به قانون شوراها تلاش می شود به معرفی بیشتر این نهاد اجتماعی (شورای اسلامی شهرستان) کمتر شناخته شده پرداخته شود:

▪️شورا شهرستان از نمایندگان شوراهای شهرها و بخش های واقع در محدوده آن شهرستان که در مرحله اول با رأی اکثریت مطلق و در صورت عدم احراز در مرحله دوم با رأی اکثریت نسبی هر یک از شوراهای مزبور انتخاب و معرفی شده اند، تشکیل می گردد.

▪️در شورا شهرستان، از شورای هر بخش یک نفر و از شورای هر یک از شهرهای تا پانصد هزار نفر جمعیت یک نفر و بیش از پانصد هزار نفر جمعیت دو نفر و شهر تهران سه نفر عضویت خواهند داشت.

▪️تعداد اعضای شورای شهرستان حداقل پنج نفر می باشد. چنانچه تعداد شهرها و بخش های یک شهرستان کمتر از پنج باشد، کسری تعداد اعضای شورای شهرستان تا پنج نفر به نسبت جمعیت هر بخش یا شهر، از شورای بخش یا شهر مربوط تأمین می شود.

🔰 وظایف و اختیارات شورای شهرستان عبارت است از:

۱- ارائه پیشنهادات لازم در زمینه توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و عمرانی شهرستان به دستگاه های اجرائی ذی ربط  و کمیته برنامه ریزی شهرستان و شورای استان.

۲- نظارت بر حسن اجرای تصمیمات شورای شهرستان.

۳- تصویب، اصلاح، تتمیم و تفریغ بودجه دبیرخانه شورای شهرستان و شوراهای شهر در شهرستان به استثناء شورای شهر مرکز استان.

۴- هماهنگی و رسیدگی به مسائل و حل و فصل مشکلات فی ما بین شوراهای شهر و بخش، در مواردی که قابل پیگیری قضایی نیست.

۵- نظارت بر عملکرد و فعالیت های شوراهای بخش و شهر

🔹امید می رود در دوره ریاست اکبر زعیم حسینی بر شورای شهرستان با انجام اقدامات جدی در حوزه مسئولیت های این شورا و اطلاع رسانی به موقع از اقدامات آن، شناخت موثری از شورای تحت مدیریتش را نزد اذهان عمومی مردم به وجود آورد.

مطالب مرتبط

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

تصاویری از جشن بزرگ شب یلدا در انار+فیلم

  🔸️به گزارش #انارما؛ جشن بزرگ شب یلدا شامگاه گذشته پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ با استقبال مردم شهرستان در سالن آزادگان انار برگزار شد. 🔸️در این مراسم گروه ایوان‌بند و در ادامه اجرای اصغر سمسارزاده، یوسف ...

یادداشت های خصوصی