- شنبه, 17 فوریه 2024
- خبرنگار
- بدون دیدگاه
- اخبار انار , اخبار پیشخوان
- 98154
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان انار به تعدادی از توصیه های بهداشتی و کاربردی در خصوص بهداشت و سلامت فراورده های خام دامی اشاره نمود
کامران شفائی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان انار به تعدادی از توصیه های بهداشتی و کاربردی در خصوص بهداشت و سلامت فراورده های خام دامی اشاره نمود : ۱ – گوشت مرغ تازه باید دارای رنگ سفید مایل بصورتی، قوام طبیعی و عاری از هر گونه بوی نامطبوع باشد و در کشتارگاههای صنعتی طیور تحت نظارت دامپزشکی کشتار و بازرسی گردد و در کیسه های نایلونی سالم و دارای تاریخ تولید و انقضا بسته بندی گردد. خارج کردن مرغ از بسته بندی و عرضه آن بصورت غیر بسته بندی و یا قطعه بندی در مراکز عرضه ممنوع می باشد با توجه به خطرات بهداشتی از خرید مرغ زنده و یا گوشت مرغ فاقد بسته بندی مورد تأئید دامپزشکی، خودداری فرمائید. عمر ماندگاری مرغ تازه در دمای یخچال ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد به مدت ۳ روز و بصورت منجمد در فریزر دمای ۱۸- درجه سانتیگراد به مدت ۱ سال می باشد – ۲ – مرغ منجمد آماده طبخ باید فاقد هر گونه آثار سوختگی ناشی از انجماد ( لکه های قهوه ای ) و آلودگی قارچی ( لکه های سبز ) باشد تبدیل مرغ از حالت انجماد به تازه در فروشگاه ها و فروش آن بصورت مرغ گرم ممنوع می باشد. به علت الودگی های محیطی و امکان ابتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و دام از مصرف گوشت های دام کشتار شده در خارج از کشتارگاه و فاقد مهر و لیبل دامپزشکی خودداری نمایید .عرضه گوشت چرخ کرده از قبل آماده شده ممنوع است و صرفا باید گوشت در حضور مشتری چرخ گردد – ۳ – گوشت قرمز تازه باید دارای رنگ، قوام، رطوبت طبیعی و عاری از هر گونه خون مردگی، تغییر رنگ و چروکیدگی باشد گوشت های منجمد وارداتی مجاز باید در لفاف های سالم نایلونی و با برچسب نظارت دامپزشکی، مهر ذبح شرعی و مشخصات شرکت سفارش دهنده به همراه تاریخ تولید و انقضا عرضه شوند. فراورده های خام دامی تازه و منجمد بسته بندی شده باید دارای کد بهداشتی کارگاه به همراه تاریخ تولید و انقضا باشند عمر ماندگاری گوشت گوسفندی تازه در دمای یخچال ۳ روز و بصورت منجمد در دمای فریزر ۹ ماه می باشد عمر ماندگاری گوشت گاو و گوساله تازه در دمای یخچال ۵ روز و بصورت منجمد در دمای فریزر ۱ سال می باشد – ۴ – میگوی سالم و تازه باید دارای سطح پوست با رنگ صورتی با رگه های سفید و مرطوب، درخشنده و عاری از هر گونه بوی نامطبوع باشد – ۵ – ماهی سالم باید دارای ظاهری درخشنده، شفاف و عاری از مواد لزج، چشم های درخشان، شفاف، روشن و برجسته، آبشش های با رنگ صورتی یا قرمز و عضلات مقاوم در برابر فشار انگشت دست باشد – ۶ – تخم مرغ سالم و تازه باید دارای پوسته سالم و بدون شکستگی به همراه سفیده ابری و زرده کروی در مرکز تخم مرغ باشد و مخلوط شدن زرده و سفیده تخم مرغ از علائم فساد تخم مرغ است پوسته تخم مرغ تازه بعد از پختن به راحتی جدا نمی شود و در مراکز عرضه باید تخم مرغ به همراه تاریخ تولید و انقضا در یخچال با دمای ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود – ۷ – شیر تازه و سالم باید دارای رنگ سفید صدفی و یا خامه ای و گاهی متمایل به زرد کم رنگ بوده و هر گونه تغییر رنگ به همراه بو و مزه غیر طبیعی نشانه فساد شیر می باشد. مصرف شیر، پنیر، خامه، بستنی، سرشیر، کره و … صرفا بصورت پاستوریزه توصیه می شود زیرا بیماریهای مختلف ویروسی و باکتریائی مانند سل، شاربن، تب مالت، تب کیو و … و همچنین باقیمانده های آنتی بیوتیک و سموم قارچی موجود در علوفه و خوراک دام نیز قادرند از طریق شیر خام وارد بدن انسان شده و موجب ایجاد بیماری، مسمومیت و یا اختلالات و مشکلات متعدد گردند.
وی در خصوص مخاطرات بهداشتی مصرف فرآورده های خام دامی غیرقابل مصرف، تأکید کرد: همشهریان محترم در هنگام خرید این فرآورده ها به تاریخ تولید و انقضای محصول که بر روی لیبل و برچسب آنها درج شده دقت کافی داشته و از خرید فرآورده هایی که رنگ و بوی غیر طبیعی و غیر متعارف دارند پرهیز کنند.
در پایان وی از شهروندان گرامی درخواست کرد که فرآورده های خام دامی و پروتئینی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و مورد تأئید دامپزشکی تهیه نمایند و به هیچ وجه از افراد دوره گرد، دست فروش و خودروهای سیار که در سطح شهر اقدام به عرضه فرآورده های خام دامی می کنند خریداری ننموده و در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی یا مورد مشکوک و مغایر با شرایط فوق الذکر به منظور پیگیری موضوع با واحد نظارت بهداشتی اداره دامپزشکی شهرستان انار با شماره تلفن های ۳۴۳۸۷۸۶۰ و ۳۴۳۸۶۶۹۵ تماس حاصل نموده و یا مراجعه فرمایند ./.