چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Wednesday 15 May 2024

توصیه می‌شود برای پذیرایی شب یلدا به جای غذاهای چرب و شیرین و پرنمک مانند انواع شیرین‌ی­ها و آجیل شور و…

: میهمان نوازی از ویژگی‌های اصیل ایرانیان است و مسلماً در شب یلدا نیز این مهم اجرا می­‌شود. اما باید توجه داشت که ارج نهادن به میهمان، از طریق عرضه غذاهای سالم و عدم ارائه خوراکی‌­های زیان­بار معنا می­‌یابد.
به گزارش فرهنگ نیوز ، بزرگداشت شب یلدا از آیین­‌های باستانی ایرانیان است که فلسفه‌­ آن ارج نهادن به گرمای حضور جمع و مهربانی به یکدیگر است.
در این شب اعضای خانواده و دوستان معمولاً در منزل بزرگان به دور هم جمع می­‌شوند و ضمن تجدید دیدار و تحکیم مهر و محبت، با انواع خوراکی­‌ها پذیرایی می‌شوند.
میهمان نوازی از ویژگی‌های اصیل ایرانیان است و مسلماً در شب یلدا نیز این مهم اجرا می­‌شود. اما باید توجه داشت که ارج نهادن به میهمان، از طریق عرضه غذاهای سالم و عدم ارائه خوراکی‌­های زیان­بار معنا می­‌یابد.
توصیه می‌شود برای پذیرایی شب یلدا به جای غذاهای چرب و شیرین و پرنمک مانند انواع شیرین‌ی­ها و آجیل شور و تنقلات فاقد ارزش تغذیه­‌ ایی، از میوه­‌های تازه و مغزهای بی‌­نمک (مانند پسته، بادام، فندق، بادام­زمینی و سایر مغزهای غیر شور)  استفاده شود.
همچنین توصیه می‌­شود که مصرف میوه و خشکبار سالم نیز  با اعتدال صورت پذیرد تا از بروز سوء هاضمه و دیگر مشکلات ناشی از پرخوری جلوگیری به عمل آید.
با توجه به اینکه تنقلات و خوراکی‌های شب یلدا حاوی مقادیر زیادی کالری است بنابراین لازم است مردم نکات تغذیه ای  را رعایت کنند. شیرینی‌ها، کاکائوها و شکلات‌ها دارای انرژی و چربی بالا هستند، بهتر است که در ترکیب مواد خریداری شده شب یلدا کمتر از آنها انتخاب شود.
انار و هندوانه سرشار از ویتامین C و موادمعدنی مانند پتاسیم و منزیم از جمله میوه‌هایی است که بیش از میوه‌های دیگر در این شب مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ مصرف میوه باعث برآورده شدن نیازهای بدن به مواد معدنی و ویتامین‌های مختلف می‌شود.
در این شب به علت مصرف تنقلات، میوه‌ها و آجیل‌ها که مقدار زیادی کالری دارند بهتر است یک شام سبک سرو شود تا از اضافه دریافت کالری واضافه وزن پیشگیری شود. به جای تنقلاتی مثل چیپس و هم چنین انواع پفک که حاوی مقادیر زیادی چربی و نمک هستند از آجیل‌ها و مغزهای کم نمک و بو داده نشده استفاده شود.
افراط در مصرف آجیل و مغزها نیز منجر به اضافه وزن وچاقی می‌شود. در مصرف آنها نباید زیاده روی شود. از خرید آجیل‌های با رنگ مصنوعی و اسید غیر خوراکی خوداری و آجیل خام و بی نمک خریداری شود.
آجیل‌های مرطوب و نم کشیده سریعتر دچار کپک زدگی می‌شود. آجیل و مغزها باید کاملاً جویده شوند که دچار سوءهاضمه نشوید.
از مصرف شیرینی‌های خامه ای، کیک‌های شکلاتی که مقدار زیادی چربی دارند، از شیرینی‌های ساده و بدون خامه و شکلات و به مقدار کم  استفاده شود. بهتر است که بجای مصرف شیرینی از انواع میوه‌ها استفاده شود.
برای صرف چای بجای قند وشکر از کشمش، توت خشک و یا خرما به مقدار کم استفاده شود. میوه‌ها قبل یا دو ساعت بعد از غذا مصرف شود. فاصله بین صرف غذا و خوابیدن دو ساعت باشد. بهتر است بیماران کلیوی و دیابتی از قندهای ساده، انواع مغزها و شیرینی‌ها به مقدار تجویز شده در برنامه غذایی آنها استفاده کنند.
بیماران کلیوی مراقب مقدار مصرف مایعات باشند و کمتر از هندوانه استفاده کنند. افراد دیابتی بهتر است قسمت‌هایی از هندوانه که کم شیرین است و به پوست هندوانه نزدیک تر است انتخاب کنند. به بیماران دیابتی توصیه می‌شود که از برگه آلو و آلو خشک بجای توت خشک و کشمش استفاده کنند.
افرادی که دارای تری گلیسرید خون بالا هستند، بهتر است از مصرف مغزهای چرب مانند پسته، بادام و گردو خودداری کنند.
منبع:فرهنگ

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

حکم پرونده سرقت آب در انار صادر شد

حکم پرونده برداشت غیر مجاز از آب شرب در یکی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان انار صادر شد. ...

یادداشت های خصوصی