چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ | Wednesday 9 October 2024

نقاش و نگارگر بزرگ معاصر ایران

 

محمود فرشچیان در (۴ بهمن ۱۳۰۸ اصفهان) نقاش بزرگ ایران است. فرشچیان بنیان‌گذار مکتب خود در نقاشی ایرانی، که پایبند به شکل کلاسیک همراه با استفاده از تکنیک‌های جدید برای توسعه دامنه نقاشی ایرانی است. او به این شکل هنر زندگی جدیدی بخشید و آن را از رابطه همزیستی تاریخ با شعر و ادبیات تغذیه کرد، برای انکه استقلالی به این هنر بدهد که قبلا ان را نداشت.به گزارش انارما، نقاشی‌های قدرتمند و نوآورانه او پویا و گسترده و پر از جنب و جوش هستند، با تلفیقی جذاب از سنتی و مدرن، که ترکیبات سبک منحصر به فرد او در نقاشی هستند. برخی از توانایی‌های او احساس فوق العاده خلاقیت، نقوش محرک، خلقت فضای‌های گرد، خطوط نرم و قدرتمند، و خلقت رنگ‌های مواج هستند.
آثار استاد فرشچیان یک ترکیب دل‌انگیز از هر دو اصالت و نوآوری است. بخشی از آثار او ملهم از شعر کلاسیک، ادبیات، قرآن، کتاب مقدس مسیحیان و یهودیان می باشد که او در آن ها تخیل عمیق خود را نیز پرورش داده است. استاد فرشچیان نقش مهمی را در معرفی هنر ایران به صحنه بین‌المللی هنر ایفا کرده است. او بارها دعوت شد تا در دانشگاه‌های متعدد و موسسات هنری سخنرانی کند. 6 کتاب‌ها و مقالات منتشر شده بی شماری در مورد آثار استاد فرشچیان وجود دارد.برخی از مهم ترین آثار او عبارت اند از «ضامن آهو»: طرحی از شمایل امام رضا ، «پنجمین روز آفرینش» که در این تابلو همهٔ مخلوقات زمینی و آسمانی به ستایش پروردگار مشغول‌اند.، «عصر عاشورا»، طراحی پنجمین ضریح حرم امام رضا  و آخرین تابلوی او «ستایش» که به گفته وی این تابلو برداشتی از مفهوم آیه ‘یسَبَّحَ لِلَّهِ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الأرْضِ’ است.

آخرین و پنجمین جلد از کتاب آثار محمود فرشچیان شامل تازه‌ترین آثار این هنرمند از سوی انتشارات گویا شامل ۱۵۰ اثر نگارگری و طراحی از تازه‌ترین آثار محمود فرشچیان در ۲۵۸ صفحه رنگی با کاغذ گلاسه در سال ۱۳۸۷ منتشر شده است. ناصر میرباقری ناشر این کتاب درباره ویژگی‌های این کتاب گفته‌است که این کتاب در قطع رحلی سلطانی در ۸ رنگ، در جلدهای مختلف چرمی، گالینکور با قاب مخصوص به خود روانه بازار شده که برای اولین بار در کتاب‌های آثار فرشچیان از رنگ متالیک نیز استفاده شده است.

«عصر عاشورا» یکی از مهم ترین و معروف ترین آثار استاد فرشچیان است که  خود استاد در مورد نحوه طراحی این اثر می‌گوید:

“سه سال پیش از انقلاب روز عاشورا مادرم مرا نصیحت کرد و گفت: به روضه گوش کن تا چند کلمه حرف حساب بشنوی. و من با ایشان گفتم: من اول در اتاقم کاری دارم بعد خواهم رفت. حال عجیبی به من دست داد. وارد اتاق شدم، قلم را برداشتم و تابلوی عصر عاشورا را شروع کردم. قلم را که برداشتم تابلویی شد که الآن هست بدون هیچ تغییری». این اثر توسط او به موزه آستان قدس رضوی اهدا شد.”

در ادامه این اثر زیبا و تعدادی دیگر از شاهکارهای خارق العادۀ استاد فرشچیان را تقدیم می نماییم:

 

 

 

 

منبع:بولتن

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

رئیس جدید بیمارستان ولیعصر انار معرفی شد

آیین تکریم و معارفه رئیس سابق و سرپرست جدید بیمارستان ولیعصر(عج) انار صبح امروز دوم مهرماه ۱۴۰۳ با حضور مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ،جمعی از پرسنل و مسوولین شهرستان برگزار شد. ...

یادداشت های خصوصی