به گزارش انارما یک نماینده مجلس که خواست نامش منتشر نشود, روایت روحانی از گفتگوی تلفنی با اوباما در نشست مشترک شب گذشته مجلس و دولت را که اولین نشست رسمی دولت یازدهم با مجلس نهم بود، بازگو کرد .
به گفته این نماینده روحانی دراین جلسه گفته است: عصر جمعه به سفیر ایران از کاخ سفید تلفنی می شود که گفته می شود هدف از این تماس گفتن یک سفر به خیر به رئیس جمهور ایران و گروه اعزامی است ، مکامله مذکور ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به طول می انجامد و اساس آن موضوع هسته ای ایران بوده است.
به گفته این نماینده که از سخنان رئیس جمهور با نمایندگان نقل قول می کرد: روحانی به اوباما می گوید ما در حوزه هسته ای همه اختیارات را به وزیر خارجه داده ایم که در این باره مذاکره کند، انتظار این است که شما هم همه اختیارات خود را به وزیر خارجه تان که در جلسات حضور دارند، بسپارید به طوری که زمان طولانی برای مذاکرات تعریف نکنید، بلکه کوتاه باشد.
طبق این روایت اوباما در جواب به این خواسته روحانی می گوید به وزیر خارجه دستور دادم که موضوع با خلاقیت و در یک زمان کوتاه انجام شود ، سپس روحانی می گوید ما در موضوع هسته ای دنبال سلاح نبوده و نیستیم و اوباما نیز پاسخ می دهد اطلاع دارم فتوای رهبر شما هم همین بوده و خود شما نیز در سخنرانی این را گفته اید اما عده ای شک و شبهه هایی در موضوع هسته ای ایران دارند که باید آنها رفع کنید.
این نماینده در ادامه افزود : به گفته آقای روحانی که متن گفتگو را در جلسه دیشب بازگو می کرد اوباما در ادامه می گوید البته ما مسائل فراوانی در دنیا داریم که مرتبط با امنیت ملی ایران و آمریکا است، باید این موضوعات را دنبال کنیم روحانی هم پاسخ می دهد بله درست است مسائل فراوانی هستند اما اول باید موضوع هسته ای را حل کنیم، که اوباما هم در پاسخ به روحانی می گوید من هم در این نظر با شما مشترک هستم.
به گفته این نماینده در ادامه این گفتگوی تلفنی، رئیس جمهور آمریکا بحث سوریه را مطرح می کند که روحانی می گوید پس از مسئله هسته ای موضوع سوریه را هم به طور جدی مطرح می کنیم. رئیس جمهور ایران خطاب به رئیس جمهور آمریکا ادامه می دهد ۳۵ سال است که بین ما و شما مسائل عجیب و غریبی اتفاق افتاده است اوباما می گوید قبول دارم اما هم اکنون فرصتی پیش آمده که در جهت حل مسائل حرکت کنیم.
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: طبق گفته های رئیس جمهور در طول سفر آقای روحانی به نیویورک، آمریکایی ها تماس هایی می گرفتند و تلاش می کردند ، برای برقراری ملاقات به نتیجه برسند اما آقای روحانی اظهار کرد با بررسی هایی که انجام دادیم دیدیم برقراری ملاقات مزیتی برای ما ایجاد نمی کند و از کنار موضوع گذشتیم. این در حالی است که رسانه ها و افکار عمومی آمریکا به نوعی رفتار رئیس جمهور ایران نسبت به اوباما در عدم برقراری ملاقات را تحقیرآمیز تعبیر کردند و حتی در جلساتی که با رسانه ها داشتیم این پرسش مطرح می شد که چه زمانی با آقای اوباما ملاقات خواهید داشت.
این نماینده مجلس ادامه داد: آقای رئیس جمهور ادامه دادند که صبح چهارشنبه خبرنگار یک رسانه خطاب به وی می گوید چرا شما رئیس جمهور و مردم آمریکا را تحقیر می کنید که آقای روحانی می گوید قصدی برای تحقیر ندارم، مشکلی هم با آقای اوباما ندارم چون زمان ما کم بود این ملاقات انجام نشد.
روحانی: در موضوع رابطه با آمریکا به عنایت الهی، حمایت های مردمی و تدبیر رهبری خوشبینم
این نماینده مجلس یادآور شد: آقای روحانی در اظهارات شب گذشته خود اشاره داشت که رسانه های داخلی دائما وی را در معرض سئوال قرار می دهد که آیا درباره موضوع رابطه با آمریکا خوشبین هستید و آقای رئیس جمهور پاسخ داد که من به عنایت الهی ، حمایت های مردمی و تدبیر مقام معظم رهبری در این زمینه خوشبین هستم.
این نماینده مجلس گفت: آقای روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با طرح این سئوال که چرا دولت یازدهم به دنبال ایجاد فضای آرام در رابطه با آمریکا است، گفت: هدف دولت خنثی کردن تبلیغات رژیم صهیونیستی علیه ایران است. دولت تلاش کرد از طریق رسانه ها و مذاکراتی که انجام داد این فضا معکوس شود و تبلیغات آنها به ضد تبلیغ تبدیل شد. تلاش دولت این بود که فضای ملتهبی که بین ایران و غرب با طرح موضوعاتی مانند هولوکاست ایجاد شده و بدبینی هایی را به وجود آورده بود با تدبیر دولت خنثی شود و به جای توجه به موضوعات غیر مرتبط، به مسائلی که به منافع مسلمانان و منافع نظام جمهوری اسلامی مربوط می شود، توجه گردد.
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: قبل از سفر آقای روحانی به آمریکا، رئیس جمهور آمریکا نامه ای به آقای روحانی می نویسد که در آن نامه علاوه بر تبریک ریاست جمهوری وی، از انتخابات مردم ایران تجلیل می شود و آقای روحانی هم پاسخی به این تبریک و تجلیل می دهد، اما رئیس جمهور یادآور شد که در این نامه مسائل دیگری هم مورد توجه قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: به نظر می رسد اعتقاد آقای روحانی این است که در سیاست خارجی یا با این رویکرد و استراتژی موفق می شویم که با این نیت به اهداف نظام و اهداف ملی با کمک مسلمانان جهان به سرعت خواهیم رسید یا اینکه موفق نمی شویم که حجت کافی برای پاسخ به مردم و تمام کسانی که به نوعی تشویق می کنند که رابطه با غرب تلطیف شود، خواهیم داشت.
منبع: خبرگزاری مهر