- دوشنبه, 13 ژانویه 2014
- خبرنگار
- بدون دیدگاه
- اسلاید
- 7719
تاکید نخبگان اناری بر استمرار جلسات هم اندیشی نخبگان و مسئولین برای بهبود وضعیت شهرستان، نشان از تعصب مردمانی است که در هرگوشه از این پهنای هستی باشند باز اناری بودن خود را فراموش نمیکنند
به گزارش انارما، ،دکتر مهرابی که یکی از نخبه های اناری ،اقتصاد دان و از اساتید دانشگاه شهید باهنر هم هست پشت تریبون رفت و ابتدا در خصوص بحث توسعه گفت:معمولا توسعه یک جریان چهار بعدی است و این ابعاد شامل بعد اجتماعی(احترام به قانون و مهارت های زندگی)دوم بعد فرهنگی(نوع نگاه به شغل،درآمد)سوم بعد سیاسی است که شامل (همکاری دولت در ایجادبستر های لازم برای سرمایه گذاری)و چهارم بعد اقتصادی است که برمیگردد به(میزان مشارکت مردم در طرح های اقتصادی)،لذا جامعه هنگامی توسعه پیدا میکند که مردم همدلی و همراهی لازم را داشته باشند.
دکتر مهرابی ادامه داد:تجربه نشان داده است هنگامیکه سرمایه فیزیکی در جایی وجود داشته باشد ،اما سرمایه انسانی و اجتماعی متناسب با آن وجود نداشته باشد آن سرمایه در بلند مدت رشد نمیکند و درنتیجه وجود سرمایه مالی برای ایجاد طرح در یک جا کافی نیست بلکه باید یک همدلی بین سرمایه های اجتماعی و انسانی وجود داشته باشد.
استاد دانشگاه باهنر کرمان تصریح کرد:یک نوع نگاه سنتی به سرمایه گذاری وجود دارد که مانع از سرمایه گذاری های صنعتی در شهر انار میشود.
وی به سرمایه گذاری در بخش خدمات تاکید کرد و گفت:مردم حاضرند برای ارائه خدمات پول بپردازند و لذا در انار فرصت های خوبی برای سرمایه گذاری در بخش های رفاهی وجود دارد.
دکتر مهرابی اذعان کرد:پیشنهاد من اینست که اگر قرار است ستاد سرمایه گذاری در شهر انار تشکیل شود حتما یک قله در سرمایه گذاری در نظر گرفته شود تا شرکت ها بتوانند تامین سود مورد نظر را تضمین کنند و این امر محقق نخواهد شد جز با مدیریت قوی در شهرستان .
وی در پایان از تالار فرهنگیان بعنوان یک نمونه از سرمایه گذاری و مشارکت اثر بخش در سطح شهرستان انار یاد کرد.
حاج عباس قدیری از مدیران ارشد و باتجربه شهرداری تهران در خصوص مدیریت شهری و کسب در آمد در شهرداری گفت:در چارچوب برنامه بلند مدت برای توسعه پایدار شهرستان ۱۰طرح تفضیلی قرار میگیرد.
وی یکی از مهم ترین مباحث را ،بحث مدیریت شهری دانست: و گفت:ایجاد منابع درآمد پایدار،بحث ممیزی کردن مسکن های شهرستان(یعنی سالانه نرخ مالیات دقیقا برحسب متراژ حقیقی مسکن محاسبه میشود)،جذب مالیات اموال مصادره شده از مهم ترین راهکار های توسعه شهری است.
شهردار سابق تهران به بحث فضای سبز تاکید کرد و گفت:طرح جامع کمربند فضای سبز موضوع مهمی است ،مبلمان شهری مناسب و از همه مهم تر یک طرح جامع فرهنگی هنری ورزشی میتواند شهرداری را در مسیر تکامل و افزایش رضایتمندی مردم از خود کمک کند.
حاج عباس قدیری به بخش ورودی شهرستان هم اشاره ای کرد و گفت:ورودی شهرستان از از جهت های مختلف جغرافبایی اصلا شکل مطلوب و در خور شهرستان انار را ندارد لذا شهرداری میتواند با ایجاد یک تندیس یا یادمان در قسمت ورودی شهرستان انار گام بلندی را در جهت زبیایی شهرستان بردارد.
رئیس مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان کرمان مهندس پوررشیدی که یکی ار نخبه های بنام شهرستان انار نیز هستند در خصوص مقاوم سازی شهرستان در مقابل حوادث احتمالی هشدارهایی نیز داد و گفت:همانگونه که قبلا اطلاع رسانی شده گسل انار از محدوده گسل های فعال کشور نیز هست که از حاشیه شهرستان انار نیز میگذرد،لذا همواره تاکید ما براینست که مرکزیت شهرستان از گسل بدور باشد و اگر ساختمان هایی در مجاورت خط گسل قرار دارند حتما مقاوم سازی شده باشند.
رئیس مرکز زمین شناسی یکی از راهکار های موفقیت شهرداری را بروز رسانی نقشه های هوایی از مناطق مختلف سطح شهرستان دانست و گفت:ما آمادگی داریم تا شهرداری انار را در بروز رسانی نقشه های هوایی و ماهواره ای از سطح شهرستان یاری کنیم.
دکتر اکبری فرد عضو هیئت علمی ومعاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شهید باهنر کرمان ودکتر اسدی پور رییس دانشگاه بین المللی کرمان و عضو هیئت علمی دانشگاه هردو بر استمرار این جلسات تاکید داشتند و هر دو بر سر این موضوع که پایگاهی مجازی و یا حقیقی برای هم اندیشی نخبگان اناری تشکیل شود اتفاق نظر داشتند که این موضوع استقبال دیگر حضار را در پی داشت و مقرر شد جلسات نخبگان اناری دوماه یکبار برگزارشود.
نخبه اناری/دکترعبداللهی عضو هیئت تحقیقات پسته کشور:سرمایه گذاری در باغات پسته جدید توجیه اقتصادی ندارد
دکتر محمد عبداللهی عضو هیئت علمی موسسه تحیقات پسته کشور پشت تریبون رفت.
وی ابتدا و در خصوص سرمایه گذاری در باغات پسته جدید و سرمایه گذاری در باغات موجود گفت:تاکید ما همواره بر آن است که سرمایه گذاری در بخش باغات پسته جدید مرقوم به صرف نیست و توجیه اقتصادی ندارد.البته این بدین معنی نیست که سرمایه گذاری در باغات پسته موجود سوددهی ندارد بلکه در این بخش کاملا توجیه اقتصادی داشته و سودمنداست.
عبداللهی ضمن اشاره به هزینه های بالای سرمایه گذاری بر روی باغات پسته جدید گفت:کاشت نهال هزینه بسیار بالایی را نیاز دارد و این در صورتی است که بازدهی و سود این سرمایه گذاری بیش از ۹سال بعد بدست می آید.
وی به هزینه های پسته هم اشاره ای کرد و گفت:تحقیق ها نشان میدهد که ۳۰درصد از میزان سودی که از باغات پسته در شهرستان انار برداشت میشود باید صرف هزینه های رسیدگی به باغات شود،بنابراین اگر میزان بازدهی باغات پسته کم میشود یکی از دلایل اصلی آن اینست که ما از صرف کردن هزینه های لازم برای رسیدگی به بهبود کیفیت محصول خوددداری میکنیم .