- چهارشنبه, 1 آوریل 2015
- خبرنگار
- بدون دیدگاه
- اخبار انار , اسلاید , جدیدترین خبرها , یادداشت
- 30380
پخت کماچ در آستانه روز سیزده بدر/ رها کردن سبزه هفت سین در آب روان+تصاویر
یکی از این رسومات که البته به مزاق خیلی ها خوش می آید و خوشبختانه هنوز پررنگ حفظ شده است پختن (کماچ) در آستانه سیزه بدر و خوردن در روز (طبیعت)است…
به گزارش انارما ،مردم انار هم همانند سایر نقاط استان کرمان از قدیم الایام در روز ،سیزده بدر(روز طبیعت)آداب و رسوم خاصی را انجام میدادند.
یکی از این رسومات که البته به مزاق خیلی ها خوش می آید و خوشبختانه هنوز پررنگ حفظ شده است پختن (کماچ) در آستانه سیزه بدر و خوردن در روز (طبیعت)است.
کماچ که در شهرانار بیشتر بر دونوع کماچ سهن و کماچ شیر پخته میشود به نوعی یکی از سوغات و شیرینی جات مخصوص انار هم شناخته شده است.
در خصوص مواد تشکیل دهنده کماچ سهن همانگونه که از نامش پیداست یکی از مواد اصلی آن آرد سهن است و بودن خرما در وسط کماچ مزه خاصی را به این نوع کماچ میبخشد.(برای اطلاع از دستور پخت کماچ سهن به این لینک مراجعه کنید)
از دیگر آداب و رسوم اینکه در روز ۱۳ فروردین نیز سبزه ها را به خارج از خانه می برند و برای رفع بلا در آبروان یا سر چهار کوچه می ریزند. مردم کرمان از قدیم روز ۱۳ فروردین را نحس می شمردند و برای رفع نحوست آن به دامان کوه و دشت پناه می بردند. عده ای حتی تا ۱۳ فروردین به مسافرت نمی رفتند و باور داشتند که سیزده گیر میشوند.
دخترهای دم بخت نیز به هنگام سبزه گره زدن از روی شیطنت و برای شگون میگفتند: امسال اومدم کلیتو (مقنعه) به سر، سال دیگه بچه بغل، خونه شوهر.
برخی نیز روز ۱۳ بدر ۱۴ سنگ جمع میکنند و در سوراخی قرار میدهند سپس در آن را میبندند و باور دارند با این کار تمامی بلاها از آنها دور میشود.
کماچ سهن:
کماچ شیر:
گره زدن سیزه هفت سین:
مرسی ممنون.جالب بود.یادم افتادازکماچهایی که مادرم می پخت حداوند روح تمام مادران ازدنیارفته ومادرمن حقیر راقرین رحمت خویش بفرماید.آمین یارب