جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ | Friday 15 November 2024

زمانی به استقبال مردم می‎گفتند پوپولیسم!/ سخنرانی عربی روحانی؛ خنثی‌کننده توطئه‎های قومیتی/

به گزارش انارما،اولین سفر استانی دولت یازدهم به خوزستان یکی از اقدامات مثبت دولت جدید محسوب می شود که در واقع ادامه یکی از نقاط قوت دولت قبل است، این اتفاق البته با واکنش های متفاوتی نیز روبرو بوده است بگونه ای که بیشتر رسانه های اصلاح طلبان با اختصاص تیتر اول خود به این موضوع به حمایت از این اقدام رییس جمهور پرداختند اما ظاهرا این مساله چندان به مذاق بدنه اصلی حامیان دولت خوش نیامده است چرا که شباهت های فراوانی به سفرهای استانی محمود احمدی نژاد دارد.

در همین راستا در فضای مجازی و در میان حامیان دولت اقبال چندانی به این مساله نشد و حتی انتقاداتی نیز  در واکنش به اولین سفر استانی آقای روحانی مطرح شد و جالب آنکه برخی از منتقدان گفتمان دولت جدید به حمایت از این مساله پرداختند که این موضوع در نوع خود جالب توجه بوده است.

در ادامه این گزارش، واکنش های متفاوت، طنز آمیز و خواندنی تعدادی از کاربران شبکه های اجتماعی نسبت به اولین سفر استانی دولت تدبیر و امید را می خوانید:

 مرتضی احمدی یکی از کاربران شبکه اجتماعی گوگل پلاس که از منتقدان دولت تدبیر و امید است، با زبان طنز نوشته است:

زمان احمدی نژاد فیلمبردارا میرفتن بالای ساختمون یا ازین جرثقیلای بالابر دار؛ طرف میرفت از اون بالا عکس میگرفت. الان هر چی عکس ِ ، موازی ِ افق از سطح ِ زمین گرفته میشه :))

طول؛ عرض، ارتفاع و چگالی ِ سطحی ِ استقبال کنندگان را به همراه شکل محاسبه کنید؟ ( 0.7 نمره )
جمعیت توی مصلی کمه؛ مجبورن نمای بسته بگیرن از مردم :))
کاربر دیگری به نام صدار با تحلیل نوع استقبال از رییس جمهور و متن عربی که وی در جمع مردم قرائت کرد، نوشته است:
استقبال کم رمق از روحانی نشان داد، این ادعا که رای روحانی سلبی بود و نه ایجابی کاملا ادعای درستی است
اگر آذری صحبت کردن رئیس جمهور سابق و رهبری در استانی که اکثریت قریب به اتافشان ترک زبان هستند، پوپولیسم بود، عربی صحبت کردن دکتر روحانی در اهواز، شهری که اکثریتش فارس زبان و مرکز استانی با اکثریت فارس زبان، سوپرپوپولیسم است. مسائل امنیتی اش بماند. استان خوزستان با جمعیّت ۴٬۵۳۱٬۷۲۰ نفر (سرشماری ۱۳۹۰) مطابق همان آمار، کمتر از یک و نیم میلیون عرب زبان دارد، که عمدتا در مناطق روستایی و شهرهای دشت آزادگان، شادگان، ماهشهر، خرمشهر و آبادان،سکونت دارند. اهواز،دزفول، شوشتر، شوش،اندیمشک، مسجد سلیمان، ایذه، آغاجاری, بهبهان, باغ ملک، رامهرمز، گتوند، لالی، هفتکل و هندیجان،امیدیه غیر عرب زبان هستند.
اما روح الله مهدوی یکی دیگر از کاربران گوگل پلاس با دفاع از قرائت متن عربی توسط رییس جمهور نوشته است:
سفر دکتر روحانی به خوزستان و به عربی خوندن متن صحبت ها رو حرکت مثبتی میدونم. تو این شرایطی که برخی از خناسان با نیت تجزیه طلبی کشورمون دارن اون منطقه رو آلوده می کنند این حرکت ایشون قابل قدردانی و ارزشمنده
یاغی باغی نیز با اشاره به کیف های ضدگلوله در دستان محافظ روحانی در میان مردم، به زبان طنز نوشته است:
‎: 1- محمود احمدی نژاد در مرز فلسطین اشغالی و چند کیلومتری اسرائیلی ها! بیرون از شیشه ضد گلوله.
2- حسن روحانی در ایران و پشت کیف ضد گلوله!
3- هیچی 🙂
همین کاربر با زبان طنز مطلب دیگری نیز نوشته است:
خاطرات رانندگان محمود و حسن:
راننده محمود: دیگر کلافه شده بودم. مسیر بسیار طولانی بود و من هم مدام مجبور بودم ترمز کنم.  هی کلاج و نیم کلاچ. فشردگی جمعیت به حدی بود که حتی حرکت دنده یک هم ممکن نبود. پای چپم داشت از کار می افتاد از بس نیم کلاچ رفته بودم!
راننده حسن: وارد خیابان مسیر استقبال شدیم. گذاشتم دنده چهار تا خود مصلی یک نفس رفتم!!! :)))))))))))
بالاخره امید مردم به هر کس از استقبالش معلوم میشه. البته از میزان رأیش هم معلوم می شه (پنجاه ممیز هفت دهم درصد)
علی نادری با دفاع از این اقدام رییس جمهور نوشته است:
مهم نیست که سفر استانی چطور برگزار می شود و اصلا جلسه هیات دولتی در استان تشکیل می شود و مصوبه و افتتاحیه ای داشته باشد یا نه – این بر میگردد به پرکاری و چابکی و یا کم کاری و مسن بودن یک دولت- از آن مهمتر این است که مهمترین شخصیت اجرایی کشور بعد از 6 ماه از تهران کنده شود و برود وسط مردم یک استان دور از مرکز. مردم را ببیند و مردم هم ببینندش همین دید و بازدید تا دلتان بخواهد شکاف اجتماعی پر می کند، امید ایجاد می کند و تحرک به جامعه تزریق می کند. اصلا همان چهار کلمه عربی حرف زدنش می تواند چندین سال طراحی و برنامه ریزی برای تفرقه افکنی قومیتی را خنثی کند.
رئیس جمهور هم نگاهش خیلی واقعی تر می شود. همراهان و وزاریش هم همین طور، طرح ها و ایده های تخیلی کمتر خواهد داد، خواهد فهمید که مثلا دغدغه اکثر مردم محیط زیست نیست، بماند که فرصت بزرگی است برای توضیح هر آنچه که در دولتش می خواهد انجام بدهد.
سفرهای استانی حتی اگر هیچ مصوبه و افتتاحیه ای هم نداشته باشد باز خیلی برکت دارد. خیلی خوشحالم که آقای روحانی این سنت حسنه را در دولت یازدهم تعطیل نکرده است، این به نفع ایران است خیلی هم به نفع ایران است. و ایندفعه را با خیال راحت می توانم بگویم : روحانی_مچکریم  
پ ن: در توضیح این عکس باید بگویم که آقای روحانی مردمی که اینهمه راه آمده اند به استقبال شما انقدر دوستت دارند که به طرفت شیئی یا چیزی پرت نکنند. این سپرها نیاز نبود. احمدی نژاد هم صد سفر استانی رفت کسی سنگی به او پرت نکرد. مردم ایران نجیب تر از این حرفها هستند.
ساما یکی دیگر از کاربران گوگل پلاس با انتقاد از استقبال رسمی از حسن روحانی نوشته است:
بنا به گفته ایرنا در سفر استانی حسن روحانی مسیر استقبال تشکیل می شود و …
اگر قرار است مسیر استقبال باشد، من پیشنهاد می کنم که جناب روحانی و هر مسئول دیگری مسیر استقبال را مانند همه مردم پیاده بروند. و اگر نمی توانند مسیر استقبال راه نیاندازند.
من یکی امیدوار بودم که بساط دویدن مردم پیِ ماشین حاکمان در دوران روحانی برچیده بشه، اما متاسفانه …
محمد صالح مفتاح با زبان طنز به حضور محسن رضایی و شمخانی در کنار روحانی در خوزستان اشاره کرده و می نویسد: 
من سرهنگ نیستم اما دو تا سردار براتون آوردم :)))
اما منصوری بروجنی در حمایت از حضور شمخانی و رضایی در سفر روحانی به خوزستان نوشت:
 
 روحانی در این تصویر، در یک دست نماینده ولی فقیه در استان را دارد و در دست دیگر، نماینده دولت را. اما در  دو سمت دیگر، او دو نماد را برگزیده است: عالی‌رتبه‌ترین بختیاری تاریخ نظام و عالی‌رتبه‌ترین عرب تاریخ نظام را. این یک چینش اتفاقی مقام نیست، این یک مراسم رسمی است ( به دو پرچم و جایگاه تدارک‌شده دقت کنید) در مراسم رسمی خوشامدگویی به رئیس جمهور، تشریفات به دقت رعایت می‌شوند.
او می‌خواهد این پیام را بدهد که برای مدیریت خوزستان هیچ اعتقادی به حذف یکی از این دو جریان قومی ندارد. عرب‌ها همان قدر برایش مهم اند که بختیاری‌ها.
روحانی بدون تردید در پایان دولتش شکست‌خورده خواهد بود، مثل خاتمی. اما همان طور که  دولت‌داری خاتمی سطح تفکر نظری در علوم انسانی را یک کلاس ارتقا داد و فهمیدیم با صرف لفاظی و ترجمه نظریه‌های غربی، نمی‌‌توان مملکت را ساخت، دولت روحانی نیز چنین خواهد کرد. این بار نواقص راهکار و ایده‌هایی را می‌فهمیم که اجرایی‌تر از ایده‌های خاتمی به نظر می‌رسند. روحانی به همان ایده‌آل‌ها و نمادهایی تمسک جسته که همه ما در ذهن خود می‌پروراندیم. در پایان دولت روحانی، تجربه مبارک نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران یک گام رو به جلو برداشته است و بعد از او سطح بالاتری از تفکر در امر دولت‌داری و سنت نظم سیاسی و امر سیاسی خواهیم داشت.
محمد کاربر دیگری است که با مقایسه اقدامات تیم حفاظت سید حسن نصرالله و حسن روحانی نوشته است:

از سید حسن تا حسن!
از ضاحیه تا اهواز!
جان کدام در خطر است؟ کدام منطقه نا امن تر است؟ و کدام و کدام و کدام؟؟
روح الله عین نیز از دیگر کاربرانی است که به دفاع از استقبال مردم از رییس جمهور پرداخته و نوشته است:
به نظر من اوج نادانی است کسی بخواهد مردم را به خاطر استقبال از رئیس جمهور سرزنش کند و طبعا با توجه به جمعیت و شرایط این نادانی مضاعف خواهد شد وقتی کسی انتظار داشته باشد رئیس جمهور یا هر شخصیت دیگری مسیر استقبال را پای پیاده با مردم قدم بزند.
سید امیر حسین نیز از کاربران فیس بوک نوشته است:
روشی که احمدی نژاد باب کرد برای سفر های استانی ،
ایشون داره پیش میبره . . کلی هم جو دارن میدن باهاش !!
حال کردنم داره بالاخره . . .
همینا به احمدی نژاد میگفتن
کار زشتیه مردم رو به دنبال خودت تو خیابون راه بندازی . . یادش بخیر ..
صادق فرامرزی نیز نوشته است:
شما سنتون کفاف نمیده…
یک زمانی این کار=پوپولیست،عوامفریبی،(در یک مورد اشاره شده بود میمون فرض کردن مردم!!!)و…
افراد استقبال کننده=یک مشت کارمند دولت و بچه مدرسه ای که تعطیل شده اند تا به استقبال رییس جمهور بروند!
نامه به رییس جمهور=درخواست تراول 50هزارتومانی…
صلاح بهرامی از دیگر کاربران فیس بوک در حمایت از دولت نوشته است:
باید به رئیس جمهور کمک کنیم تا در سفرهای استانی شون جمعیت بیشتری از مردم برن استقبال ایشون ، هرچند اختلاف های عقیدتی بسیاری با این جماعت داریم ،اما ایشون به عنوان رئیس جمهور کشور در دنیا مطرح هستند و باید پشتوانه مردمی خوبی داشته باشه تا در مجامع مختلف بین المللی به عنوان فرد محبوب در بین ملت کشورش بهش نگاه بشه …
باید رسانه ها دست به کار بشن و نذارن این اتفاق نا خوشایند بیوفته واسه این دولت که رای اکثریت رو بدست آورده …
محمد زعیم زاده نیز در تحلیلی نوشته است:
1- نحوه ی مواجهه ی مردم و نوع استقبال از دولت روحانی در اهواز نشان داد که رای مردم به روحانی در 24 خرداد بیشتر یک رای سلبی بوده تا رای ایجابی
2- همین که مدیران دولت دهم که عموما افرادی ستادی هستند به میان مردم آمده اند و توده های مردمی را می بینند فی نفسه خوب است
3-وقتی گفتمانی هژمون می شود حتی عده ای که قبلا تئوری دلفین ها می دادند و می گفتند دواندن مردم به دنبال مرکب کاری پوپولیستی ست مجبور به بازی در همان گفتمان می شوند از این بابت باید از آن مرد که رفت اما هنوز عده ای از سایه اش می ترسند تشکر کرد
امیر حسین ثابتی نیز با دفاع از این اقدام دولت، آن را حاصل گفتمان سازی دولت قبل دانسته و با اشاره به یکی از سخنرانی های سعید جلیلی در 9 سال قبل، نوشته است:
برخی می گویند جمعیتی که امروز در استقبال از «اولین سفر استانی» روحانی به خیابانها و مصلی اهواز آمده بود، تقریبا همان جمعیتی است که در «آخرین» سفر احمدی نژاد به اهواز برای استقبال او آمده بود اما به نظرم این مساله اهمیت ندارد، مهم این است کسانی که تا دیروز می گفتند «سفرهای استانی یک اقدام پوپولیستی، بدون دستاورد و شعاری» است و تنها توقعات مردم را از مسئولان بالا می برد، دقیقا همان کار را می کنند و این یعنی مهم نیست امروز چه کسی رییس جمهور است، مهم این است که گفتمانی از خدمت به مردم طی سالهای گذشته ساخته شده امروز توسط جدی ترین منتقدان ما ادامه دارد!
یاد سعید جلیلی عزیز بخیر که 8 سال قبل گفته بود مهم تر از اینکه دم هر انتخابات دنبال مصادیق خاص برویم، باید گفتمان سازی کنیم تا هر کس رییس جمهور شد آن را اجرا کند: «گفتمان بسازید؛ رئیس‌جمهور مجبور می‌شود اجرایش کند.»
منبع:رجا

دیدگاه کاربران

م-ا شنبه 18 ژانویه 2014 - 5:16 ق.ظ

من فکر میکنم احمدی نژاد قلبآ به این سفرهای استانی اعتقاد داشت و واقعآ برای خدمت به مردم این کار را میکرد یعنی در این برنامه اش اخلاص موج میزد اما ….. اون اخلاص را ندارد و تا اندازه ای بنا به مصلحت این کارها را میکند

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

آشنایی با حق واخواهی در دعاوی حقوقی

یکی از تمهیدات قانون آیین دادرسی مدنی به منظور رعایت اصل تناظر و رعایت حق دفاع خوانده در هنگام رسیدگی به دعاوی، واخواهی می باشد. واخواهی مختص رای غیابی است و صرفا در صورتی ایجاد می شود که شرایط ۴ گانه ...

یادداشت های خصوصی