به گزارش انارما به نقل از فردای کرمان، مظفر محمدی در نشست مشترک کمیسیون های گمرک و کشاورزی اتاق ایران با بیان اینکه قیمت هایی که صادرکنندگان پسته به مشتری های خارجی خود اعلام می کنند پذیرفته نمی شود، افزود: دلیل این امر این است که واردکنندگان قطعات خودرو بازار را می شکنند و با قیمت پایین تری پسته ای را که از تولیدکنندگان داخلی خریداری کرده اند را به مشتری خارجی می فروشند.
وی با بیان اینکه متأسفانه امروز در استان هایی که تولید پسته داریم به ویژه کرمان این محصول به صورت قاچاقی صادر می شود، اظهار کرد: یکی از راه های تأمین ارز مورد نیاز خودروسازان، صادرات است و آن ها می توانند به طور مستقیم برخی کالاها را صادر و از ارز آن برای واردات قطعات مورد نیاز استفاده کنند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران نیز به روند تولید صعودی پسته آمریکا در سطح جهان اشاره کرد و گفت: با خودروسازان به این توافق رسیدیم که از ارز صادرات پسته استفاده کنند اما روند آن ها نادرست پیش می رود.
محمدعلی رضایی خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی بازنگری در سیاست های ارزی را دنبال می کنند.
نشست مشترک کمیسیون های گمرک و کشاورزی اتاق ایران با حضور نمایندگان گمرک ایران برگزار شد.
در این نشست، چالش های تجاری و گمرکی محصولات کشاورزی که فسادپذیر بوده و باید در شرایط ویژه ای صادر شوند، بررسی شد.
تعیین ارزش های غیرواقعی گمرکی برای انواع محصولات که تعهدات غیرواقعی ارزی را برای صادرکنندگان به وجود آورده است، محدودیت در سیستم های حمل ونقل یخچال دار برای انتقال محصولات کشاورزی و بی توجهی به اجرای کامل نظام پنجره واحد تجاری در برخی گمرکات کشور از مواردی است که در این نشست مورد انتقاد قرار گرفت.