پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ | Thursday 18 April 2024

توصیه می‌شود برای پذیرایی شب یلدا به جای غذاهای چرب و شیرین و پرنمک مانند انواع شیرین‌ی­ها و آجیل شور و…

: میهمان نوازی از ویژگی‌های اصیل ایرانیان است و مسلماً در شب یلدا نیز این مهم اجرا می­‌شود. اما باید توجه داشت که ارج نهادن به میهمان، از طریق عرضه غذاهای سالم و عدم ارائه خوراکی‌­های زیان­بار معنا می­‌یابد.
به گزارش فرهنگ نیوز ، بزرگداشت شب یلدا از آیین­‌های باستانی ایرانیان است که فلسفه‌­ آن ارج نهادن به گرمای حضور جمع و مهربانی به یکدیگر است.
در این شب اعضای خانواده و دوستان معمولاً در منزل بزرگان به دور هم جمع می­‌شوند و ضمن تجدید دیدار و تحکیم مهر و محبت، با انواع خوراکی­‌ها پذیرایی می‌شوند.
میهمان نوازی از ویژگی‌های اصیل ایرانیان است و مسلماً در شب یلدا نیز این مهم اجرا می­‌شود. اما باید توجه داشت که ارج نهادن به میهمان، از طریق عرضه غذاهای سالم و عدم ارائه خوراکی‌­های زیان­بار معنا می­‌یابد.
توصیه می‌شود برای پذیرایی شب یلدا به جای غذاهای چرب و شیرین و پرنمک مانند انواع شیرین‌ی­ها و آجیل شور و تنقلات فاقد ارزش تغذیه­‌ ایی، از میوه­‌های تازه و مغزهای بی‌­نمک (مانند پسته، بادام، فندق، بادام­زمینی و سایر مغزهای غیر شور)  استفاده شود.
همچنین توصیه می‌­شود که مصرف میوه و خشکبار سالم نیز  با اعتدال صورت پذیرد تا از بروز سوء هاضمه و دیگر مشکلات ناشی از پرخوری جلوگیری به عمل آید.
با توجه به اینکه تنقلات و خوراکی‌های شب یلدا حاوی مقادیر زیادی کالری است بنابراین لازم است مردم نکات تغذیه ای  را رعایت کنند. شیرینی‌ها، کاکائوها و شکلات‌ها دارای انرژی و چربی بالا هستند، بهتر است که در ترکیب مواد خریداری شده شب یلدا کمتر از آنها انتخاب شود.
انار و هندوانه سرشار از ویتامین C و موادمعدنی مانند پتاسیم و منزیم از جمله میوه‌هایی است که بیش از میوه‌های دیگر در این شب مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ مصرف میوه باعث برآورده شدن نیازهای بدن به مواد معدنی و ویتامین‌های مختلف می‌شود.
در این شب به علت مصرف تنقلات، میوه‌ها و آجیل‌ها که مقدار زیادی کالری دارند بهتر است یک شام سبک سرو شود تا از اضافه دریافت کالری واضافه وزن پیشگیری شود. به جای تنقلاتی مثل چیپس و هم چنین انواع پفک که حاوی مقادیر زیادی چربی و نمک هستند از آجیل‌ها و مغزهای کم نمک و بو داده نشده استفاده شود.
افراط در مصرف آجیل و مغزها نیز منجر به اضافه وزن وچاقی می‌شود. در مصرف آنها نباید زیاده روی شود. از خرید آجیل‌های با رنگ مصنوعی و اسید غیر خوراکی خوداری و آجیل خام و بی نمک خریداری شود.
آجیل‌های مرطوب و نم کشیده سریعتر دچار کپک زدگی می‌شود. آجیل و مغزها باید کاملاً جویده شوند که دچار سوءهاضمه نشوید.
از مصرف شیرینی‌های خامه ای، کیک‌های شکلاتی که مقدار زیادی چربی دارند، از شیرینی‌های ساده و بدون خامه و شکلات و به مقدار کم  استفاده شود. بهتر است که بجای مصرف شیرینی از انواع میوه‌ها استفاده شود.
برای صرف چای بجای قند وشکر از کشمش، توت خشک و یا خرما به مقدار کم استفاده شود. میوه‌ها قبل یا دو ساعت بعد از غذا مصرف شود. فاصله بین صرف غذا و خوابیدن دو ساعت باشد. بهتر است بیماران کلیوی و دیابتی از قندهای ساده، انواع مغزها و شیرینی‌ها به مقدار تجویز شده در برنامه غذایی آنها استفاده کنند.
بیماران کلیوی مراقب مقدار مصرف مایعات باشند و کمتر از هندوانه استفاده کنند. افراد دیابتی بهتر است قسمت‌هایی از هندوانه که کم شیرین است و به پوست هندوانه نزدیک تر است انتخاب کنند. به بیماران دیابتی توصیه می‌شود که از برگه آلو و آلو خشک بجای توت خشک و کشمش استفاده کنند.
افرادی که دارای تری گلیسرید خون بالا هستند، بهتر است از مصرف مغزهای چرب مانند پسته، بادام و گردو خودداری کنند.
منبع:فرهنگ

مطالب مرتبط

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

ویژه برنامه تحویل سال ۱۴۰۳در شهرستان انار

برنامه تحویل سال در شهرستان انار برگزار شد ...

یادداشت های خصوصی