- سهشنبه, 16 سپتامبر 2014
- خبرنگار
- بدون دیدگاه
- اجتماعی , اخبار پیشخوان , جدیدترین خبرها
- 19887
به گزارش انارما، مقامات سعودی که مهرماه سال گذشته شيخ باقر النمر را به اعدام محکوم کرده بودند با پیغام یک مقام ایرانی از موضع خود عقب نشینی کردند. مقامات سعودی بعد از دستگیری شيخ باقر النمر سرشناس ترین روحانی ساکن عربستان در سال 91 و محکومیت وی به اعدام در سال 92، با یک […]
به گزارش انارما، مقامات سعودی که مهرماه سال گذشته شيخ باقر النمر را به اعدام محکوم کرده بودند با پیغام یک مقام ایرانی از موضع خود عقب نشینی کردند.
مقامات سعودی بعد از دستگیری شيخ باقر النمر سرشناس ترین روحانی ساکن عربستان در سال 91 و محکومیت وی به اعدام در سال 92، با یک پیغام محرمانه از سوی یک مقام عالی امنیتی ایران که مسوولیت تحولات خارجی و منطقه را بر عهده دارد روبرو شدند.
در این پیغام به برخی عواقب این ماجرا و فعال شدن برخی اتفاقات در کشور عربستان اشاره شده بود. این پیغام یکی دو مورد از نقاط استراتژیک عربستان در حوزه امنیتی، نظامی، اقتصادی و سیاسی را نیز مورد توجه قرار داده بود.
در حوزه مسایل فرهنگی نیز واکنش مراجع تقلید شيعه و تبعات آن به مقامات آل سعود هشدار داده شده است. ایران همچنین به موج نارضایتی اهل سنت عربستان نسبت به حاکمان عربستان اشاره کرده که در مقابل جریان وهابیت در حال تبدیل به یک جنبش اجتماعی می شوند. در عین حال که وحدت شیعه و سنی در این مناطق رو به گسترش است.
عربستان از سال گذشته چندین بار موج آزار و اذیت علیه شیخ نمر و اطرافیانش را ادامه داد لیکن به دلیل پیغام مقام ایرانی از اجرای حکم اعدام عقب نشینی کرد لیکن چند وقتی است که تحولات یمن موجب لطمه به منافع آل سعود شده است مجددا احکام سنگین و جدیدی را مبنی بر زندان سنگین، جریمه و محدودیت های اجتماعی را مطرح ساخته است که هیچ منبع سعودی جرات اعلام آن را نداشته لیکن منابع بحرینی حکم جدید را برای سنجش ایران و افکار عمومی جهان اسلام، مطرح ساخته اند.
گفته می شود علاوه بر پیغام مقامات ایرانی، پيغامهاي مشابهي که از طرف مراجع شيعي داده شده است.
برادر روحانی برجسته عربستان چندی پیش با تاکید بر این که ایشان بخشی از جنبش اصلاحطلبانه مردم این کشور است، گفته است: دولت سعودی با محاکمه وی میخواهد مردم را بترساند تا از مطالبه اصلاحات دست بردارند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، محمد باقر النمر برادر آیت الله شیخ نمر النمر، اظهار داشته است: جلسه محاکمه اخیر شیخ نمر برگزار شد و قرار بود افرادی که در روز هشتم ژوئیه 2012 در یک رویارویی مسلحانه برادرم را دستگیر کرده بودند، در دادگاه حضور یافته و در برابر قاضی و خود شیخ النمر به شرح ماجرا بپردازند، اما وقتی در دادگاه حاضر شدیم از این گروه خبری نبود.
محمد النمر افزود: قاضی توضیحات قانع کننده ای برای عدم حضور گروه بازداشت کننده شیخ نمر ارائه نکرد و به گفتن این جمله اکتفا کرد که “حضور این گروه در دادگاه غیر ممکن است”.
وی خاطرنشان کرد که شیخ نمر بخشی از جنبش اصلاح طلبانه مردم عربستان است که خواستار رسیدن به حقوق حقه خود و انجام اصلاحات در این کشورند و می خواهند تبعیض قومیتی در حق شیعیان ساکن عربستان مخصوصا در منطقه شرقی این کشور پایان یابد و این موضوعی است که خوشایند حکومت نیست.
برادر شیخ النمر تاکید کرد: مقامات دولت عربستان تلاش می کند با محاکمه ایشان، به مردم این پیام را برساند که باید دست از مطالبه اصلاحات بردارند.
فعالیتهای سیاسی و بازداشتها توسط رژیم سعودی
نخستین بازداشت شیخ نمر به می 2006 میلادی بازمیگردد، هنگامی که شیخ به محض بازگشت از سفر کوتاهمدتش به بحرین و بازگشت به عربستان، به دلیل مشارکت در همایشی بینالمللی قرآن کریم از سوی نیروهای امنیتی رژیم سعودی بازداشت شد.
اتهام شیخ این بود که در این همایش، در عریضهای، از رژیم سعودی خواسته بود به “قبرستان بقیع” رسیدگی کرده، مذهب “تشییع” را به رسمیت شناخته و شیوههای آموزشی و درسی کنونی حاکم بر عربستان را تغییر داده یا لغو کند؛ همین.
اما بازداشت مجدد شیخ نمر، به 23 آگوست 2008 میلادی بازمیگردد که در شهر “القطیف” به دست نیروهای امنیتی رژیم سعودی بازداشت شد. این بار اتهام شیخ برای بازداشت بنابر ادعای رژیم سعودی درخواست از شیعیان مناطق شرقی عربستان برای آمادهشدن به منظور دفاع از خود و جامعه خویش بود که رژیم ادعا میکرد، این سخنان نمر به معنی تحریک شیعیان عربستانی برای جدایی از حکومت مرکزی بود.
رژیم سعودی از بیم قیام مردمی و خشم و غضب شیعیان مناطق شرقی عربستان شیخ نمر را 24 ساعت پس از بازداشت آزاد کرد.
این روحانی برجسته عربستانی یک بار دیگر در مارس 2009 میلادی در معرض بازداشت قرار گرفت.
آیت الله شیخ نمر آل نمر در اثر حمله مسلحانه نیروهای امنیتی ربوده و به مکان نامعلومی انتقال داده شد. «محمد النمر» برادر آیت الله نمر باقر النمر با یادآوری تیراندازی به شیخ نمر النمر، هنگام بازداشت ایشان و تاکید بر اینکه بر اثر این ماجرا، شیخ النمر فلج و زمین گیر شد، گفته است که برای خارج کردن گلوله از کمر شیخ نمر، باید بر روی او عمل جراحی صورت گیرد، اما مسؤولان زندان، درمانهای لازم را برای او انجام نمیدهند.
در حالی که او در زندان به سر می برد، همسرش درگذشت و نیروهای امنیتی سعودی حتی اجازه حضور وی در مراسم خاکسپاری همسرش را به او ندادند.
ناگفته نماند در طول این مدت، نیروهای امنیتی آل سعود انواع شکنجه های بدنی و روحی – روانی را بر آیت الله نمر اعمال کردند. در جریان این شنکجه ها، دندان های آیت الله نمر، بازو و ران وی شکسته است.
منبع: پارس