- دوشنبه, 20 اکتبر 2014
- خبرنگار
- بدون دیدگاه
- اجتماعی , اخبار پیشخوان , جدیدترین خبرها , شهر کرمان
- 21071
مینوجهان: دوشاب پزی(شیره گیری از خرما ) در منوجان که در گویش محلی آنر را “دوش اوو “می خوانند سابقه طولانی دارد وبه اندازه قدمت نخل وخرما در منطقه سابقه دارد آنچه می بینیدگزارش تصویری از تهیه “دوش اوو”در یکی از روستاهای منوجان است. […]
مینوجهان: دوشاب پزی(شیره گیری از خرما ) در منوجان که در گویش محلی آنر را “دوش اوو “می خوانند سابقه طولانی دارد وبه اندازه قدمت نخل وخرما در منطقه سابقه دارد آنچه می بینیدگزارش تصویری از تهیه “دوش اوو”در یکی از روستاهای منوجان است.
خرما رابعداز پاک کردن با آب حدود نیم ساعت میپزیم
وقتی خرما نرم شد با آبگردان را به هم زده تا شبیه شکل بالا شود
خرما را در کیسه می ریزیم با یک سنگ به کیسه فشاروارد آورده وآب و خرمای بخته شده را داخل ظرفی می شود
بعد انرا داخل دیگ ریخته میگذاریم باحرارت زیاد جوشانده شود این کار در حدود یک ساعت ونیم طول می کشد تا به شیره”دوش اوو” تبدیل شود
درمنوجان بیشتر از خرمای “گوردیال”و”شاهانی “برای تهیه “دوش اوو”به کار می برند.
“دوش اوو” بیشتر در فصل زمستان به عنوان صبحانه(همراه با کره محلی) مصرف می شود،اصلی ترین کاربردآن تهیه جلاب(نوعی آش محلی) است.