- دوشنبه, 9 سپتامبر 2013
- خبرنگار
- بدون دیدگاه
- اخبار پیشخوان , یادداشت
- 1220
شاید بارها دیده یا شنیده باشید که زنان ایرانی در هواپیما یا دیگر وسایل نقلیه که در راه سفر به کشورهای خارجی هستند دیگر از حجابی در خور شانشان برخوردار نبوده؛ حجابی که نه تنها مورد پسند و قانون کشور ایران نیست بلکه گاهی با آنچه در کشورهای خارجی هم تعریف شده مطابقتی ندارد
در دورانی که دم از مدرنیته و خروج از جهان سومی بودن زده میشود و همگی در صدد هستند تا خود را مدرنترین فرد جلوه دهد و از دیگران کم نیاورند، حجاب دست مایهای شده برای این جولانگری تا با حجاب بازتر تفکرات روشنفکرانهتر و غالبتر را به رخ یکدیگر بکشند و خود را با این روند افرادی مدرن جلوه دهند.
اینکه حجاب در کشور ایران به چه صورتی بوده و اکنون به چه مرحلهای رسیده و آیا این نحوه حجاب و مدی که در کشور در جریان است مطابق با اصول درستش است یا نه و اینکه چرا به اینجا رسیده و به چه میزان با اصول دینی اسلام متفاوت است مبحثی جداست چرا که همه جا در بیشتر محافل از آن صحبت میشود و کسانی که باید حجاب را رعایت کنند نیازی به این همه گفتن ندارند و در هر کجای دنیا که باشد آنچه را که خدا امر فرموده خود را موظف به رعایت آن میدانند و با جان و دل انجام میدهند.
هر کشوری برای خود قانون و قاعده مشخصی دارد و یکی از مواردی که بدون شک در تمام قوانین به آن اشاره شده است مساله حجاب است که باید مطابق با آن مردم هر کشور آن را رعایت کنند و هر کسی که از کشورهای دیگر نیز به آن کشور میرود نیز باید مطابق با قانون آن کشور باشد.
کشور ایران که یکی از کشورهای اسلامی است حجاب در آن از تنوع بیشماری برخوردار است از چادر و حجاب کامل گرفته تا مانتو با حجاب کامل و انواع دیگر حجابها که جای بحثی در آن نیست و با اینکه چگونه باید باشد و چگونه باید برخورد کرد نیز کاری نداریم، اما نکتهای که در اینجا لازم میدانیم باید به آن اشاره شود حجاب زنان ایرانی در راه سفرهای خارج از کشور است.
شاید بارها دیده یا شنیده باشید که زنان ایرانی در هواپیما یا دیگر وسایل نقلیه که در راه سفر به کشورهای خارجی هستند دیگر از حجابی در خور شانشان برخوردار نبوده؛ حجابی که نه تنها مورد پسند و قانون کشور ایران نیست بلکه گاهی با آنچه در کشورهای خارجی هم تعریف شده مطابقتی ندارد.
اینکه زنان در عصر ارتباطات باید حال چه از نظر کاری یا تفریحی با دیگر کشورها ارتباط داشته باشد لازم است و به طور کلی فرهنگ حاکم بر دنیای امروز را که میتوان به دو فرهنگ مستقل و حاکم تقسیم نمود؛ فرهنگ غربی دنیای جدید غرب و فرهنگ دیر پای جدید غرب و فرهنگ دیر پای اسلام، در این راستا تفاوت عمده دو فرهنگ را میتوان در تعریف انسان منعکس دید.
در جهان بینی یک فرد محجبه، حجاب یک امر فردی نیست. لباس او پرچم کشور وجود اوست. پرچمی که او بر سر در خانه وجود خود نصب کرده است و با آن اعلام میکند که از کدام فرهنگ تبعیت میکند.
در شرایط امروز جهان حجاب از یک موضوع ارزشی اخلاقی صرف خارج شده است، دیگر حجاب صرفا یک حکم الهی نیست و به یک موضوع فوق العاده استراتژیک، سیاسی و امنیتی تبدیل شده است. گواه این مطلب بررسی عملکرد دنیای غرب در این حوزه میباشد. قانون منع حجاب در کشورهای غربی، حجم انبوه اهانت ها و زیر سوال بردن حجاب اسلامی در رسانههای دیداری و شنیداری، کاریکاتورها، فیلم ها و … از این نکته پرده بر میدارند که حجاب بنیان تمدن غرب را به چالش کشیده است؛ پدیده ای که از اصل مبارزه با هوای نفس نشأت می گیرد. زنان مسلمان برخلاف آنچه هوای نفسشان می گوید، خود را می پوشانند و همه مسأله همین است.
حال باید زنان به این نکته توجه داشته باشند که زمانی که در راه سفر هستند و هنوز از مرزها عبور نکرده حجاب سر و تن آنها از آنچه که باید باشد کمتر شده و زودتر از خود آنها به پرواز در میآید و به مقصدی میرسد که در آنجا هم شاید این چنین نباشد کسانی که همسفر با آنها هستند با دهان باز تغییراتی که در زنان در آرایش لباس و صورت خود میدهند را مشاهده کرده و این تفکر در ذهن آنها ایجاد میشود که مگر این حجاب چیست که چند دقیقه و ساعت دیگر تحمل آنقدر سخت بوده که اینگونه مانند از بند آزاد شدهها آن را از خود دور میکنند در حالی که در بسیاری از همین کشورهای غربی و در اوج آزادی زنانی هستند که تا پای جان خود برای حفظ حجابشان مقاومت کرده و بر عقیده و نظر خود محکم ایستادند و چه خوب بود برخی از زنان ایرانی نیز به همین پایبندی بوده و چند ساعت دیگر را حداقل در مقابل هموطنان خود رعایت میکردند.
سید امیرحسین ابطحی
منبع: دانا