- سهشنبه, 6 آگوست 2024
- خبرنگار
- بدون دیدگاه
- اجتماعی , اخبار انار , اخبار پیشخوان
- 99551
با عنایت به لزوم استحکام خانواده و تاکید دین مبین اسلام به تداوم زندگی مشترک، علی الاصول طلاق به عنوان آخرین راه حل مورد پیش بینی قرار گرفته است. در شرع مقدس اسلام و قوانین و مقررات ناظر بر حقوق خانواده اصل بر این است که صرفا زوج حق طلاق زوجه اش را دارد و […]
با عنایت به لزوم استحکام خانواده و تاکید دین مبین اسلام به تداوم زندگی مشترک، علی الاصول طلاق به عنوان آخرین راه حل مورد پیش بینی قرار گرفته است.
در شرع مقدس اسلام و قوانین و مقررات ناظر بر حقوق خانواده اصل بر این است که صرفا زوج حق طلاق زوجه اش را دارد و این حق در مواردی استثنایی و محدود برای زوجه پیش بینی شده است. به موجب قانون مدنی و قانون حمایت خانواده زوجه تنها در ۴ مورد می تواند درخواست حکم طلاق کند؛
۱- در صورتی که زوجه ضمن عقد نکاح یا بعد از آن، وکالت در طلاق از زوج داشته باشد.
۲- در صورتی که تداوم زندگی مشترک موجب عسر و حرج زوجه باشد و امکان ادامه آن برای زوجه مقدور نباشد؛ به عنوان مثال در مواردی که زوج اعتیاد مضر به اساس زندگی خانوادگی داشته باشد و یا زندگی خانوادگی را ترک نماید و یا محکومیت قطعی به حبس ۵ سال و بیشتر داشته باشد و مواردی از این قبیل(ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی)
۳- در صورتی که زوج نفقه زوجه را نپردازد خواه به دلیل استنکاف عمدی و یا ناتوانی از پرداخت. (ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی)
۴- در صورتی که زوج غیبت بیش از ۴ سال متوالی و یا متناوب داشته باشد.
در صورت تحقق یکی از موارد فوق، زوجه می تواند دادخواست طلاق مطرح نماید و دادگاه خانواده می بایست پس از احراز موارد فوق، موضوع را به داوری از طرف زوج و زوجه ارجاع دهد و در صورت عدم حضول سازش نسبت به صدور حکم طلاق اقدامنماید. حکم طلاق صادره تنها تا ۶ ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی و یا نهایی دادگاه اعتبار دارد تا زوجه با مراجعه به یکی از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق نسبت به اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفتر اقدام کند.
(کانون تخصصی حقوقی خادمیاری رضوی شهرستان انار)
مهدی مظفری اناری- پژوهشگر دکتری حقوق جزا و جرم شناسی و مسئول کانون تخصصی حقوقی خادمیاری رضوی شهرستان انار