پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ | Thursday 18 April 2024

سخنان اخیر باراک اوباما، رئیس‌جمهور ایالات متحده در جمع تعدادی از صهیونیست‌های مقیم این کشور درباره مرحله بعدی مذاکرات و روند ادامه تشدید تحریم‌ها علیه ایران…

سخنان اخیر باراک اوباما، رئیس‌جمهور ایالات متحده در جمع تعدادی از صهیونیست‌های مقیم این کشور درباره مرحله بعدی مذاکرات و روند ادامه تشدید تحریم‌ها علیه ایران، نشان می‌دهد که سکوت مسئولان ارشد دولت و مقامات وزارت خارجه کشورمان در برابر توهین‌ها و اظهارات گستاخانه طرف غربی، منجر به تشدید روند تحقیر ملت ایران از سوی مقامات کاخ سفید شده است.

 

به گزارش انارما،، باراک اوباما در بخشی از سخنان خود در این جلسه گفته بود که «روی کار آمدن روحانی به این معنی نیست که باید به او اعتماد کنیم؛ چرا که تحریم‌های غرب علیه ایران موجب انتخاب ریس جمهور جدید در ایران شد. روشن است که حسن روحانی هم جزئی از نظام ایران است و به نظرم باید فرض کنیم که ایدئولوژی او هم خصومت با آمریکا و اسرائیل است ولی او همچنین میل مردم ایران به تغییر جهت را نمایندگی می‌کند و نباید این تغییر را که مردم ایران می‌خواهند با جهان تعامل کنند، دست‌کم بگیریم یا رد کنیم.»
پیش از این هم، جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده پس از حصول توافق میان ایران و گروه 1+5 در مصاحبه‌ای که گفت: گروه ۱+۵ در گام بعدی برای از بین بردن تجهیزات و سانتریفیوژ‌های ایران مذاکره خواهد کرد.
او در ابتدای این مصاحبه در پاسخ به این سوال که برخی منتقدین که توافق ژنو را در متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران ناتوان می‌دانند، منتقدان را به «آرمان‌گرایی» و «خیال‌بافی» متهم کرد و گفت: واقعیت این است که این توافق توانسته امنیت اسرائیل را و منطقه را افزایش دهد.
وزیر خارجه آمریکا در مورد اینکه چرا از ابتدا خواسته از بین بردن تجهیزات هسته‌ای ایران را مطرح نکرده، گفت: در این صورت طرف مقابل به بحث در این مورد ادامه می‌دهد و در عین حال برنامه هسته‌ای خود را نیز گسترش می‌دهد. وی در این مورد به پیشنهاد ایران در سال ۲۰۰۳ زمانی که تنها ۱۶۴ سانتریفیوژ داشت، اشاره کرد و گفت: بی‌توجهی به آن پیشنهاد موجب شد تا تهران اکنون ۱۹ هزار سانتریفیوژ داشته باشد.
«جان کری» در پاسخ به سوالی در مورد برداشت‌های متفاوت در تهران و واشنگتن از حق ایران برای غنی‌سازی، گفت: نه، هیچ حقی برای غنی‌سازی ایران وجود ندارد. ما حق غنی‌سازی را به رسمیت نمی‌شناسیم. این موضوع در «ان‌پی‌تی» نیز روشن است. بسیار بسیار روشن است که هیچ حقی برای غنی‌سازی وجود ندارد. اما بر اساس مفاد این توافقنامه، مذاکراتی در مورد اینکه آیا آن‌ها می‌توانند یا نمی‌توانند یک برنامه محدود، کاملا قابل راستی‌آزمایی و شدیدا نظارت شده داشته باشند، تا تحقیقات دارویی یا از این دست کار‌ها انجام دهند. حقی برای غنی‌سازی وجود ندارد، و در همه بخش‌های این توافق هم تاکید شده که آن‌ها تنها در صورت توافق دوجانبه می‌توانند این کار را انجام دهند، و هیچ چیز مورد توافق قرار نمی‌گیرد، تا زمانی که بر سر همه چیز توافق شود. این عبارات دستکم دو بار در موارد مشخص در این توافقنامه به کار برده شده‌اند.
وی افزود: پس توافقی برای اینکه آن‌ها می‌توانند غنی‌سازی کنند، انجام نشده. آن‌ها می‌توانند در این مورد مذاکره کنند. آن‌ها تنها در صورتی ممکن است به غنی‌سازی محدود نظیر چند کشور دیگر دست یابند که تمام آنچه که برای اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه‌شان لازم است، انجام دهند. بنابراین، ایران برای رسیدن به آن نقطه موانع دشواری پیش رو دارد. هیچ حقی وجود ندارد و این توافق هم هیچ حقی نداده است.
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: بگذارید این را هم بگویم، آن‌ها نظیر هر کشور دیگر عضو «ان‌پی‌تی» حق داشتن یک برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای را دارند. این حقی است که در «ان‌پی‌تی» تعریف شده است. اما داشتن یک برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای به این معنی نیست که شما حق غنی‌سازی دارید.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی که توافق ژنو را یک توافق بد خوانده بود، گفت: ما و اسرائیل در این مورد هدف واقعا مشترکی داریم. ما هیچ اختلافی در مورد آنچه که باید به آن دست یابیم، نداریم. هردوی ما می‌خواهیم مطمئن شویم که ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد و ضمنا در وضعیتی قرار نداشته باشد که توان گریز و دستیابی ناگهانی به آن را داشته باشد.
کری با بیان اینکه توافق ژنو یک گام اول است، گفت: این توافق این امکان را فراهم کرد زمانی که «در حال مذاکره برای اسقاط و در حال مذاکره برای اقدامات سختگیرانه‌تر هستیم»، اطمینان داشته باشیم که برنامه هسته‌ای آن‌ها بیش از پیش گسترش نمی‌یابد تا تهدیدی برای اسرائیل باشد.
متهم ردیف اول «گستاخ شدن مقامات آمریکایی علیه ایران» کیست؟
این اظهارات رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران و لزوم تخریب و از میان بردن تمامی دستاوردهای علمی دانشمندان ایرانی، بیش از هر چیز مولود سکوت و عدم واکنش شخص رئیس‌جمهور روحانی و دکتر ظریف به عنوان وزیر امور خارجه کشورمان به اظهارات توهین آمیز چند ماه اخیر اهالی کاخ سفید است.
مشخص نیست با وجود هتاکی‌ها و اظهارات غیر مودبانه طرف غربی که به صورت رفت و برگشتی نیز دائما در حال تکرار است، چرا مقامات ارشد دستگاه اجرایی کشورمان و در راس آنها دکتر روحانی و دکتر ظریف، پاسخی به این یاوه‌گویی‎ها نمی‌دهند و حتی رئیس‌جمهور ایالات متحده را فردی مودب و باهوش می‌نامند؛ ان هم در زمانی که باراک اوباما حتی مسائل انتخابات سال 92 و برگزیده شدن حسن روحانی به عنوان فرد منتخب مردم برای پست ریاست جمهوری را هم به خود و تحریم‌های اعمال شده از سوی غرب نسبت می‌دهد.
روند توهین و تحقیر ملت ایران از سوی واشنگتن در ماه‌ها اخیر تنها با پاسخ‌های قاطعانه از سوی رهبر معظم انقلاب روبرو شده و ایشان به تنها در چند مرحله در برابر این یاوه‌گویی‌ها موضع‌گیری کرده‌اند اما کوچکترین واکنشی از سوی مقامات دولت یازدهم صورت نگرفته و حتی به جای آن، مشاور رسانه‌ای رئیس‌جمهور در رسانه ملی حاضر شد و از مردم خواست تا اوباما را درک کنند!
این روند حتی در دوران اصلاحات و ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی هم وجود نداشت و با وجود تمامی انتقاداتی که نسبت به انفعال دولت هفتم و هشتم در زمینه سیاست خارجی وجود داشت، حداقل موضع‌گیری‌هایی در برابر اظهارات توهین آمیز مقامات آمریکایی صورت می‌گرفت و شخص رهبر انقلاب در این زمینه تنها نبود اما در ماه‌های اخیر با وجود حجم فزاینده اظهارات گستاخانه مقامات کاخ سفید علیه ملت ایران، کوچکترین اقدام متقابلی از سوی دولت ایران صورت نگرفته و تنها به ذکر این جمله تکراری که “ظریف در مذاکرات محرمانه با طرف غربی، به شدت از آنها انتقاد کرد” بسنده شده است.
آقای رئیس‌جمهور! شهدا برای عزت ایران فداکاری کردند
دکتر روحانی از ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم، سرکشی از خانواده شهدا و عیادت از جانبازان و ایثارگران را به صورت منظم در برنامه کاری خود قرار داده و این اقدام پسندیده و شایسته را با جدیت دنبال می‌کند اما اکنون جای این سوال باقیست که آیا احترام و تکریم شهدا و جانبازان صرفا با ملاقات چند دقیقه‌ای و اهدای یک یادگاری به خانواده آنان حاصل می‌شود یا اصل موضوع باید حراست و حفاظت از عزت ایرانیان و دفاع از اسلام در عرصه بین‌المللی که دستاورد اصلی فداکاری و جانفشانی شهدا و ایثارگران است، باشد.
به همین دلیل است که این انتظار جدی از رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه وجود دارد تا ضمن ادامه برنامه عیادت از خانواده شهدا و جانبازان، زمینه را برای حفظ عزت ایران در جهان نیز فراهم کنند و اجازه ندهند تا روند توهین به ایرانیان از سوی مقامات کاخ سفید ادامه پیدا کند.
شاید بد نباشد در این زمینه توجهی به رویکرد اخیر رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه داشت که در برابر دخالت دولت آمریکا در امور داخلی این کشور، با تندترین الفاظ ممکن، واشنگتن را مورد حمله قرار داد و صراحتا اعلام کرد در صورت تکرار این رویه، سفیر ایالات متحده را از ترکیه اخراج می‌کند.
منبع:رجا

مطالب مرتبط

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

ویژه برنامه تحویل سال ۱۴۰۳در شهرستان انار

برنامه تحویل سال در شهرستان انار برگزار شد ...

یادداشت های خصوصی