جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Friday 3 May 2024

پس از پخش ناموفق سریال سرزمین کهن با کارگردانی کمال تبریزی انتظار می رفت …

به گزارش انارما،پس از پخش ناموفق سریال سرزمین کهن با کارگردانی کمال تبریزی انتظار می رفت مسئولین فرهنگی و مسئولین سازمان صدا و سیما برخورد جدی تری با عوامل اجرایی این فیلم داشته باشند تا در آینده شاهد چنین حوادثی نباشیم.

امروزه رسانه و به خصوص حوزه رسانه های تصویری از مهمترین ابزار تاثیرگذاری به شمار می رود.

این امر سبب شده تا مدیران فرهنگی و سیاسی بیش از پیش به این مقوله توجه داشته باشند تا بتوانند به ترویج هرچه بیشتر اعتقادات و افکار خود بپردازند.

در سال های اخیر شاهد نگاه ویژه مدیران فرهنگی و سیاسی به ساخت فیلم ها وسریال هایی که در تعبیر رایج به آنها فاخر گفته می شود هستیم. البته که امروز به هر فیلمی که هزینه ی میلیاردی برای آن صرف شود فاخر گفته می شود.

برای نمونه چندی پیش خبر ساخت فیلم لاله را خواندیم که به آن هم عنوان فیلم فاخر دادند که هزینه تولید آن ۷ میلیارد برآورد شد -این فیلم ماجرای یک دختر ایرانی است که قهرمان اتومبیل رانی شده است و کارگردان آن نیز سال ها در امریکا در حوزه ی سینما فعالیت داشته است- که از طرف نهادهای بسیاری ازجمله کمیسیون فرهنگی مجلس مورد انتقاد قرار گرفت.

اینگونه اقدامات توسط مدیران فرهنگی کشورمان کم نبوده و آثار دیگری نیز وجود دارد که بدون در نظر گرفتن شرایط  وعوامل فرهنگی مناسب به کارگردانانی که سابقه ی فرهنگی مناسبی ندارند سفارش داده می شوند.

سریال تاریخی “سرزمین کهن” که این روزها مورد بحث و چالش بسیاری در اذهان عمومی می باشد جزو این دسته از آثار است.

کارگردان این فیلم آقای کمال تبریزی می باشد که در سابقه ی سینمایی ایشان فیلم های توقیف شده “پاداش” و “خیابان های آرام” و همچنین فیلم جنجالی “مارمولک” که در حین اکران متوقف شد را می بینیم. فیلم هایی که هر کدام محلی از اشکال است که این امر به خوبی توسط مسئولین مربوط مورد بررسی قرار گرفته است.

تبریزی در جایی گفته است که در لب خطوط قرمز فیلم می سازم و این امر سبب شده فیلم های من اینگونه باشند.

قسمت هایی از سریال سرزمین کهن که موجب نارحتی بختیاری های عزیز کشورمان شده است شاید ناشی از همین ویژگی (در خطوط قرمز فیلم ساختن) این کارگردان باشد.

نسبت دادن الفاظ  رکیک به بختیاری ها و تشابه اسمی از اشتباهات این سریال پرهزینه بوده است.

سریالی که قسمت هایی از آن موجب رنجش بخشی از مردم شریف و عزیز کشورمان شده است. هرچند که مدیریت محترم صداوسیما و عوامل ساخت فیلم از مردم غیور بختیاری کشورمان مراتب عذرخواهی را نموده اند اما دقت در انتخاب عوامل تولید اینگونه سریال ها میتواند از بروز چنین حوادثی جلوگیری کند.

از طرفی برخی شنیده ها حاکی از این است که هزینه ی سریال سرزمین کهن بالغ بر ۱۵۰میلیارد تومان بوده است که در صنعت سینمای ایران هزینه زیادی است.

صرف چنین مبالغی از بودجه ی عمومی کشور جای تامل دارد که در آخر سبب اعتراض بسیاری از مردم و نهادهای مسئول شود و در آخر موجب توقف پخش این سریال بگردد.

اما حال توقعی که از مسئولین فرهنگی می رود این است که برای ساخت چنین آثار با هزینه های زیاد از افرادی استفاده کنند که سابقه ی آنها در عرصه ی فیلم سازی کاملا روشن باشد و بتوانند آنچنان که باید فرهنگ و تاریخ این مرز و بوم را نمایش دهند.

و این پتانسیل را نیز ما خوشبختانه در کارگردانان ازرشی کشورمان داریم چرا که توانسته ایم فیلم های فاخری چون یوسف پیامبر و مختارنامه را بسازیم.

منبع:بوتیا

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

جشن بزرگ دختران روزه اولی در انار

به گزارش ” انارما ” ؛ عصر دیروز ۱۹فروردین ماه جشن شکرانه دختران روزه اولی همراه با برنامه های شاد و متنوع در مهدیه امامزاده محمدصالح(ع) انار با حضور جمعی از مسئولین و معلمان برگزار شد. این ...

یادداشت های خصوصی