جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ | Friday 19 April 2024

در ٢٨ فروردین ١٣٩٠ اعلام شد “حیدر مصلحی” وزیر اطلاعات، از مقام خود استعفا داده و احمدی‌ نژاد نیز با این استعفا موافقت کرده است. اما بلافاصله پس از برکناری وزیر اطلاعات اعلام شد مخالفت مقام معظم رهبری با رفتن او از وزارت اطلاعات باعث شده وی در مقام خود باقی بمان

دوران هشت ساله دکتر احمدی نژاد مصادف بود با حواشی خبرسازی که در رسانه های بین المللی و داخلی بازتاب خاصی پیدا کرد

image5959

به گزارش انارما محمود احمدی‌ نژاد، رییس جمهوری که رفتار سیاسی ویژه خود را ساخت و با سماجت؛ نزدیکان خود را به کارهای حساس گماشت و تا حد امکان از آنها دفاع کرد.

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری که سازمان اداری کشور را به هم ریخت و به ترتیبی جدید بازساخت و در سیاست خارجی راه ویژه خود را رفت و کنترل دولت بر اقتصاد را به شکلی متمایز از دولت‌های پیشین پیش برد.

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری که توانست با ابراز امیدواری برای محو شدن رژیم صهیونیستی و بحث هولوکاست، خبرساز جهان شود.

کسی که با درخواست اجازه ورود زنان به وزشگاه ها جنجال آفرید، و قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد را ورق پاره خواند و با برکناری وزیر خارجه  در حین ماموریت جنجال به پا کرد.

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری که با کلید زدن داستان دنباله ‌دار یارانه‌های نقدی، اساس اقتصاد کشورش را را زیر رو کرد و با انتصاب نخستین وزیر زن در تاریخ نظام جمهوری اسلامی ایران، دادِ برخی را هم درآورد.

محمود احمدی نژاد، رییس جمهری که گاهی با ادبیاتی عامیانه و به قول معروف کوچه بازاری، آن هم در مهمترین تریبون های سیاسی، برخی را متحیر کرد و حتی گاهی هم با برخی از بزرگان نظام قهر کرد!

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری که یکبار خودش را “جاروکش” مردم دانست و یک بار خودش را “نخبه” دانست!

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری بود که ثابت کرد همیشه می توانست خبرساز باشد.

1)       حضور زنان در ورزشگاه ها

احمدی ‌نژاد که در تبلیغات انتخاباتی خود در سال 84 مسئله پوشش دختران و جوانان را کم اهمیت دانسته بود، ‌کمتر از یک سال بعد از رسیدنش به ریاست‌جمهوری یعنی دراردیبهشت ۱۳۸۵، به رییس سازمان تربیت بدنی دستور داد مقدمات حضور زنان و دختران تماشاچی را در مسابقه‌های فوتبال فراهم کند و خطاب به رییس سازمان تربیت بدنی نوشت:‌ “برخلاف تصور و تبلیغ عده‌ای، تجربه نشان داده که حضور انبوه خانواده‌ها و بانوان درمحیط‌ های عمومی، سلامت و اخلاق و عفاف را در آن محیط‌ها حاکم کرده است.”

این دستور موجی از انتقاد را در جامعه برانگیخت، تا جایی که چند مراجع تقلید را هم به واکنش واداشت و از جمله آیات عظام  فاضل لنکرانی، مکارم شیرازی و صافی گلپایگانی حضور زنان در ورزشگاه را جایز ندانستند. احمدی ‌نژاد بعد از دوهفته بی اعتنایی به واکنش ها،‌ بالاخره تصمیمش راعوض کرد و از پیگیری حضور زنان درورزشگاه ها منصرف شد.

2)       دوستی با رژیم صهیونیستی

اسفندیار رحیم مشایی رییس وقت سازمان میراث فرهنگی؛ تیر ١٣٨٧ در اظهارنظری گفت: “ایران امروز با مردم آمریکا و اسراییل دوست است و هیچ ملتی در دنیا دشمن ما نیست.” که این گفته باعث اعتراض ها به وی و حتی احمدی نژاد شد.

با وجود این که بسیاری از مقامات کشورمان و از جمله “علی لاریجانی” رییس مجلس شورای اسلامی از این موضع مشایی انتقاد کردند، اما مشایی گفته خود را تکرار کرد و فقط در توضیحش گفت که “یهودی‌ های مهاجر و صهیونیست‌ ها” را مدنظر نداشته است.

اعتراض‌ ها علیه این سخنان تا جایی پیش رفت که نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح سوال از رییس جمهور را امضا کردند. با این حال احمدی نژاد با حمایت از مشایی گفت که موضع مشایی موضع دولت است و توضیح داد: “ما دلسوز همه بشریت حتی مردم آمریکا و بدبخت‌هایی که با سراب واهی به سرزمین‌های اشغالی روانه شده‌اند، هستیم.”

سرانجام پس از یک ماه و فروکش نکردن جنجال دوستی با مردم اسراییل، مقام معظم رهبری در خطبه های نمازجمعه تهران فرمودند که صحبت از دوستی با مردم اسراییل “حرف درستی نیست” و “این موضع دولت جمهوری اسلامی هم نیست.” و بالاخره قائله خاتمه یافت.

3)       کردان ودانشگاه آکسفورد

مجلس شورای اسلامی ١٤ آبان ١٣٨٧ با استیضاح “علی کردان” وزیر کشور وقت که متهم بود مدرک تحصیلی خود راجعل کرده، او را از کار برکنار و به یک جنجال دامنه ‌دار پایان داد.

کردان در نامه‌ای خطاب به رییس جمهوربه جعلی بودن مدرکش اعتراف کرده بود، با این حال احمدی ‌نژاد با اعلام این که “برای خدمتگزاری نیازی به کاغذ پاره نیست” مساله جعلی بودن مدرک او را بی‌اهمیت تلقی کرد.

اصرار احمدی‌ نژاد بر استفاده از کردان در وزارت کشور انتقادهای زیادی را برانگیخت و حتی احمدی نژاد  در اعتراض به تصمیم مجلس، در جلسه استیضاح وزیر کشور شرکت نکرد و گفت: “چرا تا وقتی رفیق او بودند این حرف‌ها را مطرح نکردند و اکنون چه اتفاقی افتاده که اینگونه اظهار نظر می‌کنند؟”

پس از برکناری کردان از وزارت کشور، صادق محصولی وزیر کشور شد.

4)       مناظره انتخاباتی 88

احمدی ‌نژاد در ١٣ خرداد ١٣٨٨ و در مناظره های انتخاباتی با میرحسین موسوی، انتقاداتی را متوجه برخی از چهره های برجسته و پرسابقه نظام کرد و گفت بسیاری از مدیران دولتی در دولت های قبل “دست خالی آمدند و با یک امتیاز دلار هفت تومانی یا واردات و صادرات میلیاردر شدند.”

این سخنان و آن هم در یک برنامه تلویزیونی زنده پربیننده و از زبان رییس‌ جمهور، انتقادهای بسیاری را متوجه احمدی ‌نژاد کرد.

5)       معاون اولی اسفندیار رحیم مشایی

احمدی ‌نژاد با آغاز دور دوم ریاست‌ جمهوری خود، پدرزن پسرش یعنی اسفندیار رحیم مشایی را به عنوان معاول اول خود انتخاب کرد که این باعث انتقادهای شدید علیه وی شد و حتی روزنامه کیهان این اقدام رییس ‌جمهور را “دهن ‌کجی به بزرگان” خواند.

سرانجام پس از یک هفته، مقام معظم رهبری در نامه ای انتصاب مشایی را “کان لم یکن” اعلام کردند و احمدی نژاد که یک هفته از پذیرش نامه مقام معظم رهبری خودداری کرده بود، سرانجام ناگزیر به اجرایش شد و محمدرضا رحیمی را به عنوان معاول اول انتخاب نمود.

6)       از حد نصاب افتادن کابینه دولت نهم

در ٤ مرداد ١٣٨٨ و در حالی که تنها هشت روز از عمر رسمی کابینه اول  احمدی ‌نژاد باقی مانده بود، او محسنی ‌‌اژه‌ای، وزیر اطلاعات وقت را از کار برکنار و همزمان محمدحسین صفارهرندی، وزیر فرهنگ وارشاد وقت نیز اعلام کرد “ابلاغ شفاهی حکم” رییس‌ جمهور مبنی بر برکناری خود را جدی گرفته و “خود را فارغ از مسئولیت وزارت” می‌داند.

از آن جایی که برکناری صفارهرندی به معنی تغییر بیش از نیمی از اعضای کابینه بود و به تبع آن همه اعضای کابینه طبق قانون باید دوباره از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد می‌گرفتند، صفارهرندی به طور صوری در مقام وزارت باقی ماند تا چند روز پایانی کابینه نهم ‌بی دردسر به پایان برسد.

احمدی‌ نژاد نزدیک یک ماه بعد از برکناری وزیر اطلاعات، ضرورت تحول در وزارت اطلاعات و چگونگی برخورد این وزارتخانه با اعتراضات پس از انتخابات را دلیل برکناری آقای اژه‌ای عنوان کرد و گفت:‌ “اگر وزارت اطلاعات ماموریتش را درست انجام می‌ داد این آسیب‌ها را در سطح خیابان نداشتیم،.”

البته گفته می شود که دلیل برکناری وزرای اطلاعات و ارشاد، مخالفت آنها با انتصاب رحیم مشایی به معاون بوده است.

صفارهرندی و محسنی‌اژه‌ای تنها وزرایی نبودند که احمدی ‌نژاد به طور ناگهانی و جنجالی از کار برکنار کرد، چرا که در آذر ٨٩ و در حالی که منوچهر متکی، وزیر خارجه وقت در سفر رسمی در سنگال به سر می برد، دستور عزل متکی را داد. عزل ناگهانی مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت در ۷ دی ١٣٩١ نیز اعتراض‌های زیادی را به دنبال داشت.

7)‌  قهر و خانه نشینی یازده روزه

در ٢٨ فروردین ١٣٩٠ اعلام شد “حیدر مصلحی” وزیر اطلاعات، از مقام خود استعفا داده و احمدی‌ نژاد نیز با این استعفا موافقت کرده است. اما بلافاصله پس از برکناری وزیر اطلاعات اعلام شد مخالفت مقام معظم رهبری با رفتن او از وزارت اطلاعات باعث شده  وی در مقام خود باقی بماند.

احمدی‌نژاد پس از مخالفت رهبر انقلاب اسلامی با برکناری مصلحی، 11 روز از حضور در دفتر ریاست‌‌ جمهوری و جلسه‌های هیات دولت خودداری کرد.

اگرچه احمدی‌نژاد سرانجام بدون سروصدا به سرکار خود بازگشت و به ادامه وزارت حیدر مصلحی تن داد، اما قهر و خانه نشینی 11 روزه و همچنین عدم تعبیعت ازدستور مقام معظم رهبری، برای همیشه شکافی ترمیم ناپذیر میان او و هوادارانش انداخت.

7)       ارتباط با امام زمان (عج)

دو روز بعد از اینکه قهر و خانه نشینی 11 روزه احمدی ‌نژاد پایان گرفت و به ریاست‌جمهوری بازگشت، گروهی از نزدیکان او  از جمله “عباس امیری‌ فر”، امام جماعت نهاد ریاست جمهوری و روحانی نزدیک به  رحیم مشایی بازداشت شدند.

علاوه بر او عباس غفاری و علی یعقوبی که ادعا می شد قدرت‌های ماوراءالطبیعه دارند و می‌توانند با اجنه ارتباط برقرار کنند از افرادی بودند که بازداشت شدند.

در آن مقطع فیلمی با عنوان “ظهور نزدیک است” نیز به طور گسترده در سراسر کشور پخش شده بود که با ارجاع به برخی متون مذهبی،  دولت دهم را به عنوان زمینه‌ ساز ظهور امام زمان (عج) معرفی می‌ کرد که دست داشتن در تهیه این فیلم یکی از اتهامات امیری ‌فر بود.

دراین ماجرا برخی اطرافیان رییس جمهور متهم ‌شدند که “جریان انحرافی و نفوذی” تشکیل داده و با “جن‌گیری، رمالی و توسل به اجنه و شیاطین” سعی می‌کنند قدرت خود را افزایش دهند. احمدی‌نژاد طبقه معمول  در این مقطع نیز به دفاع ازیارانش پرداخت.

8)       حضور در مجلس و پاسخ های جنجال برانگیز

احمدی‌ نژاد در ٢٤ اسفند ١٣٩٠ برای پاسخ‌ به سوال نمایندگان به مجلس شورای اسلامی رفت و این نخستین بار بود که در اجرای طرح سوال، یک رییس جمهور به مجلس کشیده می ‌شد.

احمدی‌ نژاد ‌باید در این روز درباره موضوعاتی از قهر و خانه نشینی 11 روزه خود گرفته تا نقش دولت در “مبارزه با بدحجابی” به مجلس پاسخ می‌گفت، اما او با حضور در مجلس به کنایه و شوخی پرداخت و پاسخ‌های جنجال‌برانگیزی داد که انتقاد شدید نمایندگان مجلس را به دنبال داشت.

او گفت طراح سوال‌ها همان کسی است که مدرک دانشگاهی خود را “با فشار دادن یک شصتی (شاسی)” گرفته  و گفت به “سوالات امتحانی” نمایندگان به طور کامل پاسخ داده و حتی گفت که اگر نمایندگان به او “نمره‌ای کمتر از ۲۰ بدهند، بی معرفتی و نامردی” کرده‌اند.

پس از این اظهارات؛ بسیاری از نمایندگان مجلس از احمدی ‌نژاد انتقاد کردند و پاسخ‌های او را توهین‌آمیز دانستند و گفتند او با این کار شان مجلس را زیر سوال برده است.

9)       برادران قاچاقچی

احمدی ‌نژاد در تیر١٣٩٠ در نشستی؛ از ورود کالا از راه‌های خارج از نظارت گمرک انتقاد کرد و گفت که  تمامی کالاها باید از مرز قانونی وارد کشور شوند. او همچنین به نقش “برادران قاچاقچی” در تجارت غیرقانونی در ایران اشاره کرد که این صحبت ها موجی از انتقادها را برانگیخت و عده ای این سخنان را تهمت دانستند.

10)    دستگیری خبرنگاران روزنامه ایران

روز ٣٠ آبان ١٣٩٠ نیروهای دادستانی تعدادی از خبرنگاران روزنامه  ایران، روزنامه وابسته به دولت را بازداشت کردند که این دستگیری ها در پی انتشار ویژه‌نامه‌ای با عنوان”خاتون”درباره حجاب اتفاق افتاد.

علی اکبر جوانفکر مدیر موسسه مطبوعاتی ایران که ناشر این ویژه‌نامه بود، به دلیل انتشار این ویژه‌نامه یک سال حبس محکوم شد. وی که که مشاور رسانه‌ای رییس‌جمهور و از نزدیکان احمدی‌ نژاد بود، از حکم صادره علیه خود انتقاد کرد و به انتقاد تند از قوه قضاییه  پرداخت.

پرونده ویژه‌نامه خاتون سرانجام به محکومیت جوانفکر و زندانی شدن وی در اوین  انجامید.

11)    حذف یارانه

احمدی‌نژاد در ٢۸ آذر ١٣٨٩ آغاز طرح هدفمندی یارانه ها را اعلام کرد که به موجب این طرح که به تصویب مجلس ایران رسیده بود، دولت با پرداخت ماهانه وجه نقد به خانواده‌ها؛ به حذف یارانه کالاهای اساسی دست زد.

پیش از آن در سال ١٣٨٦ دولت احمدی‌ نژاد با سهمیه ‌بندی بنزین قدم‌های اول برای اجرای این سیاست را برداشته بود. آزادسازی قیمت‌ها و حذف یارانه ها سیاستی بود که دولت های قبلی هم بر اجرای آن توافق داشتند، اما نگرانی از تبعات آن باعث شد که این  احمدی‌ نژاد باشد که بتواند آن را عملی کند.

12)    بازدید از اوین

پس از آن که جوانفکر، مدیر موسسه مطبوعاتی ایران و مشاور رسانه‌ای رییس‌جمهور برای تحمل محکومیتش راهی زندان اوین شد، در مهر ماه ١٣٩١ اعلام شد که احمدی‌نژاد قصد دارد از زندان اوین بازدید کند.

قوه قضاییه نیز اعلام کرد که بازدید از این زندان تابع مقررات خاصیاست.

پس از دو هفته نهاد ریاست‌جمهوری متن نامه احمدی نژاد به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه را منتشر کرد که در آن رئیس‌جمهور خواسته بود مقدمات بازدیدش از اوین “در اسرع وقت” فراهم شود، و سپس محسینی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه و دادستان کل کشور، اعلام کرد بازدید احمدی‌نژاد از زندان اوین به مصلحت نیست.

پس از اظهارات اژه‌ای، احمدی ‌نژاد در نامه‌ای به رییس قوه قضاییه، ممانعت قوه قضاییه از بازدید رییس‌ جمهور از اوین را به انتقاد گرفت و گفت که نگران نقض قانون اساسی در قوه قضاییه است و صادق لاریجانی هم در نامه‌ای به احمدی ‌نژاد گفت قانون  در قوه قضاییه اجرا می‌شود.

13)    تحریم ورق پاره موثر

بعد از اعمال تحریم‌های یک ‌جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه صنعت نفت و نظام بانکی ایران، احمدی ‌نژاد تحریم‌ها”کاغذ پاره” خوانده بود؛ هرچند بعدها گفت که تحریم هاتا اندازه ای بر اقتصاد تاثیر گذاشته است. این اظهارنظر و عامیانه صحبت کردن رییس جمهور نیز موجی از انتقادها را علیه وی برانگیخت.

14)    مذاکره با شیطان بزرگ

رییس دولت دهم در مهر ماه ١٣٩١ در کنفرانس مطبوعاتی خود در نیویورک گفت که ایران آماده مذاکره آمریکااست.

این گفته ها با انتقاد نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شد و چند نماینده مجلس در نامه‌ای به او گفتند که اظهاراتش “با راهبرد عزت، مصلحت و حکمت کشور” که مورد نظر مقام معظم رهبری است؛ ناسازگاراست.

قبل از این اظهارات و درفروردین 91 نیز علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه، در اقدامی کم ‌سابقه با چاپ یادداشتی در روزنامه واشنگتن پست از “اراده و آمادگی برای دادن و گرفتن، بدون پیش شرط” در مذاکرات میان ایران و قدرت‌های غربی گفته بود.

صالحی در آذر ماه ١٣٩١ هم گفت که “در موارد خاص و به طور موضوعی” مذاکراتی با آمریکا انجام شده است و “منعی برای تکرار آن وجود ندارد.”  صالحی مجددا در ١٦ بهمن 91 نسبت به تغییر مناسبات میان ایران و آمریکا اظهار خوش‌بینی کرد.

سرانجام رهبر انقلاب اسلامی در ١٩ بهمن ١٣٩١ با اظهارنظر صریح در این باره فرمودند: “عده‌ای از روی ساده‌لوحی یا غرض از پیشنهاد مذاکره آمریکا خوشحال می‌شوند؛ مذاکره مشکلی را حل نمی‌کند.”

 حضرت آیت الله خامنه ای همچنین اوایل سال درباره مذاکره با آمریکا گفتند که “من به این مذاکره خوشبین نیستم”

15)    بدهکاران بانکی

مقابله با فساد مالی یکی از شعارهای اصلی احمدی ‌نژاد بود و حتی بارها تهدید کرد که فهرستی از متخلفان مالی در دست دارد که اگر لازم بداند منتشر می‌کند.

او حتی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که  ٣٠٠ نفر در ایران ٦٠ درصد منابع مالی را بلوکه کرده‌اند که دولت از قوه قضاییه خواسته با آنها برخورد کند، اما قوه قضاییه کاری انجام نداده است.

پس از این گفته‌ها رییس قوه قضاییه و دادستان کل کشور گفتند دولت و بانک مرکزی از ارائه لیست بدهکاران بانکی به قوه قضاییه خودداری می‌ کنند؛ اما غلامحسین الهام سخنگوی دولت، با رد موضع قوه قضاییه اعلام کرد که دولت حداقل دو بار و در سال‌های ١٣٨٩ و ١٣٩٠ لیست بدهکاران را به قوه قضاییه داده است، اما قوه قضاییه در پاسخ اعلام کرد که فهرست ارائه ‌شده از طرف دولت لیستی از افراد ممنوع الخروج بوده و نه بدهکاران بانکی.

16)    مهندسی انتخابات

احمدی ‌نژاد دوباره در سخنرانی ٢٢ بهمن ١٣٩١ خود با اشاره به موضوع انتخابات ریاست جمهوری  در خرداد 92 گفت که “شنیده شده است کسانی می‌خواهند انتخابات را مدیریت و مهندسی کنند.” و هشدار داد: “کسی خود را جای مردم نپندارد و با کوته‌ بینی تصور نکند که می‌تواند به جای مردم تصمیم بگیرد.”

این سخنرانی احمدی ‌نژاد با موجی از انتقادها مواجه  شد و حتی برخی آن را یک انتخاباتی تلقی کردند.

اسماعیل کوثری نماینده مجلس شورای اسلامی نیز درباره این اظهارات گفت که استفاده احمدی‌نژاد از شعار “زنده باد بهار”در این سخنرانی به نوعی “مهندسی انتخابات” است.

17)    مرتضوی علیه لاریجانی

 احمدی‌نژاد در دی ١٣٨٨ سعید مرتضوی را به ریاست ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعیین کرد و باتوجه به اینکه مرتضوی در زمینه بازداشتگاه کهریزک پرونده ای در قوه قضاییه دارد، به همین خاطر انتصاب او به ریاست ستاد مرکزی مبارزه با اعتراض‌هایی همراه بود. با این حال مرتضوی در اسفند ١٣٩٠ به ریاست سازمان تامین اجتماعی منصوب شد.

مجلس پیش از انتصاب مرتضوی به این مقام در این باره هشدار داده بود و پس از آن هم نمایندگان برای استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام کردند. در مرداد ١٣٩١ دیوان عدالت اداری به ابطال ریاست مرتضوی بر سازمان تامین اجتماعی حکم داد، با این حال دولت و شخص احمدی‌نژاد به جدیت پشتیبانی خود از سعید مرتضوی را ادامه دادند و سرانجام مجلس شورای اسلامی ایران در ١٥ بهمن ١٣٩١ با استیضاح عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دلیل تن ندادن به حکم دیوان عدالت اداری، او را از کار برکنار کرد.

در این جلسه استیضاح احمدی ‌نژاد با پخش نواری برادران لاریجانی را متهم کرد که از نفوذشان برای کسب منافع اقتصادی استفاده می کنند که این سخنان

با واکنش تند علی لاریجانی و انتقادهای فراوان همراه شد و فردای آن روز هم مرتضوی بازداشت شد.

این سخنان و جنجال، مقام معظم رهبری را به مداخله واداشت و درسخنانی فرمودند  که اقدام رییس‌جمهور در مجلس خلاف شرع، قانون و اخلاق بود.

ایشان البته اصل استیضاح وزیر کار هم را بی ‌فایده دانستند.

احمدی ‌نژاد نیز در واکنش به این سخنان رهبرانقلاب، در نامه‌ای هرچند نشانی ازعذرخواهی دیده نشد،  ‌اما نوشت  که ارداتش به رهبر انقلاب همیشگی است.

18)    انتخابات نظام پزشکی

در بهمن١٣٩١احمدی نژاد به به ردصلاحیت‌ های صورت ‌گرفته در انتخابات سازمان پزشکی ایران اعتراض کرد و در نامه‌ای به وزیر کشور و سرپرست وزارت بهداشت گفت: “باید طبق قانون عمل شود و نظرات شخصی و گروهی و خارج از چارچوب قانون دخالتی نداشته باشد.”

احمدی‌نژاد در نامه خود نوشت که در صورت عدم تجدیدنظر در ردصلاحیت‌ها “برگزاری انتخابات خلاف قانون و از نظر اینجانب باطل است.”

با این حال بسیاری هشدار دادند که مداخله در انتخابات نظام پزشکی در حوزه اختیارات او نیست و حتی برخی مواضع احمدی نژاد در انتخابات سازمان نظام پزشکی را “مانور انتخاباتی” دانستند.

این انتخابات چهارم اسفند ١٣٩١برگزار شد اما احمدی ‌نژاد پس از برگزاری این انتخابات مجددا تاکید کرد: “نظام پزشکی یک نهاد صنفی و متعلق به جامعه پزشکی و درمان کشور است و نباید نهادهایی که مسئول نیستند در آن دخالت کنند”.

احمدی‌نژاد از ابلاغ حکم ریاست رییس جدید سازمان نظام پزشکی خودداری کرد.

19)    زنده باد بهار

احمدی‌نژاد در ٢٢ بهمن ١٣٩١ و به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در میدان آزادی سخنرانی کرد که انتقادهایی را در پی داشت.

از جمله انتقاداتی که به وی شد این بود که او سخنرانی خود را با تکرار سه‌ باره عبارت” زنده باد بهار” به پایان برد؛ کاری که پیش از آن دستکم یک بار درسازمان ملل متحد هم کرده بود. این شعاری بود که هواداران او و رحیم مشایی یک هفته پیش از آن و در استقبال از آنان در بازگشت از سفر به قاهره از آن استفاده کرده بودند.

حتی برادر رییس جمهوری یعنی داوود احمدی‌نژاد نیز گفت که “زنده باد بهار خلاف سخنان رهبری است.”

با این حال احمدی ‌نژاد از این شعار دفاع کرد و گفت منظورش از بهار، امام دوازدهم بوده و حتی به طعنه گفت: “آیا باید به جای زنده بهار بگوییم زنده باد پاییز؟”

این سخنان در حالی بود که با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری، احمدی‌ نژاد و رحیم مشایی به کرات از شعارهای “بهاری” استفاده کردند.

20)    رجعت دوباره هوگو چاوز

هوگو چاوز رییس ‌جمهور ونزوئلا در ۱۵ اسفند ۱۳۹۱ درگذشت و احمدی ‌نژاد در پیامی که به مناسبت درگذشت او داد، به ستایش شدید چاوز پرداخت، تا جایی که گفت و به همراه امام زمان (عج) بازخواهد گشت. علاوه بر این، رییس دولت دهم در ایران عزای عمومی هم اعلام کرد.

احمدی ‌نژاد سه روز بعد برای شرکت در مراسم سوگواری برای چاوز راهی کاراکاس شد و عرض تسلیت او  به مادر چاوز نیز در این مراسم انتقادهای بسیاری را برانگیخت و حتی آیت الله محمد یزدی از اعضای شورای نگهبان و رییس سابق قوه قضاییه نیز رفتار احمدی نژاد را”مسخره بازی” نامید و خطاب به رییس جمهور گفت:به ایشان نصیحت مشفقانه داریم که در مدت باقی مانده از دوران ریاست جمهوری آرامش را حفظ کرده و از بیان مسائل اختلافی خودداری کنید، بپذیرید که اطلاعات دینی لازم را ندارید و اگر لازم بود، بپرسید.”

آیت‌الله صافی گلپایگانی و مکارم شیرازی از مراجع تقلید نیز گفتند که در برابر آنچه احمدی نژاد انجام داده،” سکوت جایز نیست”.

اما میرتاج‌الدینی معاون احمدی ‌نژاد، گفت عکس منتشرشده از او و مادر هوگو چاوز “شیطنت رسانه‌ها” بوده است و این در حالی بود که نه تنهاعکس، بلکه فیلم صحنه تسلیت احمدی نژاد به مادر چاوز نیز در فضای مجازی منتشر شده بود.

21)    ثبت نام اسفندیار دولت برای ریاست جمهوری

احمدی نژاد دراقدامی بی سابقه، در آخرین روز مهلت قانونی برای نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری به همراه اسفندیار رحیم مشایی به وزارت کشور رفت و در وزارت کشور اعلام کرد که “احمدی ‌نژاد یعنی مشایی و مشایی یعنی احمدی ‌نژاد.”

همراهی یک رییس جمهور با یک نامزد انتخاباتی در تاریخ نظام جمهوری اسلامی ایران بی سابقه بود و این اقدام احمدی نژاد مانند بسیاری از اقدامات او،‌موجی از انتقادها را علیه وی برانگیخت و حتی عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، این اقدام احمدی ‌نژاد را “عنوان مجرمانه” دانست وگفت که شورای نگهبان موضوع را به قوه قضاییه ارجاع داده است.

مصطفی میرزاباقری برزی

انتهای متن/

منبع:دانا

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

ویژه برنامه تحویل سال ۱۴۰۳در شهرستان انار

برنامه تحویل سال در شهرستان انار برگزار شد ...

یادداشت های خصوصی