چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Wednesday 1 May 2024

وقتی در صورت مسئله ریاضی امروز کشاورزان دلال خیار را ۲۰۰ تومان از کشاورز می خرد و کشاورز فقط باید کیلویی ۱۰۰۰تومان پول جعبه و حمل بدهد نتیجه اش مساوی محصولاتی است که راهی شکم دام ها…

برداشت گوجه در منوجان

به گزارش انارما، بیشترین جمعیت کشاورز کشور در استان کرمان زندگی می کنند ولی انگار در سال جاری تصمیم گرفته شده است تا به هر نحو ممکن این رتبه از کرمان گرفته شود.

شاهد این امر هم وضعیت درهم روستا های استان است. از کشته شدن فرزندان کشاورزان در اثر سوانح رانندگی گرفته تا بحران آب در مزارع.

اما آنچه بیش از همه وضعیت کشاورزی استان کرمان را پیچیده شده کرده است اوضاع عجیب قیمت گذاری روی محصولات کشاورزی است.

وقتی در صورت مسئله ریاضی امروز کشاورزان دلال خیار را ۲۰۰ تومان از کشاورز می خرد و کشاورز فقط باید کیلویی ۱۰۰۰تومان پول جعبه و حمل بدهد نتیجه اش مساوی محصولاتی است که راهی شکم دام ها می شود تا شاید ضرر روستایی را جبران کند.

افت در مزرعه افزایش در بازار

فرقی نمی کند گوجه و خیار باشد یا هندوانه و سیب زمینی ، فصل برداشت که شروع می شود انگار آسمان می تپد و از در و دیوار دلال می جوشد تا قیمت ها را پایین بیاورند.

محصولی که چندماه برای به ثمررساندن آن کشاورزان متحمل سختی های زیادی  می شوند ولی بااحتساب قیمت موجود با در نظر گرفتن نرخ حمل و نقل عملا کشاورزان ورشکست شدند . این در حالی است هنوز ورشکستگی سال گذشته جبران نشده است که اینها هم اضاف شدند.

نقش اصلی در افت قیمت محصول هر چند از سوی کارشناسان معادله عرضه و تقاضا عنوان می شود اما به سادگی می توان دریافت در پس این قانون دلالانی قرار دارند که گویی هیچ ارگانی توان حذف آنها را از بازار مصرف ندارد.

کارخانه ها بین تعطیلی و حمایت گیر کرده اند

فرماندار رودبار در جلسه بررسی مسایل و مشکلات کارخانه های رب گوجه جنوب کرمان گفته بود: امسال در شهرستان رودبار جنوب هشت هزار و ۳۶۰ هکتار زمین زیر کشت گوجه فرنگی قرار گرفته که کارخانه رب گوجه موجود جوابگوی کشاورزان نیست.

این در حالی است که وی گفته بود که همین کارخانه های موجود ۸۰ درصد مطالبات کشاورزان را نپرداخته اند.

گوجه

از سوی دیگر یکی یکی از کشاورزان به خبرگزاری مهر گفته است: در جیرفت، رودبار و کهنوج سه کارخانه رب گوجه فرنگی وجود دارد اما این کارخانه گوجه های آخر کشت را که درجه سه هستند خریداری می کنند و گوجه های کنونی صادراتی و بسیار مرغوب هستند که سرنوشتی جز خراب شدن در مزارع ندارند.

البته محمد امیرپور معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی جیرفت نیز اعلام کرده است: اگر گوجه‌ای که وارد کارخانه‌های رب گوجه‎فرنگی می‌شود، سالم باشد، ۹۰ درصد مشکلات بهداشتی این رب گوجه‌ها رفع می‌شود.

وی با اشاره بر لزوم انجام آزمایش‌ها برای کنترل سلامت محصولات در این کارخانه‌ها خاطرنشان کرد: در استاندارد رب گوجه‌فرنگی غلظت آن باید ۳۵ باشد در حالی که بر اساس مستندات آزمایشگاه‌ها، هیچ‌کدام از کارخانه‌های منطقه رب گوجه‌فرنگی با غلظت ۲۵ به بالا تولید نکرده‌اند.

هند ایران اوضاع اش خراب است

هند ایران به جای اینکه شاد از برداشت محصول باشد در اندیشه ضرر و زیانهایی است که از جانب دلالان به کشاورزان وارد می شود و سوال در این بین اینجاست که برخورد با دلال بازی در بازار جنوب کرمان به چه دلیل صورت نمی گیرد.

چرا هیچگاه اوضاع این خطه از کشور سر وسامان نمی گیرد. شاید اگر در سفر معاون اول رئیس جمهور از نمایندگان جنوب استان هم دعوت می شد کسی به فکر حل این مشکلات هم می افتاد.

منبع:بوتیا

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

جشن بزرگ دختران روزه اولی در انار

به گزارش ” انارما ” ؛ عصر دیروز ۱۹فروردین ماه جشن شکرانه دختران روزه اولی همراه با برنامه های شاد و متنوع در مهدیه امامزاده محمدصالح(ع) انار با حضور جمعی از مسئولین و معلمان برگزار شد. این ...

یادداشت های خصوصی