- شنبه, 11 ژانویه 2025
- خبرنگار
- بدون دیدگاه
- اخبار پیشخوان , شهر کرمان
- 100603
رسانه های محلی اثر بین المللی دارند/ عدم تخصیص اعتبارات با آرایش جدید رسانه ها
مدیرمسئول هفته نامه سمنگان انار با نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات کشور دیدار کرد.
به گزارش انارما به نقل از خبرنگار سمنگان در این دیدار عصمت قدیری اناری به بیان پاره ای مشکلات در حوزه رسانه ها بطور کل و رسانه های محلی به طور ویژه پرداخت و گفت: خیلی از مباحث و موضوعات حوزه رسانه علی رغم اینکه برایش قوانینی وضع شده در استان ها به دلایل مختلف که شاید جهل به قانون و یا برخورد سلیقه ای باشد ، درست اجرا نمی شود.
وی افزود: مسائل صنفی خبرنگاران، وضعیت بیمه ، بحث آگهی های دولتی و ثبتی ، یارانه مطبوعات و حمایت دولت، خلا جایگاه نظام صنفی در رسانه ها، معیشت روزنامه نگاران و خبرنگاران ، وضع قوانین معیوب و ناقص در حوزه مطبوعات و…. مواردی است که باید در سطح کلان در کشور برای آنها چاره اندیشی شود.
مدیرمسئول هفته نامه سمنگان ضمن تبریک انتخاب آقای پدرام پاک آیین به عنوان نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات، از رفتار چندگانه، سلیقه ای، متناقض و یک بام و دوهوای اجرای قوانین در استان ها و شهرستان ها گلایه کرد و خواستار پیگیری مسائل و مشکلات این قشر تاثیرگذار شد.
پدرام پاک آیین در این دیدار با اشاره به تاثیر عمیق رسانه های محلی گفت: امروزه مطبوعات استانی ، شهرستانی و حتی اختصاصی حتی اگر سازمان ملموس نداشته باشند اما اثرگذاری ملی و جهانی دارند، بنابراین ضروری است دولت در توزیع منابع و حمایت ها، به این مهم توجه کند.
نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت افزود: مشکل دیگری که در حوزه حمایت های دولت با آن روبروییم عدم تناسب تخصیص اعتبارات با آرایش جدید رسانه هاست.
پاک آیین با بیان اینکه منابع حمایتی دولت از سالها پیش رشد نیافته باقی مانده ، خاطرنشان کرد: با توجه به رشد پلکانی اختصاص منابع حمایتی درتمامی حوزه ها بر اساس تورم، این اتفاق در حوزه رسانه و به طور کلی فرهنگ نیفتاده و شاید دلیل آن ناترازی های منابع و بانک ها و کسری بودجه دولتها باشد که موجب می شود به مبحث راهبردی فرهنگ کمتر توجه شده و اولویت به بخش های اقتصادی داده شود.
پاک آیین گفت: برای گذر از این چالش باید مدیران اجرایی نخست به دنبال افزایش منابع و رفع اختلال تخصیص باشند و بعد الگوی مناسب و عادلانه ای برای توزیع منابع حمایتی به اجرا درآورند.
وی افزود: اگر محتوا را به عنوان اصلی ترین محصول رسانه در نظر بگیریم، یارانه باید به محتوا اختصاص پیدا کند، صرف نظر ازاینکه رسانه دفترش در کجا استقرار دارد؟ عواملش چه تعدادند؟ تعداد بیمه شده، اشتراک و هزینه آب و برق و تلفنش چقدر است؟
این مقام مسئول در پاسخ به درخواست مدیرمسئول سمنگان مبنی بر اینکه رسانه های مکتوب بجای دریافت یارانه نقدی، مشمول دریافت سهمیه کاغذ مصرفی شوند، گفت: در این خصوص پیگیری خواهم کرد.
پاک آیین با اشاره به وجود آیین نامه ی ضوابط نحوه پرداخت یارانه نشر و مطبوعات گفت : این آیین نامه در حال حاضر اجرا نمی شود و برخی از دستورالعمل هایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گذشته ابلاغ کرده خلاف مقررات بالادستی است.
منتخب مدیران مسئول کشور در خصوص اختصاص آگهی های ثبتی که سوال سمنگان بود، افزود: با پیگیری های صورت گرفته بنا شد که آگهی های ثبتی با رویکرد مستندسازی اطلاعات همچنان از طریق نشریات و روزنامه ها منتشر شود.
وی مشکل عمده و اساسی رسانه ها در کشور را نبود نظام صنفی عنوان کرد و گفت: جای یک نظام صنفی قوی و برخوردار از ضمانت اجرا در حوزه رسانه خالی است.