پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Thursday 16 May 2024

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان انار به تعدادی از توصیه های بهداشتی و کاربردی در خصوص بهداشت و سلامت فراورده های خام دامی اشاره نمود

کامران شفائی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان انار به تعدادی از توصیه های بهداشتی و کاربردی در خصوص بهداشت و سلامت فراورده های خام دامی اشاره نمود : ۱ – گوشت مرغ تازه باید دارای رنگ سفید مایل بصورتی، قوام طبیعی و عاری از هر گونه بوی نامطبوع باشد و در کشتارگاههای صنعتی طیور تحت نظارت دامپزشکی کشتار و بازرسی گردد و در کیسه های نایلونی سالم و دارای تاریخ تولید و انقضا بسته بندی گردد. خارج کردن مرغ از بسته بندی و عرضه آن بصورت غیر بسته بندی و یا قطعه بندی در مراکز عرضه ممنوع می باشد با توجه به خطرات بهداشتی از خرید مرغ زنده و یا گوشت مرغ فاقد بسته بندی مورد تأئید دامپزشکی، خودداری فرمائید. عمر ماندگاری مرغ تازه در دمای یخچال ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد به مدت ۳ روز و بصورت منجمد در فریزر دمای ۱۸- درجه سانتیگراد به مدت ۱ سال می باشد ۲ مرغ منجمد آماده طبخ باید فاقد هر گونه آثار سوختگی ناشی از انجماد ( لکه های قهوه ای ) و آلودگی قارچی ( لکه های سبز ) باشد تبدیل مرغ از حالت انجماد به تازه در فروشگاه ها و فروش آن بصورت مرغ گرم ممنوع می باشد. به علت الودگی های محیطی و امکان ابتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و دام از مصرف گوشت های دام کشتار شده در خارج از کشتارگاه و فاقد مهر و لیبل دامپزشکی خودداری نمایید .عرضه گوشت چرخ کرده از قبل آماده شده ممنوع است و صرفا باید گوشت در حضور مشتری چرخ گردد ۳ گوشت قرمز تازه باید دارای رنگ، قوام، رطوبت طبیعی و عاری از هر گونه خون مردگی، تغییر رنگ و چروکیدگی باشد گوشت های منجمد وارداتی مجاز باید در لفاف های سالم نایلونی و با برچسب نظارت دامپزشکی، مهر ذبح شرعی و مشخصات شرکت سفارش دهنده به همراه تاریخ تولید و انقضا عرضه شوند. فراورده های خام دامی تازه و منجمد بسته بندی شده باید دارای کد بهداشتی کارگاه به همراه تاریخ تولید و انقضا باشند عمر ماندگاری گوشت گوسفندی تازه در دمای یخچال ۳ روز و بصورت منجمد در دمای فریزر ۹ ماه می باشد عمر ماندگاری گوشت گاو و گوساله تازه در دمای یخچال ۵ روز و بصورت منجمد در دمای فریزر ۱ سال می باشد ۴ میگوی سالم و تازه باید دارای سطح پوست با رنگ صورتی با رگه های سفید و مرطوب، درخشنده و عاری از هر گونه بوی نامطبوع باشد ۵ ماهی سالم باید دارای ظاهری درخشنده، شفاف و عاری از مواد لزج، چشم های درخشان، شفاف، روشن و برجسته، آبشش های با رنگ صورتی یا قرمز و عضلات مقاوم در برابر فشار انگشت دست باشد ۶ تخم مرغ سالم و تازه باید دارای پوسته سالم و بدون شکستگی به همراه سفیده ابری و زرده کروی در مرکز تخم مرغ باشد و مخلوط شدن زرده و سفیده تخم مرغ از علائم فساد تخم مرغ است پوسته تخم مرغ تازه بعد از پختن به راحتی جدا نمی شود و در مراکز عرضه باید تخم مرغ به همراه تاریخ تولید و انقضا در یخچال با دمای ۰ تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود – ۷ شیر تازه و سالم باید دارای رنگ سفید صدفی و یا خامه ای و گاهی متمایل به زرد کم رنگ بوده و هر گونه تغییر رنگ به همراه بو و مزه غیر طبیعی نشانه فساد شیر می باشد. مصرف شیر، پنیر، خامه، بستنی، سرشیر، کره و … صرفا بصورت پاستوریزه توصیه می شود زیرا بیماریهای مختلف ویروسی و باکتریائی مانند سل، شاربن، تب مالت، تب کیو و … و همچنین باقیمانده های آنتی بیوتیک و سموم قارچی موجود در علوفه و خوراک دام نیز قادرند از طریق شیر خام وارد بدن انسان شده و موجب ایجاد بیماری، مسمومیت و یا اختلالات و مشکلات متعدد گردند.

وی در خصوص مخاطرات بهداشتی مصرف فرآورده های خام دامی غیرقابل مصرف، تأکید کرد: همشهریان محترم در هنگام خرید این فرآورده ها به تاریخ تولید و انقضای محصول که بر روی لیبل و برچسب آنها درج شده دقت کافی داشته و از خرید فرآورده هایی که رنگ و بوی غیر طبیعی و غیر متعارف دارند پرهیز کنند.

در پایان وی از شهروندان گرامی درخواست کرد که فرآورده های خام دامی و پروتئینی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و مورد تأئید دامپزشکی تهیه نمایند و به هیچ وجه از افراد دوره گرد، دست فروش و خودروهای سیار که در سطح شهر اقدام به عرضه فرآورده های خام دامی می کنند خریداری ننموده و در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی یا مورد مشکوک و مغایر با شرایط فوق الذکر به منظور پیگیری موضوع با واحد نظارت بهداشتی اداره دامپزشکی شهرستان انار با شماره تلفن های ۳۴۳۸۷۸۶۰ و ۳۴۳۸۶۶۹۵ تماس حاصل نموده و یا مراجعه فرمایند ./.

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

حکم پرونده سرقت آب در انار صادر شد

حکم پرونده برداشت غیر مجاز از آب شرب در یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان انار صادر شد. ...

یادداشت های خصوصی