جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ | Friday 19 April 2024

شاید سایه جنگ در منطقه کمی کمرنگ شده باشد اما همچنان آمریکا در پی آن است تا ضربه‌ای به سوریه وارد کند هرچند محدود و موضعی. به گزارشانارما، آمریکایی ها که با مخالفت اکثر کشورهای اروپایی به ویژه همپیمانان خود برای حمله به سوریه روبرو شدند اکنون برای حفظ پرستیژ خود سعی می کنند تا […]

شاید سایه جنگ در منطقه کمی کمرنگ شده باشد اما همچنان آمریکا در پی آن است تا ضربه‌ای به سوریه وارد کند هرچند محدود و موضعی.

به گزارشانارما، آمریکایی ها که با مخالفت اکثر کشورهای اروپایی به ویژه همپیمانان خود برای حمله به سوریه روبرو شدند اکنون برای حفظ پرستیژ خود سعی می کنند تا سیاست تهاجمی خود را علیه سوریه حفظ کنند و حتی در لفاظی های خود پا را فراتر گذاشته و وزیر امور خارجه آمریکا با طرح این ادعا که کشورش مطمئن است نظام سوریه از سلاح های شیمیایی استفاده کرده،بگوید؛ نحوه عملکرد درباره سوریه با تصمیمات آمریکا درباره عراق، لیبی و افغانستان تفاوت دارد.

بازرسان سازمان ملل برای کشف حقیقت که چه کسانی از سلاح شیمیایی در سوریه استفاده کرده اند خاک سوریه را ترک کرده و در همین زمینه دبیرکل سازمان ملل هم گفته است؛«بررسی نمونه های جمع آوری شده در منطقه غوطه در دمشق به دو هفته زمان نیاز دارد.»

اما جان کری وزیر خارجه آمریکا با صراحت اعتقاد دارد که ارتش سوریه از سلاح شیمیایی استفاده کرده و مستوجب تنبیه است؟! و برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی باید اقدامی انجام شود.

بر اساس متن منتشره توسط سایت وزارت خارجه آمریکا، وی مدعی شد اگر به سوریه پاسخ داده نشود ایران در برنامه هسته ای خود برای رسیدن به سلاح هسته ای جسارت پیدا می کند و گروه هایی مانند حزب الله ممکن است به استفاده از سلاح شیمیایی بیندیشند.

در اسناد تازه ای که از سوی آمریکایی ها منتشر شده واشنگتن در زمان جنگ عراق علیه ایران در زمینه تولید و استفاده سلاح شیمیایی توسط صدام در جنگ دست داشته و سلاح های شیمایی در اختیار عراق قرار داده است.

و اکنون آمریکا که خود در جنایات جنگ تحمیلی عراق علیه ایران دست داشته و جنایتکار جنگی محسوب می شود می خواهد به بهانه استفاده ارتش سوریه علیه تروریست ها، دمشق را تنبیه کند.

تروریست های تکفیری سوریه که مورد حمایت مستقیم واشنگتن قرار دارند اکنون با عملیات ارتش و مقاومت مردمی در شرایط نامناسبی قرار دارند و شکست های سنگینی را متحمل شده اند و نگرانی از شکست کامل آنها آمریکا را واداشته تا برای جلوگیری از این شکست وارد عمل کند.

آمریکایی ها به پیامدهای حمله نظامی خود به سوریه اصلا فکر نمی کنند وتنها در پی اعمال قدرت و سیاست های جتگ طلبانه در منطقه هستند.

استمرار بی ثباتی در کشورهای اسلامی، فرسایش و از بین بردن توان و نیروی آنها در مقابل رژیم صهیونیستی، تغییر توجهات بین المللی از تحولات مصر به سوریه، باز افرینی توجه به محور شرارتی که جورج بوش در زمان ریاست جمهوری خود از ان نام برد، فشار بیشتر به ایران و حزب الله لبنان، تضعیف جایگاه و نفوذ روسیه در منطقه و سرنگونی دولتی که با آن روابط استرتژیک دارد و البته تاثیر بر عراق به عنوان کشوری که آمریکایی ها چند سال پیش با حمله به آن صدام را سرنگون کردند و اکنون می بینند که دولتی بر سر کار است که با سیاست های آن در منطقه مخالف است، از جمله اهداف راهبردی کاخ سفید برای حمله نظامی به سوریه است.

آمریا هنگام حمله به عراق و لیبی با مخالفت قاطع مواجه نبود اما اکنون این مخالفت ها به خاطر آشکارشدن دروغ وجود سلاح کشتار جمعی در عراق افزایش یافته است و همین امر باعث شده تا اوباما نتواند تصمیم قاطعی را در حمله به سوریه اتخاذ کند.

از سوی دیگر نگرانی آمریکا از نوع واکنش سوریه پس از حمله هم قابل توجه است. سوریه که این روزها در پی تهدید به حمله نظامی آمریکا در آمادگی جنگی به سر می برد همه قابلیت های نظامی خود را در حالت رزم قرار داده و تهدید کرده است در صورت تهاجم اسرائیل را هدف موشک های خود قرار خواهد داد و خلبانان نیروی هوایی این کشور نیز اعلام کرده اند برای پاسخ به این حملات هواپیماهای خود را به ناوهای آمریکایی می کوبند. کاری که نیروی هوایی ژاپن در زمان جنگ جهانی دوم در عملیات انتحاری علیه ناوهای آمریکایی انجام دادند و نام آن را هم گذاشتند «کامیکازی»

کامیکازی («کامی» به معنای خدا ــ «کازی» یعنی باد) که طی آن خلبانان ژاپنی هواپیمای پر از مواد منفجره خود را به ناوهای آمریکایی در آبهای خاور دور می کوبیدند.این عملیات انتحاری تلفات و زیانهای سختی به آمریکایی ها وارد آورد که فصل جداگانه ای را در تاریخ جنگ جهانی دوم به خود اختصاص داده است.

سوریه برگ برده دیگری هم دارد. موشک های زمین به زمین این کشور علاوه بر پر تعدا بودن از قابلیت ویژه استتار و مخفی ماندن برخوردار است که آمریکایی ها و نیروهای غربی از استقرار این موشک ها در خاک سوریه بی اطلاع هستند.

اصابت هر موشک سوریه ای به سرزمین های اشغالی فلسطین ضربه مهلکی بر پیکر رژیم صهیونیستی خواهد بود. اکنون سرزمین های اشغالی هم حالت جنگی به خود گرفته و پناهگاه ها به روی مردم باز شده است.

آمریکا اکنون خود را تخقیر شده می پندارد. همراه نشدن کشورهای همپیمان آمریکا از جمله آلمان،انگلیس، کانادا و… واشنگتن را عصبانی تر هم کرده است. این عصبانیت آیا باعث تجدید نظر در تصمیم کاخ سفید خواهد شد یا جنگی را در منطقه رقم خواهد زد که سال ها گریبان آمریکا و منطقه را خواهد گرفت؟

جام جم آنلاین-محمد صفری

مطالب مرتبط

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

ویژه برنامه تحویل سال ۱۴۰۳در شهرستان انار

برنامه تحویل سال در شهرستان انار برگزار شد ...

یادداشت های خصوصی