شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Saturday 4 May 2024

سخنان حاشیه‌ساز عده‌ای در فضای انتخاباتی پیش رو، واکنش‌های مختص به خود را حاصل کرده است…

خمایت رسانه های بیگانه از هاشمی

به گزارش انارما به نقل از راه دانا، سخنان حاشیه‌ساز عده‌ای در فضای انتخاباتی پیش رو، واکنش‌های مختص به خود را حاصل کرده است. صحبت‌های صریح دیروز رئیس محترم قوه قضاییه آشکارا در نقد اظهارات حاشیه‌سازی بود که این روزها فضای رسانه را آلوده خودکرده و درصدد تسری به فضای عمومی می‌باشد.

طی روزهای اخیر هربار که آیت الله آملی لاریجانی به عنوان رئیس قوه قضائیه کشور سخنی در باب انتخابات و مقررات لازم برای کاندیداها مطرح کرده است، عده ای از جمله هاشمی رفسنجانی نسبت به این سخنان واکنش نشان داده و با طرح مسائلی حاشیه ای سعی در تقابل با رئیس قوه قضائیه را دارند. اما نکته‌ای که در این میان حائز اهمیت است هجمه رسانه ای اپوزیسیون بر اظهارات آیت الله آملی لاریجانی و حمایت آنها از هاشمی رفسنجانی در این تقابل است.

سایت دیگربان در خصوص اظهارات رئیس قوه قضاییه نوشت: صادق لاریجانی٬ رئیس قوه قضائیه با حمله شدید به اکبر هاشمی رفسنجانی٬ “علامه” خوانده شدن حسن خمینی را «توهین» به حوزه‌های علمیه دانسته است.

آقای لاریجانی این مطالب را در واکنش به اظهارات هاشمی رفسنجانی بیان کرده و افزوده نظارت مجلس خبرگان بر رهبری «توهم و توقعات غلط» و «حرف‌های من درآوردی» است.

وی «علامه» خوانده شدن حسن خمینی از سوی هاشمی رفسنجانی را «استهزای» حوزه‌های علمیه دانسته و گفته چنین سخنانی «خندیدن به شعور مردم» است.

رئیس قوه قضائیه همچنین گفته که مجلس خبرگان رهبری «حق» نظارت بر نهاد‌های زیر نظر علی خامنه‌ای را ندارد.

وی بی‌آنکه نامی از هاشمی رفسنجانی ببرد٬ خطاب به وی گفته «ما می‌گوییم این سخنان درست نیست، غلط است، توقعات و توهماتی است که شما مطرح می‌کنید».

این اظهارات رئیس قوه قضائیه دومین حمله تند وی به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام طی ۱۰ روز اخیر است.

چند روز پیش نیز غلامحسین محسنی اژه‌ای٬ سخنگوی قوه قضائیه حسن روحانی و اکبر هاشمی رفسنجانی را به طور تلویحی «منافق» خطاب کرده بود.

رادیو فردا هم سخنان آیت الله لاریجانی را اینگونه انعکاس داد: رئیس قوه قضائیه ایران در واکنش به نامه علی مطهری، ضمن حمله تلویحی به اکبر هاشمی رفسنجانی و حسن خمینی، نظارت مجلس خبرگان بر رهبری را «توهم و توقعات غلط» و «حرف‌های من درآوردی» خواند که پشت آن «حرکت مرموزی» وجود دارد.

صادق آملی لاریجانی، روز دوشنبه ۳۰ آذر، همچنین ضمن انتقاد تلویحی از ورود «همفکران» اکبر هاشمی رفسنجانی به انتخابات مجلس خبرگان رهبری، «علامه» خوانده شدن حسن خمینی از سوی آقای هاشمی رفسنجانی را « استهزای» حوزه‌های علمیه و «خندیدن به شعور مردم» خواند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، آقای آملی لاریجانی تأکید کرد که مجلس خبرگان رهبری حق ورود به دستگاه‌های زیر مجموعه رهبر جمهوری اسلامی برای نظارت بر آنها را ندارد.

وی در واکنش به گفته‌های مطرح شده مبنی بر نظارت مجلس خبرگان رهبری بر رهبر جمهوری اسلامی و دستگاه‌های زیر مجموعه او گفت که «ما می‌گوییم این سخنان درست نیست، غلط است، توقعات و توهماتی است که شما مطرح می‌کنید».

رئیس قوه قضائیه با اشاره به محتوای مطالب نامه علی مطهری به او، انتقادهای این نماینده مجلس از گفته‌های پیشینش را «نقدهای بی‌اساس» خواند.

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، روز ۲۲ آذر، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایلنا با تأکید بر اینکه مجلس خبرگان رهبری نباید از نظارت بر نهادهای زیر نظر رهبری «غافل» شود، گفته بود: «ما باید لااقل نهادهایی را که زیر نظر رهبری هستند و هر عیبی دارند، با رهبری مطرح و پیگیری کنیم که آن عیب برطرف شود».

یک روز بعد رئیس قوه قضائیه ایران در واکنش به این سخنان، نظارت مجلس خبرگان بر رهبر جمهوری اسلامی را «سخنی نادرست» و «غیرقانونی» اعلام کرده و گفته بود که «در قانون اساسی چیزی به نام نظارت بر رهبری نداریم».

علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، روز جمعه ۲۷ آذر، با انتشار نامه‌ای خطاب به رئیس قوه قضائیه، این گفته‌های او را «خلاف سیره» پیامبر اسلام، امام اول شیعیان، آیت‌ا‌لله خمینی و آیت‌الله خامنه‌ای و همچنین «یادآور ادعای کلیسای کاتولیک در قرون وسطی»، «خلاف حکم عقل و علم سیاست» و «خلاف قانون اساسی» دانسته بود.

پشت موضوع نظارت بر رهبری «حرکت مرموزی» وجود دارد

رئیس قوه قضائیه درواکنش به بخشی از نامه آقای مطهری که در آن به گفته‌های آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، مبنی بر نظارت خبرگان بر او اشاره شده بود، افزود: «ایشان فرمودند نظارت، گفتند به این معنا که ببینید واجد اوصاف هست یا نه؟ … نگفتند بروید شما خیمه بزنید در بیت رهبری در آنجا کارهای رهبری را یکی یکی رصد کنید ببینید مثلاً در مذاکرات با پوتین آیا خوب مذاکره کردند یا نکردند؟»

آقای آملی لاریجانی تأکید کرد: «این حرف‌ها چیست که شما می‌زنید؟ اینها حرف‌های من درآوردی است و ربطی به قانون اساسی ندارد».

رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: «احساس می‌شود در پشت سر این حرف‌ها یک حرکت مرموز دیگری وجود دارد یک زمانی بحث شورای رهبری را مطرح می‌کنند، با اینکه خلاف نص قانون اساسی است، یا … بحث نظارت را مطرح می‌کنند».

اکبر هاشمی رفسنجانی در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا همچنین گفته بود که پیش از حذف «شورای رهبری» در متمم قانون اساسی در سال ۱۳۶۸ و بعد از آن معتقد به رهبری شورایی بوده، اما به رغم چنین دیدگاهی «تسلیم» تصمیم خبرگان رهبری شده است.

انتقاد تلویحی از «علامه» خواندن حسن خمینی

آقای آملی لاریجانی در ادامه سخنان خود گفت: «عده‌ای را که با خود همفکر هستند برای ورود به مجلس خبرگان تحریک می‌کنند، البته اشکالی ندارد آزادی است ولی در حوزه‌های علمیه علامه‌تراشی هم می‌کنند».

وی اضافه کرد: «اینها بازیگری است، اینها استهزای حوزه‌های علمیه است، اینها خندیدن به شعور مردم است».

رئیس قوه قضائیه تأکید کرد که عده‌ای به دنبال «دو قطبی کردن جامعه» در مقطع انتخابات هستند تا «از آرای یک عده‌ای استفاده یا سوءاستفاده کنند».

آقای آملی لاریجانی همچنین بدون اشاره به جزئیات از عملکرد به گفته او «روزنامه‌های زنجیره‌ای» و «جبهه درست کردن و مصاحبه‌های کذایی» درباره انتخابات مجلس خبرگان رهبری انتقاد کرد.

هاشمی رفسنجانی، روز ۲۴ فروردین در یک مراسم سخنرانی حسن خمینی، نوه آیت‌الله خمینی، را «علامه» خوانده بود.

این گفته‌ها اعتراض برخی از رسانه‌ها و شخصیت‌های نزدیک به جبهه پایداری را به دنبال داشت.

صدای آمریکا نیز در مطلبی اینگونه به این موضوع پرداخت: رئیس و معاون اول قوه قضاییه ایران در دو سخنرانی جداگانه علیه اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام موضع گرفته و او و خانواده‌اش را به ایجاد تنش در جامعه و اعمال فشار به دستگاه قضایی متهم کردند.

آقای رفسنجانی، عضو مجلس خبرگان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که روز دوشنبه برای حضور در انتخابات آتی خبرگان ثبت‌نام کرده، به تازگی با اظهارنظر درباره وظایف مجلس خبرگان و احتمال تشکیل شورای رهبری خبرساز شده است.

صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه برای دومین بار در هفت روز گذشته به مواضع هاشمی رفسنجانی حمله تندی کرد و بدون نام بردن از او گفت: ” احساس می‌شود پشت سر این حرف‌ها یک حرکت مرموز دیگری وجود دارد. یک زمانی بحث شورای رهبری را مطرح می‌کنند با این که خلاف نص قانون اساسی است، یا فرض کنید بحث نظارت را مطرح می‌کنند. ”

عالی‌ترین مقام قضایی ایران وجود حق نظارت بر رهبری را خلاف قانون و “من درآوردی” توصیف کرد و گفت: “این‌همه بازیگری و جبهه درست کردن و مصاحبه‌های کذایی و در یک فضایی که تنش‌زاست، چه ‌وجهی دارد؟”

غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگو و معاون اول قوه قضاییه نیز در یک مراسم سخنرانی در دانشگاه تهران، آقای رفسنجانی را متهم کرد در جریان رسیدگی به پرونده پسرش (مهدی هاشمی) “فشار زیادی” به دستگاه قضایی وارد کرده است.

این مقام ارشد قضایی عنوان کرد “نفوذ از این عملی‌تر نیست که فائزه هاشمی، که پنج سال محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی دارد، به دانشگاه بیاید و سخنرانی کند و هیچ کس هم اعتراضی نکند و برخوردی هم نشود”.

به گفته آقای اژه‌ای، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام “در زمانی دختر و پسر وی در زندان بودند و یکی از دخترهایش هم در رفت‌آمد بود” قدرت دستگاه قضایی را “تضعیف” می‌کرده است.

انتهای پیام/

دیدگاه کاربران

شهروند سه‌شنبه 22 دسامبر 2015 - 8:02 ب.ظ

بعضیهاچرونمی خواهندبفهمندکه مردم نمی خواهنشون.هی سنگ مردم رابه سینه می زنندودرسخنانشون ملت ایران راجلومی اندازند!!!!آخه تاکی می خوان مردم روبازیچه قراربدن!!!!!!!

دلسوز سه‌شنبه 22 دسامبر 2015 - 8:25 ب.ظ

مردم هاشمی رودوسش دارن نمی دونم به چه دلیل.زمان ریاست جمهوری وی که ختم به پایان جنگ بودوهزینه بازسازی سرسام آوربوداقتصادمملکت خیلی خوب بودومردم زجرنمی کشیدند

نام و نام خانوادگی چهارشنبه 23 دسامبر 2015 - 7:29 ق.ظ

دشمن که دشمن است وتوقعی از اونیست اما یک مسئله اینجا هست که شما آنرا نادیده گرفتید آنها خوب فهمیده اند که اکثریت مرد هاشمی را دوست دارند بنابراین اگر از اوتعریفی میکنند بخاطر این است که افکار مردم را دردست بگیرند اما متاسفانه حاکمیت اصولگرایی به هیچ قیمتی حاضر نیست به افکار عمومی احترام بگذارد

نام و نام خانوادگی چهارشنبه 23 دسامبر 2015 - 8:26 ق.ظ

(( وی اضافه کرد: «اینها بازیگری است، اینها استهزای حوزه‌های علمیه است، اینها خندیدن به شعور مردم است».))
خیلی وقته که خیلیا با بهانه و بی بهانه دارند به ریش و شعور مردم می خندند و بلندی صدای این خنده پرده گوش مردمان با حجب و حیا ایران را دریده است و نیازی به توضیح و توجیه هم ندارد پس برای پیاده سازی اهداف سیاسیتون از حجم و انبوه مردم استفاده نکنید خواهشاً..بگذارید مردم با درد خود بسوزند و بسازند! مردم خودشان هرآن و هر لحظه در حال هنرمندی و ستیز بااین گرانیها می باشند و تنها سلاحشان حقوق ۷۰۰ تومنی است. شما سیاسیون عزیز هم( اهم از چپ و راست) در زمین خود و باتوپ های میلیاردی خود گلف بازی کنید. هوالحسیب .

کشاورز چهارشنبه 23 دسامبر 2015 - 7:33 ب.ظ

دورود بر هاشمی دلاور

حسینیه محله پایین پنج‌شنبه 24 دسامبر 2015 - 12:48 ق.ظ

هاشمی دیگه پیر شده بیش از این توقعی از او نیست – –
یکی گفت کجایی جوونی یادت بخیر بعد یه نگاهی دور و برش کرد دید کسی نیست گفت خودمونیم جوونیامون هم هیچی نبودیم

صالح پنج‌شنبه 24 دسامبر 2015 - 12:50 ق.ظ

دلم برا هاشمی میسوزه عاقبت بخیر نشد امیدوارم خدا ببخشدش

حسینیه ثارالله پنج‌شنبه 24 دسامبر 2015 - 12:53 ق.ظ

در تعجبم از کسی که خونه ی خودش رو نمیتونه اداره کنه پارسال دخترش زندون بود امسال پسرش زندونه بعد این همه از خودش میاد

حسینیه محله پایین پنج‌شنبه 24 دسامبر 2015 - 12:58 ق.ظ

خدا رحمت کنه شیخ محمد هاشمیان خودش خیلی ولایی بود تا زنده بود مواظب هاشمی هم بود از اون روزی که فوت کرد هاشمی به این روز افتاد

یاسر پنج‌شنبه 24 دسامبر 2015 - 12:57 ب.ظ

در دوره ای که هاشمی رییس جمهور بود کشور با ویرانه ای از جنگ روبرو بود که متاسفانه همون ۸سال جنگ مانع از این میشه که به سیاستهای غلط اقتصادی هاشمی که باعث ایجاد شکاف طبقاتی شد پرداخت
همون شکافی که روز به روز بیشتر شد تا امروز به اینجا رسیده که می بینیم
اما هروقت صحبت از اقتصاد ناصواب هاشمی میشه پشت دیوار جنگ خودشون رو پنهان میکنن و…
هاشمی بدلیل خوی اشرافی و تفکرات اقتصاد لیبرالی طبیعی بود که از راس نظام فاصله بگیره ولی هاشمی در نظام حفظ شده به دلیل سیاست علی وار مقام عظمای ولایت که اشعث رو هم درحکومت حفظ کرد تا کنترلش کنه
سرعت دور شدن هاشمی از نظام بعد از رسوایی مهدی و فایزه بیشتر شد ولی تدبیر آقا همچنان اونو داخل نظام حفظ کرده
جالبه که هاشمی بعد از سرخوردگیهای اخیر در دامن افرادی غلطیده که قطعا هیچ هدفی جز قرار گرفتن در راس نظام ندارن ولی جالبتر آینه که آقا اونا رو هم داره کنترل میکنه و چه بسا با مهره ی هاشمی و موسوی خویینی ها و بجنوردی ها و حسن خمینی ها داره بازی میکنه برا پیشبرد اهداف عالیه ی نظام
تاسیدعلی هست جای نگرانی نیست ولی باید بصیرت رو حفظ کرد
سیدعلی ای که فتنه های بنیان افکن سال۷۸ و۸۸ و فتنه منتظری و بقیه رو مهار و هدایت کرد و درنهایت از همون فتنه ها هم به نفع نظام بهره برد
یکبار به … گفتم دارین بازی میخورین و سیدحسن هم حتی اگر نیات پلیدی داشته باشه درنهایت با تدبیر آقا به نفع نظام تغییر میکنه و شما بیچاره ها چند سال دیگه با فضاحت اعتراف میکنین باز کلاه سرتون رفته!… طبیعتا اینجور نظری رو تایید نمیکنه
از اطاله ی کلام بپرهیزم فقط برای هزارمین بار به احترام سیدعلی کلاه از سر برمیداریم

یاسر پنج‌شنبه 24 دسامبر 2015 - 1:02 ب.ظ

بهتره نگاهمون رو در سطحی بالاتر قرار بدیم
هاشمی برای مردم انار و نوق و رفسنجان قطعا تفاوت داره با هاشمی برای ملت ایران
یه سر به پلاکادرها و شعارهای ۹دی ۸۸مردم تهران بعضی ذهنیت های ما رو در مورد محبوبیت هاشمی قطعا تغییر میده
امروز اقلیت صاحب رسانه منافعشون در جهت اهداف هاشمی قرار گرفته برا همین هاشمی محبوب جلوه داده خواهد شد
به محض اینکه منافعشون ایجاب کنه از هاشمی رد بشن هاشمی میشه همون عالیجناب سرخپوش قتلهای زنجیره ای

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

جشن بزرگ دختران روزه اولی در انار

به گزارش ” انارما ” ؛ عصر دیروز ۱۹فروردین ماه جشن شکرانه دختران روزه اولی همراه با برنامه های شاد و متنوع در مهدیه امامزاده محمدصالح(ع) انار با حضور جمعی از مسئولین و معلمان برگزار شد. این ...

یادداشت های خصوصی