دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Monday 13 May 2024

از نقد «فیلم‏های سفارتی» تا اعتراض به حذف شیار 143 از بخش مسابقه

بعد از اختتاميه جشنواره فيلم فجر و ناديده گرفتن مطلق «ابراهيم حاتمي‌كيا» و اثر درخشانش در بخش‌هاي اصلي جشنواره و تقديم تمام جوايز مهم به «رستاخيز»، خيلي‌ها منتظر موضعگيري حاتمي‌كيا بودند. حاتمي‌كيايي كه از همان روزهاي نخست جشنواره در نشست خبري «چ» و سپس با مواضعي كه در طول جشنواره گرفت نشان داد قرار نيست سكوت چند سال گذشته را ادامه دهد. او از همان ايام جشنواره به بهانه‌هاي مختلف انتقادات جدي و درستي را به مسئولان و حتي باقي فيلمسازان وارد كرد و در انتها نيز به دليل همين حضور جدي و فعالش در اهداي جوايز كاملا كنار گذاشته شد.

 

به گزارش انارما ، در همين زمينه اما ابراهيم حاتمي‌كيا بعد از گذشت چند روز از اختتاميه جشنواره سي‌ودوم فيلم فجر، در روزهاي پاياني جشنواره فيلم فجر در مشهد بالاخره سكوتش را شكست و باز انتقاداتي را به مسئولان وارد كرد.

 

 

البته حاتمي‌كيا كه قرار بود روز گذشته در نشست فیلم «چ» در مشهد حاضر شود به مراسم نيامد و اعلام كرد كرد كه نمي‌خواهد با موضعگيري فضا را مكدر كند.

 

 

در اين نشست پژمان‌ لشکری‌پور با ابلاغ سلام ابراهیم حاتمی‌کیا خطاب به حاضران گفت كه: «ایشان گفتند اگر مردم به من اقبالی دارند و من شرمنده‌شان هم هستم، تبعا به خاطر نوع نگاهم در آثارم است که مبتنی بر ارزش‌های انقلاب و رزمندگان و شهداست بنابراین در صحبت‌هایم هم باید همین روند را ادامه بدهم.»

 

 

وی همچنين با اشاره به انتقادات حاتمی‌کیا در خصوص جشنواره فجر گفت كه: «ابراهیم حاتمی‌کیا معتقد است که جشنواره فیلم فجر باید دنباله‌رو و تقویت‌کننده‌ی هویت انقلاب باشد…ایشان صلاح دانستند در این مقطع سکوت کرده و اعلام کردند نمی‌خواهند چیزی بگویند که فضا را مکدر کند؛ شاید در زمان اکران فیلم مجال حضور در چنین نشستی را داشته باشند.»

 

 

اما يك روز پس از عدم حضور حاتمي‌كيا در نشست خبري فيلم‌ش براي مكدر نشدن فضا، او در مراسم اختتاميه جشنواره فجر در مشهد سكوتش را شكست و در سخنان كوتاهي بازهم با انتقادات از عملكرد مسئولان  گفت: «من قصد صحبت نداشتم ولی محبت شما زبان مرا باز کرد. با شوق خاصی به شهر عشق آمده‌ام و از خدا می‌خواهم اگر عزتی می‌دهد خودش هم حفظش کند. من سربازم همچنان هم سرباز باقی می‌مانم، هنوز دهه فجر تمام نشده ولی سربازان به همت مدیران این مملکت در انقلاب فجر غریب هستند. من ادب سربازی را دارم که در میدان مین حرکت می‌کند ولی دوران، دورانی است که روی فرش قرمز باید حرکت کرد.»

 

 

حاتمي‌كيا پيش از اين در ايام برگزاري جشنواره فجر پس از ديدن فيلم «شيار143» انتقادات تندي را به مديران جشنواره و هيئت انتخاب وارد كرده بود. انتقاداتي كه بسياري احتمال مي‌دهند يكي از دلايل حذف فيلمش از ليست برندگان سيمرغ‌هاي اصلي جشنواره بوده است. او درمورد عملكرد مديران جشنواره نسبت به عدم حضور ابتدايي «شيار143» در جشنواره گفته بود كه :«این روند باید آسیب شناسی شود. من تاکید می کنم که این روند باید آسیب شناسی شود و آن دوستان باید پاسخگو باشند. هر کدام از اعضای هئیت انتخاب تجربه های سینمایی دارند، اما من پاسخ این اعتراض را از مسئول جشنواره فجر می خواهم.این چه ترکیبی در هیات انتخاب است که به چنین انتخابی منجر می شود. این برای من مساله است. چه خوابی برای این دوستان رخ داده که این دوستان نتوانستند این فیلم را در جشنواره تحمل کنند و عوامل آن مجبور به لابی برای حضور در جشنواره شوند. دوستان هئیت انتخاب یا خواب بوده اند که این فیلم را ندیده اند و یا در احوالات دیگری بوده اند، اما اگر معتقد شویم که حق آنهاست که انتخاب کنند و این فیلم را به جشنواره نفرستند باید بگوییم که وای بر این سینما.من قصد اهانت به دوستان هئیت انتخاب ندارم اما حق دارم که از این فیلمی که از جریان بچه های جنگ و مادران شهدا می گوید در دفاع از آنها بگویم که دوستان همکار برای شما متاسفم.»

 

 

او پيش از آن نيز در نشست خبري فيلمش در سخناني كه بازخورد فراواني هم يافت و بسياري از شبه‌روشنفكران را به واكنش واداشت در اعتراض به جريان سينماي سفارتي گفته بود كه: «من اعلام می کنم که این فیلم 6میلیارد تومان خرجش شده است. از اول هم پیش بینی ما این بود. پول فیلم من را سفارت هلند و جشنواره برلین نمی دهد. این کار را باید نظام جمهوری اسلامی انجام دهد. فیلم فاخر باید ساخته شود اما باید به اهلش سپرده شود. حمله کردن به فیلم فاخر یک نوع کینه و نادانی است انگار مثلا کار زشتی است که فیلم میلیاردی ساخته شود. واقعیتش را بخواهید، پول فیلم من را سفارت هلند و جشنواره برلین نمی دهد. این کار را باید نظام جمهوری اسلامی انجام دهد و ریال به ریالش را خرج کند.»

 

 

با اين اوصاف به نظر مي‌رسد انتقادات صريح حاتمي‌كيا از مديريت دولتي سينما در اختتاميه جشنواره فجر مشهد آخرين موضع انتقادي او نخواهد بود و با اكران نوروزي «چ» سير اين مواضع ادامه خواهد داشت. ظاهرا اقاي كارگردان سكوت چند سال گذشته خود را كنار گذاشته است و تصميم گرفته است با شدت بيشتري از فيلمسازان جوان انقلاب حمايت كند و در مقابل جريانات غلط سينماي ايران بايستد.

منبع:“رجانيوز”

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

جشن بزرگ دختران روزه اولی در انار

به گزارش ” انارما ” ؛ عصر دیروز ۱۹فروردین ماه جشن شکرانه دختران روزه اولی همراه با برنامه های شاد و متنوع در مهدیه امامزاده محمدصالح(ع) انار با حضور جمعی از مسئولین و معلمان برگزار شد. این ...

یادداشت های خصوصی