- سهشنبه, 9 سپتامبر 2014
- خبرنگار
- بدون دیدگاه
- اخبار پیشخوان , جدیدترین خبرها
- 19573
به گزارش انارما، یکی از داوطلبان حاضر در این اجتماع روز سه شنبه مدعی بود که رتبه ی 1600 منطقه 1 ریاضی کشور را کسب کرده است اما در نتیجه نهایی آزمون، در هیچ کدام از کدرشته-محل های مهندسی دانشگاه تهران که در انتخاب رشته گزینش کرده بود، قبول نشده است. وی که خواست نامش […]
به گزارش انارما، یکی از داوطلبان حاضر در این اجتماع روز سه شنبه مدعی بود که رتبه ی 1600 منطقه 1 ریاضی کشور را کسب کرده است اما در نتیجه نهایی آزمون، در هیچ کدام از کدرشته-محل های مهندسی دانشگاه تهران که در انتخاب رشته گزینش کرده بود، قبول نشده است.
وی که خواست نامش فاش نشود، تاکید کرد که رتبه های بالاتر از وی توانسته اند در رشته های مهندسی همچون عمران، صنایع یا کامپیوتر این دانشگاه پذیرفته شوند اما وی در رشته مهندسی برق دانشگاه اهواز پذیرفته شده است.
داوطلب دیگری نیز با بیان اینکه رتبه ی 1400 را کسب کرده است، با ناراحتی زیاد تاکید می کرد که حتی در رشته های انتخابی خود در دانشگاه پیام نور نیز پذیرفته نشده است.
همچنین پدر یکی از داوطلبان گفت: دخترم با رتبه ی 5965 ریاضی در دانشگاه ارشاد دماوند قبول شده است و من به این نتیجه اعتراض دارم.
وی با بیان اینکه دخترش در کدرشته-محل 120 انتخابی خود پذیرفته شده است، خواستار رسیدگی مسوولین سازمان به شکایت خود بود.
در ادامه خبرنگار ایرنا برای اطلاع یافتن از پاسخ سازمان سنجش نسبت به این گفته ها و ادعاهای مطرح شده با «حسین توکلی» مشاور عالی رییس و سنخگوی سازمان سنجش به گفت و گو نشست.
توکلی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به سوالات پیش آمده برای داوطلبان آزمون سراسری، مقایسه رتبه های قبولی آزمون امسال با سال گذشته را منطقی و معقول ندانست و شاخص آزمون هر سال را بالاترین نمره کسب شده در هر زیرگروه آزمون سراسری برای هر سال ذکر کرد که نصیب پایین ترین رتبه های آزمون می شود.
وی با اشاره به اینکه کارنامه آزمون سراسری امسال به زودی روی تارنمای سازمان سنجش آموزش کشور قرار می گیرد، شفاف سازی کلیه امور مرتبط با آزمون های برگزار شده را ملاک کار سازمان سنجش اعلام کرد.
توکلی مشاهده کارنامه را موجب اطمینان خاطر داوطلبان معترض ذکر کرد و افزود: در کارنامه هر فرد و با توجه به سهمیه ی متعلق به وی، در هر کدرشته-محل بالاترین و پایین ترین رتبه ی قبولی ذکر شده است تا داوطلبان بتوانند به مقایسه درست رتبه خود با آخرین رتبه قبولی در کدرشته-محل مورد نظر بپردازند.
وی با اشاره به اینکه پذیرفته شدن داوطلبان در هر کدرشته-محل بر اساس نمره کسب شده آنان است، ادامه داد: نمره و رتبه ی داوطلب نسبت عکس دارند و هرچه داوطلب از نمره بالاتری برخوردار باشد، در آزمون سراسری رتبه پایین تری کسب می کند و در کارنامه ی داوطلب نیز آخرین رتبه قبولی در کدرشته-محل ها نوشته شده است.
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به 4 نوع گزینش بومی، ناحیه ای، قطبی و کشوری در آزمون سراسری، اضافه کرد: برخی رشته ها به طور صرف بر اساس گزینش بومی دانشجو می پذیرند که تنها مربوط به استان داوطلب است. در گزینش ناحیه ای در کشور 9 ناحیه تعریف شده است که بر اساس آن گزینش صورت می گیرد. در گزینش بومی هم کل کشور به 5 قطب تقسیم بندی شده است که داوطلبان بر اساس آن گزینش می شوند.
مشاور عالی رییس سازمان سنجش آموزش کشور در ادامه رشته هایی که گزینش آن ها به صورت کشوری صورت می گیرد را بسیار محدود ذکر کرد که آن هم به دلیل کم بودن آن ها در دانشگاه های کشور و رعایت عدالت صورت گرفته است.
وی رتبه ی داوطلب در سهمیه خود را ملاک اصلی انتخاب رشته و گزینش وی دانست و گزینش کشوری برخی رشته ها را صرفا بر اساس نمره داوطلب ارزیابی کرد.
توکلی با رد ادعای برخی معترضین مبنی بر کاهش 30 درصدی کدرشته- محل های پزشکی آزمون سراسری امسال به فرآیند اعلام ظرفیت دانشگاه های کشور به سازمان سنجش آموزش کشور اشاره کرد و افزود: امسال ظرفیت بسیار محدودی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور کاسته شده بود که با دستور مستقیم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به میزان سابق بازگشت.
وی در انتها با اشاره به اینکه ساز و کار اعلام اعتراض نسبت به نتایج اعلام شده در سازمان سنجش، هم به صورت حضوری و هم به صورت غیرحضوری (از طریق رایانامه) وجود دارد، از دادن پاسخ تمامی اعتراضات مطرح شده به این سازمان خبر داد.
منبع: خبرگزاري جمهوري اسلامي