- سهشنبه, 15 اکتبر 2013
- خبرنگار
- بدون دیدگاه
- اسلاید
- 3094
به گزارش انارما، گزیده بیانات رهبر انقلاب در مورد دعا و روز عرفه را منتشر کرده است. دولت اسلام اقبال بزرگى كه شما جوانان آوردهايد اين است كه در دورهى حاكميت اسلام هستيد. بعضى در اين دوره متولد شدهايد و بعضى در اين دوره، جوانىتان را گذراندهايد و اين، اقبال بسيار بزرگى است. خوشا به […]
دولت اسلام
اقبال بزرگى كه شما جوانان آوردهايد اين است كه در دورهى حاكميت اسلام هستيد. بعضى در اين دوره متولد شدهايد و بعضى در اين دوره، جوانىتان را گذراندهايد و اين، اقبال بسيار بزرگى است.
خوشا به حالتان! كمااينكه، حضرت امام حسين عليهالسلام، در «دعاى عرفه» خدا را شكر مىكند كه در دولت كفر به دنيا نيامده است. (چون ايشان در دولت پيغمبر به دنيا آمدند.) آرى! اين قضيه آنقدر عظمت دارد كه امام حسين، آن هم در دعاى عرفه خدا را شكر مىكند كه او را در دولت كفر به دنيا نياورده و در دولت اسلام به دنيا آورده است.
1379.11.15
توجه به ترجمهی ادعیه
من به جوانها قويا توصيه ميكنم كه به ترجمهى اين دعاها توجه كنند.
اين دعاهاى عرفه و ابىحمزه، پر از معارف است.
نماز جمعهى تهران 1385.7.21
از دست ندهيد…
فردا، روز عرفه است؛ روز دعا و ذكر و تضرع و ابتهال و راز و نياز است؛ بخصوص شما جوانها قدر اين روزهاى بزرگ و اين ساعات باارزش را بدانيد. همين رابطهى با خداست كه سينهها و دلها را منشرح مىكند؛ راه را براى انسان باز مىكند؛ عزم و اخلاص به انسان مىدهد؛ به كارها بركت مىبخشد؛ توفيق الهى را بر سر انسان سايهگستر مىكند و نتيجهى آن، پيشرفت در خط اصيل ارزشهاى اسلامى است. اين روزها و اين ساعات باارزش را هرگز از دست ندهيد.
ديدار عمومى مردم قم 1384.10.19
بهترین خواستهها برای انسان
دعاهايى كه از ائمه رسيده است، بهترين دعاهاست. اولا خواستههايى در اين دعاها گنجانده شده است كه به ذهن امثال ماها اصلا خطور نمىكند و انسان از زبان ائمه (عليهمالسلام) آنها را از خدا طلب مىكند. در دعاى ابوحمزه و دعاى افتتاح و دعاى عرفه بهترين مطالبات و خواستهها براى انسان مطرح مىشود؛ كه اگر انسان اينها را از خدا بخواهد و بگيرد، مىتواند براى او سرمايه باشد. ثانيا در اين دعاها مايههاى خشوع و تضرع وجود دارد. مطلب، با زبان و لحن و بيانى ادا شده است كه دل را خاشع و نرم مىكند. با عبارات فصيح و بليغ، عشق و شيفتگى و شوق در اين دعاها موج مىزند. انسان بايد اين دعاها را قدر بداند و از آنها استفاده كند.
نماز جمعهى تهران، 1384.7.29
تعلیمات ادعیه به مردم
چرا ما مردم را به سطحىانديشى و عوام بودن متهم مىكنيم؟ چون عواطف جوشان دارند؟ اين از امتيازات مردم ماست؛ بهخاطر ولايت ائمهى اطهار (عليهمالسلام) است؛ آنها ما را اينطورى بار آوردهاند؛ هم با تعليماتى كه به ما دادهاند – اين دعاى عرفه، اين دعاى كميل، اين دعاهاى صحيفهى سجاديه، اين معارف عاطفهبرانگيز و احساس برانگيز – هم با خاطرههاى خودشان. ماجراى شهادت حضرت ابىعبدالله، عاشوراى ما، دههى محرم ما و دههى فاطميهى ما را ديگر مسلمانها ندارند؛ ما داريم.
ديدار مسؤولان ادارى و اجرايى استان كرمان، 1384.2.19
زمزمهى محبتآميز با پروردگار
بعد مىرسيم به مسألهى پاكيزه بودن اخلاقى و پاكيزه بودن عملى، كه در سايهى تدين بهدست مىآيد؛ اين هم خودش عالمى است. لذتهايى در زندگى انسان وجود دارد كه قابل توصيف نيست و با هيچ ابزار مادى هم بهدست نمىآيد. لذت انس با خدا، لذت ذكر، لذت لحظهيى كه شما احساس مىكنيد در حال نماز يا در حال دعاى عرفه يا در حال دعاى كميل داريد با مركز زيبايىها و نيكىها و آفرينندهى همهى اينها در خلوت حرف مىزنيد – توى جمع هستيد، اما با او احساس خلوت مىكنيد – لذت بسيار بالايى است؛ ديرياب و كمياب است؛ اما لذت بسيار عجيبى است. قاعدتا شماها هم اين را تجربه كردهايد. گاهگاهى همهى انسانها اين حالت را تجربه مىكنند؛ براى آنها مواردى پيش مىآيد و لحظهيى، دقيقهيى و يا ساعتى اين لذت را احساس مىكنند. مشكل ما اين است كه بهخاطر آلودگىها و گرفتارىهاى دوروبرمان نمىتوانيم آن لحظه را ادامه دهيم؛ اما در آن لحظه اگر زيباترين چيزها را هم بر شما عرضه كنند، ميل و رغبتى نداريد؛ دلتان مىخواهد در همان خلوت انس با خدا و تبادل زمزمهى محبتآميز با پروردگار وقت خود را بگذرانيد.
ديدار اعضاى جامعهى اسلامى دانشجويان، 1383.11.15
با تقواى خودت مرا خوشبخت كن
بايد به خداى متعال توكل كنيد و تقواى الهى را هم از او بخواهيد. چند روز پيش در دعاى مبارك امام حسين عليهالسلام در روز عرفه، خوانديد: «اللهم اجعلنى اخشاك كأنى اراك و اسعدنى بتقويك و لا تشقنى بمعصيتك».«و اسعدنى بتقويك»؛ با تقواى خودت مرا خوشوقت و خوشبخت كن. «ولاتشقنى»؛ با معصيت خودت مرا بدبخت نكن. بايد از خدا تقواى الهى را خواست. انشاءالله توجهات و رحمت خداى متعال هم به سمت شما نازل است.
ديدار اعضاى سازمان عقيدتى، سياسى نيروى انتظامى، 1380.12.7