دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Monday 6 May 2024

در راستای اصلاح ساختار بودجه و حذف اسناد کاغذی، طرحی را به سازمان برنامه و بودجه…

به گزارش انارما،رضا علی نژاد متولد سال ۱۳۵۴ در کرمان است. او دارای مدرک تحصیلی لیسانس حسابداری و فوق لیسانس مدیریت مالی است. وی طی ۲۱ سال سابقه کاری خود در قسمت های مختلف آموزش و پرورش استان کرمان در پست های: کارشناس رسیدگی به اسناد و حسابرسی آموزش و پرورش کرمان، مسئول حسابداری آموزش و پرورش فهرج بم، مسئول دایره امتحانات آموزش وپرورش کرمان، مسئول آموزش راهنمایی و امور ایثارگران، کارشناس بازرسی اداره کل آموزش و پرورش کرمان، عضو کمیته مالی استانداری کرمان، عضو کمیته تخصصی دولت الکترونیک کشور و عضو گروه تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش کرمان فعالیت داشته است.

همچنین او موفق به کسب رتبه اول حسابداران و حسابرسی مطلوب آموزش وپرورش در سال ۸۵، کسب رتبه اول در اشاعه و ترویج فرهنگ ناب بسیج در عرصه تعلیم و تربیت سال ۸۹ شده و ارائه ۴ مقاله تخصصی با موضوعات: ارتباط انسانی در آموزش وپرورش، مهندسی مجدد در فرآیند و قوانین مالی و نظارت مالی و ساختار بودجه کشور، طرح توسعه و خودکفایی هنرستانهای فنی و کشاورزی در آموزش وپرورش نیز بوده است. همچنین در سومین جشنواره جهاد علمی که در بهمن ماه امسال در سالن خلیج فارس نمایشگاه بین المللی در تهران برگزار شد، طرح وی بین ۴ طرح اول در طرح های پیشنهادی قرار گرفت.

علی نژاد قبل از آن که طرح خود را توضیح می دهد، متذکر شد: پیشرفت علمی در نظام مقدس جمهوری اسلامی از اهداف همیشگی انقلاب بوده و هست. در مقایسه با پیشرفت قبل از انقلاب، علم و فناوری در سیستم طاغوت وجود نداشت اما ساختار دگرگون شده و امروز ما استقلال علمی پژوهشی داریم. امروز توانستیم قله های بلند علمی را فتح کرده و رتبه های برتر علمی را از آن ایران اسلامی کنیم. این همه پیشرفت و توسعه را مدیون معمار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و خون پربرکت شهدا و رهبری مقتدرانه و مدبرانه ولی امر مسلمین هستیم.

او درباره طرح اصلاح ساختار بودجه و حذف اسناد کاغذی و بایگانی الکترونیک اسناد مالی، می گوید: در راستای لبیک به فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و برنامه عملیاتی برای شعار اصلاح الگوی مصرف تا حماسه اقتصادی طرح فوق برای اولین بار در کشور تهیه و تدوین گردید.

این نخبه کرمانی با اشاره به تلاش برای قانونی کردن طرح و تصویب ماده ۴۸ قانون برنامه پنجم توسعه ، می گوید: طرح حقوقی تهیه و تدوین و تحویل به مراجع از جمله دیوان محاسبات و وزارت امور اقتصادی و دارایی شد زیرا مسئولیت اسناد مالی دولتی بر عهده این دو مرجع است.

وی یکی از بزگترین مزایای طرح خود را این چنین تشریح می کند: محاسبات و میزان صرفه جویی طرح: کاغذ با نرخ ۱۱۰ ریال فقط در حوزه آموزش و پرورش در یک سال بیش از ۳۰میلیارد صرفه جویی می شود و این کاغذها اگر چاپ نشوند هیچ خلل و کاستی در کار ایجاد نمی شود.

علی نژاد با اعلام این که برای اولین بار در کشور این طرح ملی با ابعاد گسترده تقدیم مراجع ذیصلاح و مسئول شد، در باره اهداف طرح خود به خبرنگار ما می گوید: شفافیت عملکرد و نظارت های مالی قبل، حین و بعد از خرج در اسناد مالی دولتی و تحول در نحوه بودجه نویسی، بودجه ریزی، تلفیق و تفریغ بودجه و توجیه و حذف کاغذ هم از منظر صرفه جویی و استفاده از امکانات الکترونیک روز دنیا و معرفی دولت الکترونیک به معنی واقعی و کنترل شبکه های جزیره ای الکترونیک و هدایت آنها و تحقق امضای دیجیتال از اهداف این طرح است.

وی ادامه می دهد: در این طرح می خواهم سیستم مالی کشور در دریافت و پرداخت های دولتی را ساماندهی و شفاف نمایم. در این رابطه با مقاومت های زیادی روبرو شده ام. اما با ایمان و اعتقاد ادامه می دهم تا تحول در سیستم مالی ایجاد شود.

علی نژاد ادامه داد: به منظور تحول عظیم در سیستم مالی کشور طرح علمی، پژوهشی، تحقیقاتی در اداره کل آموزش و پرورش کاملا مستند محاسبه و جمع آوری گردید و شخصا مسئول پاسخگویی آن هستم. در ادامه تحقیقات به کمک مرکز پژوهش های مجلس و کمیته تخصصی دولت الکترونیک مشخص گردید طرح فوق در آمریکا، ژاپن، فرانسه در دستور کار است و بخش هایی نیز عملیاتی شده و در دیگر کشورها بر اساس نوع سیستم مالی حاکم در آن کشور به سمت تولید سند الکترونیکی و امضاء دیجیتال رفته اند. مشاهده و استفاده از اسناد و مدارک و بایگانی ها در این طرح کاملا مستقیم و آشکار است.

این فرهنگی کرمانی با بیان اینکه هیچ مرجع قانونی از جمله شورای حقوقی دیوان محاسبات به این طرح ایراد نگرفت، تصریح می کند: نتیجه این تلاش ها تصویب ماده ۴۸ قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی، اعلام پایلوت استان کرمان و دریافت رای شورای دیوان حقوقی برای آغاز عملیات اجرایی در آموزش و پرورش کرمان بود.

علی نژاد افزود: در این طرح مواردی از جمله اصلاح ساختار بودجه و جلوگیری از دیون بر ذمه دولت، مشخص شدن اصول و ساختار و وظایف مشخص و عملکرد هر شخص در پایان هر سال و بهینه سازی و توسعه همه جانبه منابع انسانی یعنی بهبود کیفیت – (TQM) اصلاح فرآیندها مورد توجه قرار گرفته است.

وی ادامه می دهد:  فرآیند مهندسی مجدد یا حذف کاغذ یعنی نگاه عقلایی و خط مشی گذاری جدید بر اساس رویکرد اسلامی و مدیریت دانش و استفاده کاربردی و عمل به فرآمین قرآن است.

علی نژاد با انتقاد از این که چرا هر فردی که در دعواهای سیاسی یا انتقال قدرت سیاسی بدون منصب مانده، در حوزه های تخصصی مالی بکار گرفته می شود؟ می گوید: درد و مصیبت حوزه های مالی این است در عوض نگاه تخصصی و تعهدی نگاه سفارشی وجود دارد و بدنه کارشناسی و تخصصی کامل نادیده گرفته شده است.

 در پایان وی با یک بیت شعر به صحبت هاش پایان داد.

گر بریزی بحر را در کوزه ای                      چند گنجد قسمت یک روزه ای

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

جشن بزرگ دختران روزه اولی در انار

به گزارش ” انارما ” ؛ عصر دیروز ۱۹فروردین ماه جشن شکرانه دختران روزه اولی همراه با برنامه های شاد و متنوع در مهدیه امامزاده محمدصالح(ع) انار با حضور جمعی از مسئولین و معلمان برگزار شد. این ...

یادداشت های خصوصی