پنج شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ | Thursday 28 March 2024

مرحوم حاج علی جدیدی در کاشت و برداشت پسته به جایی رسید که توانست پسته اکبری را که رقمی تازه شناخته شده بود را به کشت و تولید انبوه برساند و آن را جزوئ چهار رقم اصلی تولیدی پسته ایران قرار دهد و این رقم پسته تبدیل به لوکس ترین پسته جهان شود

به گزارش ” انارما ” ؛ حاج علی جدیدی در سال ۱۳۱۳ در روستای داوود آباد از توابع شهرستان انار به دنیا آمد،دوران نوجوانی را در کنار پدر خود حاج میرزا اکبر جدیدی از بزرگان خاندان جدیدی به کشاورزی گندم و پنبه و پسته مشغول بود.

پس از آنکه علی جدیدی ۱۸ساله می شود برای خدمت سربازی به کرمان رفت و همزمان به تحصیل نیز مشغول شد.
در سال ۱۳۳۳ وی پس از اتمام خدمت سربازی به دیار خود،انار ،بازمیگردد و با توصیه پدر و خانواده خود با سرکار خانم حاجیه فاطمه رحیمی از خاندان بزرگ و معروف رحیمی ازدواج میکند.

مرحوم علی جدیدی بعد از ازدواج و تشکیل خانواده با جدیت تمام به کشاورزی می پردازد و امورات کشاورزی پدر را نیز به دست میگیرد.

وی در ادامه کار در سال ۱۳۴۲ به همراه چند تن از دوستان به روستای کرم خانه(شهر گلشن کنونی از توابع انار) مهاجرت می کنند و در اولین اقدام مسجدی به نام مسجد چهارده معصوم بنا میکند،گویی علی جدیدی نیکی کردن و خدمت به مردم را از پدر خود،حاج میرزا اکبر،به ارث برده بود.

مرحوم علی جدیدی با پشتکار و تلاش بی وقفه به کار کشاورزی میپردازد و با حفر چاه ها و احیا قنوات و باغریزی های زیاد پسته، کار خود را توسعه میبخشد.

این کشاورز و کار آفرین بزرگ از اولین کسانی بود که کشاورزان را تشویق به کاشت پسته میکرد و خود نیز زمین های فراوانی را زیر کاشت پسته برد و کارگران زیادی هم جذب وی شدند به طوریکه منطقه گلشن، محل کشت و کار او، صاحب بیشترین جمعیت منطقه شد.این مرد بزرگوار در طول حیات پربرکت خود، همیشه علاوه بر اینکه خود در تولید پسته فعال بود و زمین های زیادی را زیر کشت پسته برد و باغات فراوانی را در استان کرمان ایجاد نمود،پیوسته مشوق کسانی بود که به پسته کاری علاقه نشان می دادند.

وی کسب و کار کشاورزی را از حلالترین و پاکیزه ترین روزی ها و کارها میدانست و هر کس از این بابت سوالی داشت وی را راهنمایی میکرد و حتی اگر لازم میشد به محل انتخابی افراد برای کشت پسته میرفت و بدون کوچکترین چشم داشتی آنها را از نظر مناسب بودن زمین و بذر و کاشت راهنمایی میکرد.


حاج علی جدیدی در کاشت و برداشت پسته به جایی رسید که توانست پسته اکبری را که رقمی تازه شناخته شده بود را به کشت و تولید انبوه برساند و آن را جزوئ چهار رقم اصلی تولیدی پسته ایران قرار دهد و این رقم پسته تبدیل به لوکس ترین پسته جهان شود.

توفیقات وی به قدری چشمگیر بود که به وی لقب امپراطور و سلطان اکبری(پسته اکبری) را دادند وی به کشاورزی بسیار علاقه داشت که این علاقه وی زبان زد خاص و عام بود،وی استادی اسطوره در زمینه زمینه شناخت ملک و آب کشاورزی و فردی نایاب در زراعت بود،بطوریکه تمام مراحل کشاورزی و پسته داری ائم از تعمیرات و رسیدگی به باغات،آب رسانی و… تنها با دستور و نظارت وی انجام میگرفت،وی عقیده داشت درخت که یک موجود زنده است همانند انسان نیاز به رسیدگی و مراقبت دارد و باید صاحب ملک بر روی ملک خود پا بگذارد و فعالیت کند تا خداوند رزق و روزی و برکت به صاحب آن عطا کند .

مرحوم جدیدی در ادامه کار، توسعه باغات و کشاورزی خود را به منطقه ای مرزی بین استان کرمان و یزد بنام شمش رساند و توانست باغات زیادی را در این منطقه زیر کشت پسته ببرد و یکی از بزرگترین جنگل های مصنوعی خاورمیانه را در این منطقه احداث کند.

علی جدیدی اعتقاد داشت که نباید از سختیها فرار کرد بلکه باید ایستاد و مقاومت کرد،چرا که نه تنها دارای اجر اخروی است بلکه در همین دنیا نیز نتیجه اش را میبینم
زنده یاد جدیدی به فرزاندانش توصیه میکرد هیچگاه مردم آزاری نکنند و امروزه فرزندان وی دلیل احترام مردم به خودشان را رفتار و اخلاق نیک پدرشان میدانند علی جدیدی از اینکه میتوانست برای مردم کاری انجام دهد واقعا لذت میبرد از خصوصیات مهم علی جدیدی میتوان به رفتار خوب و مهربانی با کارگرانش اشاره کرد که این میتواند الگوی خوبی برای جوانان باشد.


وی دلیل موفقیت و برکت زندگی خود را همیشه توکل بر خداوند و پرداخت خمس و زکات میدانست و همواره فرزندانش را به آنها توصیه میکرد و از آنها میخواست هیچ گاه در زندگی احساس غرور و بزرگی نکنند و همیشه آنها را از انجام کارهای ناشایست بر حذر می داشت.

امورات و کارهای عام المنفعه علی جدیدی بسیار زیاد بود از جمله ;کمک های نقدی و تهیه ماشین الات و آذوقه در زمان جنگ،ساخت مکرر و متعدد مراکز درمانی، مساجد و حسینیه ها و تجهیز آنها و کمک هزینه های جاری آنها و ساخت مکرر اماکن و ساختمان ادارات دولتی و حوزوی و کمک های پیوسته به مستمندان از جمله ساخت مسکن و کمک هزینه های زندگی و امورات آنها و تهیه جهیزیه برای خانوارهای نیازمند و… که نام بردن امورات انجام گرفته به دست وی به تنهایی یک طومار بزرگ می شود
علی جدیدی، مردی که با پشتکار خود انقلابی بزرگ در صنعت پسته ایجاد کرد،سرانجام در ۸۴سالگی بعد از تحمل چند ماهه دیابت در ۳اردیبهشت۱۳۹۷جان به جان آفرین تسلیم کرد.

مرحوم علی جدیدی دو پسر به نامهای غلامرضا و محمدرضا و هشت دختر به نامهای فضه،صدیقه،اشرف،فرخنده، معصومه،طیبه، زهرا و مریم به جا ماند که همگی راه و رسم پدر را ادامه دادند.

فرزندان علی جدیدی در کشاورزی،توسعه و تجارت پسته ایران فعالیت درخشانی داشته اند که در قسمت های بعد مصاحبه و زندگینامه این عزیزان در اختیار شما عزیزان قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

دیدگاه کاربران

ناشناس شنبه 30 نوامبر 2019 - 10:53 ب.ظ

همش دروغ.امپراطور اکبری!!!!@خجالت نمیکشید….

محمد رضا سلیمانی یکشنبه 15 دسامبر 2019 - 12:04 ب.ظ

یه کی رو دارید مثل بیل گیتس که ۹۸ درصد ثروتش رو به نام نباید خریه ای میکند و تنها دو درصد برای فرزندان می گذارد یکی هم مثل ایشان …البته کسی منکر فعالیتهای خیر ایشان نیست ولی فقط یه نگاه به همون گلشن بندازید ببینید چقدر مردم بد بخت و بیچاره هستند و ثروتهای مانده ایشان به نوادگان را نیز بسنجید …. خیری هر کسی را به میزان درصد خیراتش می سنجند نه به میزان کمیت آن …..مردم انار بیچاره شدند اکثرا در فقر مطلق هستند یه کارخانه درست و حسابی این شهر نداره چرا که امثال این پسته داران همه ثروتهاشون رو بردن تو بانکها یا جای دیگه مملکت و حتی خارج از کشور ملک و املاک خریدند

ناشناس چهارشنبه 18 دسامبر 2019 - 12:10 ب.ظ

در بزرگواری و انواع فعالیت ها اعم از خیرخواهانه، عام المنفعه، اقتصادی و … ایشان هیچ جای شک نیست اما لطفا با تحقیق مطالب درست بیان کنید.
مسجد چهارده معصوم گلشن به همت بزرگوار دیگری و سایر اهالی گلشن بنا شده و ایشان آنچنان نقش پر رنگی نداشتند.
لطفا اشتباه خود را اصلاح کنید.

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

ویژه برنامه تحویل سال ۱۴۰۳در شهرستان انار

برنامه تحویل سال در شهرستان انار برگزار شد ...

یادداشت های خصوصی