پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Thursday 16 May 2024

واحد بهداشت محیط و تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان انار در اطلاعیه‌ای نکاتی را در خصوص رعایت مسائل بهداشتی در ایام نوروز یادآوری کرده است.

واحد بهداشت محیط و تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان انار در اطلاعیه‌ای نکاتی را در خصوص رعایت مسائل بهداشتی در ایام نوروز یادآوری کرده است.

به گزارش ” انارما” در این اطلاعیه آمده: “شبکه بهداشت و درمان شهرستان انار واحد بهداشت محیط و تغذیه ضمن تبریک فرارسیدن سال نو خدمت همشهریان عزیز و مسافران نوروزی توصیه هایی جهت سلامت حال شهروندان محترم ارائه می نماید”.

۱) توصیه های تغذیه ای:

  • از انواع شیرینیهای ساده و در اندازه کوچک برای پذیرایی میهمانان خودتهیه کنید. تا میهمانان  با افزایش  دریافت قند و چربی اضافی مواجه نشوند.
    •    در مصرف شیرینی و شکلات  زیاده روی نکنید .
    •    به منظور پیشگیری از اضافه وزن و چاقی ، در دید وبازدیدها بجای شیرین های خامه ای و شکلاتی که حاوی مقدار زیادی کالری هستند،  از انواع خشک وساده شیری ها در اندازه کوچک استفاده کنید
    •    بجای مصرف شیرینی و شکلات در دید و باز دید های نوروزی بهتر است از میوه استفاده کنید. میوه ها  علاوه بر ویتامین ها واملاح معدنی که برای حفظ سلامت بدن لازمند ، حاوی ترکیباتی بنام انتی اکسیدان هستند که نقش آنها در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر ازجمله دیابت ، بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها شناخته شده است .
    •    برای صرف چای ، بجای قند و شکلات ، از کشمش ، توت خشک و یا خرما در حد کم استفاده کنید
    •    درمصرف آجیل زیاده روی نکنید . انواع مغزها وتخمه ها  حاوی مقادیر زیادی چربی هستند . بطوری که  هر ۱۰۰ گرم آنها حاوی ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری  است .
    •    از انواع آجیل های بدون نمک و یا کم نمک  استفاده کنید. آجیل های شور با داشتن مقادیر زیاد نمک ، زمینه را برای فشار خون بالا فراهم می کنند
    •    در میمهانی های نوروزی ، در وعده ناهار وشام، برای اجتناب از دریافت زیاد کالری که با مصرف غذاهای چرب و سرخ شده  وارد بدن می شود ، سعی کنید نیمی از بشقاب خود را با سالاد و سبزی  پر کنید
    •    مصرف سالاد و سبزی  بدلیل داشتن فیبر ، جذب چربی ها و مواد قندی را نیز کاهش داده و بدین ترتیب از اضافه وزن جلوگیری  می کند
    •    نوشیدن نوشابه (حتی انواع کم کالری) و آبمیوه های صنعتی را  که حاوی قند زیادی هستند ، به حداقل رسانده  و از آب ساده و یا دوغ های کم نمک و بدون گاز استفاده کنید.

۲) توصیه های بهداشت محیطی:

_ شستن دست ها با صابون مایع قبل از خوردن غذا و بعد از توالت رفتن

_ استفاده از وسایل بهداشتی شخصی مانند حوله ، لیوان ، صابون و…

_ سالم سازی میوه و سبزیجات قبل از مصرف ( شست و شو و ضدعفونی )

_ دقت در خرید مواد غذایی رنگی ازنظر مصرف رنگ های صنعتی و غیرمجاز

_ خودداری از خرید و مصرف مواد غذایی تهیه شده در معابر و توسط فروشندگان معابر

_ خودداری از آشامیدن آب از منابع غیر مطمئن

_ خودداری از پراکنده نمودن زباله در پارکها و محل های اسکان موقت

_ خودداری از صرف غذا در رستوران ها و مراکز بین راهی که نکات بهداشتی را رعایت نمی کنند

_ غذا های مورد مصرف باید کاملا پخته شود

_ غذاهای کنسروی را قبل از باز کردن و مصرف حداقل به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوشانده شود

_ در موقع خرید مواد غذایی بسته بندی شده به مشخصات روی آن به خصوص تاریخ تولید و انقضاء توجه کنید

_ در نگهداری مواد غذایی دقت کنید و مواد غذایی که قبلأ پخته شده را مجددا به طور کامل حرارت دهید

_ مواد غذایی را در طول سفر در دمای بالاتر از ۶۰ درجه سانتی گراد و یا پایین تر از ۱۰ درجه سانتی گراد نگهداری کنید

_ سعی کنید از غذاهای نیمه خشک با رطوبت کم استفاده کنید(عدس پلو ، لوبیا پلو ، ماکارانی و …) زیرا رطوبت زیاد ، رشد و تکثیر میکروب ها را بیشتر می کند .

شهروندان گرامی و مسافران عزیز می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشت محیطی با سامانه ۱۹۰ تماس حاصل فرمایند.

انتهای پیام/

مطالب مرتبط

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

حکم پرونده سرقت آب در انار صادر شد

حکم پرونده برداشت غیر مجاز از آب شرب در یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان انار صادر شد. ...

یادداشت های خصوصی