جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Friday 3 May 2024

در حالی که کشورهای دیگر رو به سوی مبارزه با این نماد فرهنگی در کشور خود آورده اند، اولین دستاورد دولت یازدهم در دوران پسابرجام ، سیب زمینی سرخ کرده و همبرگر با برند مک دونالد آمریکایی برای ملت ایران است…

image456659۱۰

به گزارش انارما به نقل از  راه دانا؛ اولین روزهای انتخاباتی در سال ۹۲ با وعده‌های مختلف از سوی کاندیداهای مختلف همراه شده بود؛ روحانی هم به فراخور شرایط و مشکلات اقتصادی که مردم با آن دست و پنجه نرم می کردند، اهم وعده‌های انتخاباتی خود را به بهبود شرایط اقتصادی اختصاص داد.

 

روحانی در سخنرانی تلویزیونی خود اعلام کرده بود که «برای مشکلات اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و سیاست خارجی، برنامه یک ماهه و ۱۰۰ روزه نیز وجود دارد. ما می‌توانیم در زمان کوتاه تحول اقتصادی به وجود آوریم و با ایجاد یک دوره تنفس مشکلات را حل کنیم.»

 

یکی از وعده های روحانی ایجاد تحول اقتصادی در ۱۰۰ روز و بهبود معیشت مردم بود که این وعده در ماه های نخست دولت بسیار مورد تاکید و مطالبه ملت قرار گرفت؛ با گذشت ۱۰۰ روز از انتخاب روحانی گشایشی در امور اقتصادی ملت حاصل نشد و در آن ایام دولت برای اولین بار بهبود شرایط اقتصادی مردم را به حل مشکل تحریم‌ها گره زد.

 

در همان نخستین روزهای مذاکرات روحانی و تیم مذاکره کننده ایرانی اعلام کردند که در صورتی که مذاکرات به نتیجه برسد، همه مشکلات ایران اعم از مشکلات اقتصادی و اجتماعی حل می شود.

 

علاوه بر وعده تحول اقتصادی کوتاه مدت، بهبود شرایط محیط کسب و کار برای ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری، تامین مسکن ارزان و مهار قیمت آن، توجه به تولید و مقابله با فساد برای ایجاد عدالت اقتصادی، صادرات فرآورده‌های نفتی ، حرکت از مصرف محوری به تولید محوری، ادامه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و ثبات بازار‌های اقتصادی برای مهار گرانی و تورم از جمله وعده‌هایی است که دولت تدبیر و امید برای کسب رای مردم به آنها متعهد شده بود.

 

گره خوردن رفع تحریم ها و مذاکرات به مشکلات داخلی کشور از سوی دولت تا جایی پیش رفت که روحانی مشکلات آب خوردن و آلودگی هوا را نیز به لغو تحریم‌ها دانست.

 

مسئولان اقتصادی دولت بارها اعلام و اظهار کرده‌اند که یکی از اصلی‌ترین گره‌های فعلی اقتصاد کشور تحریم‌ها و کاهش درآمدهای نفتی است.
به همین دلیل همان طور که از برنامه‌ها و دیدارها و رایزنی‌های رئیس‌جمهور و هیئت همراه در سفر پنج‌روزه‌ به نیویورک به روشنی قابل فهم بود، دولت شاه‌کلید حل مشکلات اقتصادی کشور را در سیاست خارجه و روابط دیپلماتیک با اروپا و آمریکا می‌داند.

 

روحانی تا جایی پیش رفت که در نشست با مدیران شرکت‌های تجاری، اقتصادی و صنعتی آمریکا به مذاکرات گسترده شرکت‌های بزرگ اروپایی و آسیایی با ایران اشاره و گفت: فضای پساتحریم، شرایط جدید اقتصادی و سیاسی را فراهم کرده که شرکت‌های بزرگ تجاری، اقتصادی و صنعتی باید از آن استفاده کنند.

 

وی ضمن دعوت از سرمایه گذاران آمریکایی گفت که تهران برای حضور شرکت‌های آمریکایی منعی قایل نیست و این شرکت‌ها نیز می‌توانند در فضایی رقابتی از شرایط پساتحریم، برای سرمایه‌گذاری و انتقال فناوری به ایران بهره بگیرند.

 

پس از به سرانجام رسیدن برجام در مذاکرات جامع وین، شرکت‌های اروپایی زیادی به دنبال فعالیت اقتصادی پر بازده وارد ایران شدند و برای اجناس خود بازارهای ایران را تشنه یافتند.

 

در کنار این موضوع هیئت‌های زیادی از اروپا راهی ایران شد اما در حقیقت هنوز این هیئت ها نتوانسته اند گره‌ای از مشکلات اقتصادی کشور باز شود.

 

با گذشت این زمان طولانی از رفت و آمد شرکت‌های خارجی به ایران، همانطور که بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقد بودند این هیئت ها به دنبال رفع مشکلات اقتصادی خود بوده و کمتر هیئتی به دنبال خود فناوری پیشرفته کشور خود را برای ایران به ارمغان می آورد.

 

نمونه بارز این دستاوردها در مجوز به شرکت های غذاخوری و فست فودهای آمریکایی در ایران است که به وضوح دیده می‌شود؛ طوری که یکی از این شرکت ها فرم درخواست اعطای نمایندگی در ایران را پس از پایان مذاکرات وین، در وبسایتش قرار داد. اقدامی که در داخل کشور نیز با استقبال و ذوق‌زدگی از سوی جریان‌های سیاسی مختلف همراه شد.

 

خبر
خبر

روزنامه کیهان در اولین واکنش خود به این موضوع چند سوال اساسی را طرح کرد و نوشت: چرا سهم ایرانِ تحت تحریم‌های ظالمانه اقلام حیاتی از قبیل دارو و هواپیمای مسافربری، فست‌فود آمریکاست. چرا آمریکایی‌ها و شرکایشان برای ارسال قطعات هواپیماهای مسافربری به ایران پیش‌قدم نشده‌اند؟ آیا برنامه طر‌ف‌های مذاکره‌کننده ایران اشباع‌کردن بازار و مردم ایران از کالاهای مصرفی و برندهای معروف و پرکردن چشم‌ جامعه از این اقلام و ایجاد «بی‌اشتهایی کاذب» برای مطالبه لغو تحریم‌های اساسی در صنعت و بخش نظامی است؟ پاسخ این سؤال‌ها را شاید چند ماه دیگر بهتر بتوان از لابه‌لای قراردادهای اقتصادی منعقد شده پیدا کرد.

بسیاری از کارشناسان ورود صنایع غذایی به بازار مصرف ایران را تنها یک پدیده اقتصادی نمی‌دانند بلکه این زنجیره‌ قدرتمند را یک پدیده اجتماعی و فرهنگی تلقی می‌کنند که حامل ارز‌ش‌های جامعه‌ آمریکایی است؛ ترویج فرهنگ فست‌فودگرایی که خود فرهنگ فردگرایی را بدنبال دارد.

در حالی که کشورهای دیگر رو به سوی مبارزه با این نماد فرهنگی در کشور خود آورده اند و حتی طی اخبار چند ماه گذشته، شعبه های این صنایع غذایی در روسیه بسته شده اند، اولین دستاورد دولت یازدهم در دوران پسابرجام ، سیب زمینی سرخ کرده و همبرگر با برند مک دونالد آمریکایی برای ملت ایران است.
به نظر می رسد ، کشور های غربی بیش از آنچه که به دنبال بهبود اقتصاد ایران باشند، به دنبال نجات اقتصاد ورشکسته خود و همچنین وابسته کردن بیشتر ایران به خود هستند.
انتهای پیام/

دیدگاه کاربران

اصغر چهارشنبه 21 اکتبر 2015 - 11:21 ب.ظ

مگرشما دلواپسان میگذارید دولت کارخودش بکنه

نام و نام خانوادگی پنج‌شنبه 22 اکتبر 2015 - 11:57 ق.ظ

ورود هر نوع کالای مصرفی به کشور از آمریکا ممنوع است. مقام معظم رهبری ۱۳۹۴/۷/۲۹

نام و نام خانوادگی پنج‌شنبه 22 اکتبر 2015 - 4:21 ب.ظ

شماتو۸سال چه کردید؟

نام و نام خانوادگی چهارشنبه 28 اکتبر 2015 - 12:17 ق.ظ

شماهاکه رای انتقادی به این مطلب سراسرواقعیت دادیدوجدانتون کجاست که بخاطرطرفداری ازرییس جمهوریااصلاحزبتون روزروشن حرف حق روموردسرزنش قرارمی دید؟
واقعاکه آدم وقتی استقلال فکری نداره و میشه وابسته چشم وگوش بسته ی یک جناح یاتفکر، چقدرنفرت انگیزوتهوع آورمیشه

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

جشن بزرگ دختران روزه اولی در انار

به گزارش ” انارما ” ؛ عصر دیروز ۱۹فروردین ماه جشن شکرانه دختران روزه اولی همراه با برنامه های شاد و متنوع در مهدیه امامزاده محمدصالح(ع) انار با حضور جمعی از مسئولین و معلمان برگزار شد. این ...

یادداشت های خصوصی