چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Wednesday 24 April 2024

واکنش عصبی کاخ سفید به «پیشگام» برای «فرگام» هم تکرار می‌شود؟

به گزارش انارما، حدود یک سال پیش بود که «پیشگام»، میمون بامزه و کنجکاوی که با موفقیت توسط دانشمندان ایرانی به فضا فرستاده شده بود و سالم به زمین بازگشت، به برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما آمد تا همانطور که یک موز خوش‌رنگ را گاز می‌زد، اثبات توانایی خیره کننده علمی پژوهشگران کشورمان در ارسال یک موجود زنده به فضا را به جهانیان اعلام کند؛ موفقیتی که امروز در ابعادی جدید تکرار شد و «فرگام» را به دومین میمون فضانورد ایران تبدیل کرد.

 امروز دومین میمون فضانورد ایرانی با نام «فرگام» به فضا پرتاب و پس از انجام ماموریت سالم به زمین بازگشت. حجت‌الاسلام حسن روحانی نیز در پیامی این موفقیت را تبریک گفت که متن پیام رئیس‌جمهور به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
با عنایت الهی و تلاش‌های دانشمندان فضایی کشور در اولین روز از هفته پژوهش، کاوشگر پژوهش حامل دومین میمون فضانورد با نام فرگام برای نخستین بار توسط حامل سوخت مایع با موفقیت به فضا اعزام و در کمال صحت و سلامتی بازیابی گردید.
این موفقیت بزرگ را خدمت مقام معظم رهبری و ملت شریف و سرافراز ایران تبریک عرض می‌نمایم. توفیق روز افزون دانشمندان و پژوهشگران کشور را از خداوند منان خواستارم.
حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران
جزئیاتی از موفقیت چشمگیر دانشمندان ایرانی در عرصه فضایی
به گزارش مهر، دانشمندان و متخصصان فضایی جمهوری اسلامی ایران “کاوشگر پژوهش” را که حامل دومین میمون فضایی بود به منظور توسعه تحقیقات فضایی با موفقیت به فضا پرتاب و بازیابی کردند.
کاوشگر پژوهش، آخرین محموله زیستی حامل دومین میمون فضایی با نام “فرگام” است که بامداد امروز توانست ماموریت زیر مداری خود را با موفقیت کامل پشت سر بگذارد تا جمهوری اسلامی ایران یک گام دیگر به اعزام انسان به فضا نزدیک تر شود.
این کاوشگر پس از طی یک مسیر زیرمداری تا ارتفاع 120 کیلومتر، در مدت زمان حدود 15 دقیقه توانست به زمین بازگردد و موجود زنده را سالم بازیابی کند.
در طول این ماموریت دانشمندان فضایی کشور توانستند علایم محیطی داخل محموله زیستی از جمله صوت، تصویر، ترکیب گازی و علائم حیاتی موجود زنده نظیر نوار قلب و شاخصهای تعیین کننده وضعیت عمومی در طول پرواز زیر مداری را ثبت و کنترل کرده و در ایستگاه های زمینی آنها را لحظه به لحظه رویت کنند.
این اطلاعات ارزشمند دریافتی به متخصصان کشورمان این فرصت را می دهد تا در زمینه های گوناگون از جمله زیست فضایی، فیزیولوژی، هوافضا و مهندسی پزشکی تحقیقات در حوزه فناوری فضایی تامین کنند.
پرتاب کاوشگر پژوهش و بازیابی آن، گام بلند دیگری در راستای نزدیک شدن جمهوری اسلامی ایران به اعزام انسان به فضا به شمار می رود.
از ویژگی های جدیداین کاوشگر می توان به استفاده از پرتابگر با سوخت مایع که به دلیل اعمال سطح شتاب و ارتعاش پایین تر بر محموله زیستی نسبت به پرتابگرهای قبلی جهت ماموریت های حامل موجود زنده از قابلیت های بالاتری برخوردار است اشاره کرد. بکار گیری فناوری ضربه گیر فرود برای کاهش ضربه وارده به موجود زنده در زمان نشست، حداقل سازی زمان جستجو و نجات محموله و پاسخگویی مطلوب چتر نجات در مرحله پایانی پرواز از دیگر ویژگی های کاوشگر پژوهش به شمار می رود.
 «پیشگام» و واکنش دانشمندان جهان به موفقیت تاریخی ایران
زمانی که اولین میمون فضانورد ایرانی به سلامت به زمین بازگشت، برخلاف سیاستمداران غربی، کار‌شناسان این موفقیت را یک دستاورد چشمگیر در برنامه ایران برای ساخت موشکهای بزرگ‌تر و پیشرفته‌تر برای ارسال انسان به فضا خواندند که تهران از بیش از یک سال پیش آنرا اعلام کرده بود. جاناتان مک‌داول، فضانورد دانشگاه هاروارد که فعالیتهای فضایی و پرتاب موشک را دنبال می‌کند، اظهار کرد: این فعالیت هیچ نشانه‌ای از فعالیت نظامی نداشته است.
کار‌شناسان دیگر این دستاورد را نشان‌دهنده گامهای رو به‌ جلوی ایران در دستیابی به فناوری پشتیبانی حیات در فضا خواندند. در دهه‌های گذشته، قدرتهای فضایی توانسته‌اند موجوداتی مانند مورچه، عنکبوت، موش، قورباغه، ماهی، لاک‌پشت، خوکچه هندی، گربه، سگ، میمون و شامپانزه را به فضا ارسال کنند و ایران نیز در سالهای اخیر موفق شده بود یک موش، لاک‌پشت و چند کرم را به فضا بفرستد.
پت نوریس، کار‌شناس فناوری ماهواره‌ای در گفتگو با شبکه بی‌بی‌سی اظهار کرد که ایران پیش از این نیز توانسته در دستاوردهای موشکی خود، پیشرفت برنامه فضایی خود را نشان دهد و این دستاورد شبیه به ارسال موشک با سرعت ۴۸۲۸ کیلومتر در ساعت و سالم ماندن کلاهک آن در طول پرواز بوده اما زنده ماندن این میمون بدون آسیب می‌تواند نشان‌دهنده پیشرفت شتاب و کاهش سرعت موشک در ارسال موجود زنده به فضا باشد.
مایکل المان، دانشمند ارشد موسسه بی‌المللی پژوهشهای استراتژیک نیز گفت: این پرتاب نشان‌دهنده گام رو به جلوی ایران در مسیر اهداف بلندپروازانه آن برای ارسال یک انسان به فضا در پنج سال آینده یا بیشتر و همچنین استقرار یک کپسول مداری برای سکونت انسان در اواخر دهه است.
واکنش عصبی کاخ سفید به «پیشگام» برای «فرگام» هم تکرار می‌شود؟ 
 «میمونِ بیچاره را دیدم.» این جمله، تنها واکنش سخنگوی کاخ سفید به دستیابی جمهوری اسلامی ایران به فناوری ارسال موجود زنده به فضا توسط کاوشگر بود؛ واکنشی که شاید برای رسانه‌های غربی بامزه و جالب باشد اما قطعا در پشت درهای بسته کاخ سفید، دیگر خبری از خنده نیست و براحتی می‌توان عصبانیت و خشم را چهره دولتمردان آمریکایی دید.
یانکی‌های مقیم کاخ سفید نشان داده‌اند که نقطه ضعف آن‌ها، پیش افتادن یک کشور دیگر در عرصه فناوری از آن‌ها است و آن‌ها به هیچ عنوان تاب و توانایی تحمل این مساله را ندارند. حدود ۴۰ سال پیش و پس از آنکه اتحاد جماهیر شوروی برای نخستین بار یک انسان را به فضا فرستاد و نام «یوری گاگارین» را در تاریخ ثبت کرد، کاخ سفید نشینان به هراس افتادند و با استفاده از تجهیزات ویدئویی هالیوود، نسخه سینمایی حضور «نیل آرمسترانگ» بر روی سطح کره ماه را ساختند تا از رقیب خود در آن زمان عقب نمانند.
حدود ۴۰ سال از آن زمان گذشته و خنده‌های عصبی و هیستریک «ویکتوریا نولاند» در برابر سوال خبرنگاران درباره آزمایش تاریخی و موفقیت آمیز ایران در زمینه ارسال موجود زنده به فضا، یادآور‌‌‌ همان دست و پا زدن‌های کاخ سفیدی‌ها برای جا نماندن از رقیب شرقی است؛ با این تفاوت که اگر ۳ دکترین تهاجمی علیه شوروی منجر به فروپاشی ساختار آن شد اما ده‌ها طرح و نقشه و دکترین نظامی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی آمریکا برای فروپاشی نظام جمهوری اسلامی ایران تاکنون نه تنها ثمری نداشته بلکه روز به روز بر قدرت ایران افزوده شده است.
این مساله یک شعار ملی یا حس وطن‌دوستانه نیست؛ این موضوع یک حقیقت اثبات شده است. در زمانه‌ای که به گفته خود غربی‌ها، «تحریم‌های فلج کننده» علیه ایران وضع شده و حتی کشورهای اروپایی و آمریکا از ارائه دارو و مواد درمانی نیز خودداری می‌کنند و به گفته مسئولان سازمان ملل به دنبال ایجاد یک جنایت تاریخی علیه مردم ایران هستند، به نمایش درآمدن تصاویر یک آزمایش عظیم فضایی و ارسال موجود زنده به فضا و سالم بازگشتن آن از این ماموریت بزرگ، باید هم خانم نولاند را به وحشت بیندازد؛ همانند‌‌‌ همان وحشتی که نامادری سیندرلا پس از تناسب کفش بلورین با پای او در وجودش حس کرد. (این تعبیر را یکی از کاربران فرانسوی شبکه‌ اجتماعی فیس‌بوک در صفحه شخصی خود به کار برده است.)
 پرچم خوش‌رنگ ایران در فضا هم بالاست
 «پیشگام» و «فرگام» البته اولین قدم ایران برای گسترش حضور خود در فضا نیستند. طبق برنامه‌ریزی انجام شده، ایران تا سال ۱۴۰۰ اقدام به ارسال انسان به فضا خواهد کرد؛ مساله‌ای که تاکنون تنها از سوی دو ابرقدرت بلوک شرق و غرب در زمان جنگ سرد و همچنین کشور چین انجام شده و جمهوری اسلامی ایران در صورت موفقیت در این زمینه، چهارمین کشور جهان خواهد بود.
 منبع:رجا

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

جشن بزرگ دختران روزه اولی در انار

به گزارش ” انارما ” ؛ عصر دیروز ۱۹فروردین ماه جشن شکرانه دختران روزه اولی همراه با برنامه های شاد و متنوع در مهدیه امامزاده محمدصالح(ع) انار با حضور جمعی از مسئولین و معلمان برگزار شد. این ...

یادداشت های خصوصی