یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Sunday 28 April 2024

گفتگوی زنده تلویزیونی ریاست جمهوری در حالی در شب گذشته …

به گزارش انارما، شب گذشته بالاخره بعد از ساعت‌ها انتظار، بینندگان رسانه ملی توانستند تصویر رییس‌ دولت یازدهم را از شبکه یک سیما ببینند. انتظاری که درعین بی تقصیری صدا و سیما، توسط رسانه های حامی دولت به عنوان قصور این نهاد ملی منعکس شد!

آنچه از سخنان رئیس جمهور قابل برداشت بود، این است که به هر صورت،  تبلیغات گسترده انتخاباتی که برپایه «تدبیر و امید» بنا نهاده شده بود، می‌رود تا اندک‌اندک به فراموشی سپرده شود؛ همان‌گونه که ریاست محترم جمهوری، استفاده از نمادهای «بنفش» و در دست گرفتن «کلید» را پس از ایام انتخابات ترک کردند!

تورم و دیگر هیچ

دکتر «حسن روحانی» درباره عدد نرخ تورم می‌گوید: «در عرصه اقتصاد در این 6 ماه شاهد حرکت‌های بسیار خوبی هستیم؛ چنانچه در بحث تورم توانستیم یک قدم آن را مهار کنیم ودر حالی که تا پایان دی‌ماه تورم 35 درصد اعلام شده، اما ما 8 واحد درصد کاهش تورم در این مدت داشتیم که این خود بسیار ارزشمند است.»

اکنون اما طرح یک سئوال از سوی مردم، کاملاً بدیهی است. تأثیر این کاهش تورم در زندگی مردم کجاست؟ آیا اقدامات دولت با کاستن از میزان رشد نقدینگی و عدم پیشرفت چشمگیر در پروژه‌های عمرانی همراه خواهد بود؟ در این صورت آیا اقتصاد کشور به سمت رکود نخواهد رفت؟

شجاعت عذرخواهی حقیقی

مقام محترم ریاست جمهوری کشورمان در اقدامی پسندیده از اصطلاح «عذرخواهی» در برابر ملت استفاده کرد. در این میان پرسش درباره چند نکته ضروری است:

الف) ایشان در سخنان خود گفتند: «البته این طرح اشکالاتی هم داشت که من متاثر شدم و دستور دادم هیاتی مشکلات به وجود آمده را بررسی کند، اما من می‌خواهم بگویم ما نه یک سیستم مالیاتی دقیقی در کشور داریم که ثروت ثروتمندان را شفاف بیان کند و نه یک سیستم جامع تامین اجتماعی داریم تا وضع فقرا را مشخص کند!»

آیا مرگ دست‌کم یکی از هم‌وطنان ما در صف کالا، ارزش عذرخواهی و تسلیت به خانواده وی را نداشت؟

ب) ریاست محترم جمهور پیش از این، بارها خواهان پایان اقتصاد صدقه‌ای شده بودند؛ اما اکنون ای کاش مشخص می‌کردند که چگونه پس از خلق صحنه‌های زشت از خرد شدن «کرامت انسانی مردم» در صف‌های توزیع «سبد کالا» ، می‌توانند مدعی دور شدن از آنچه «اقتصاد صدقه‌ای نامیده بودند» بشوند.

ج) دولت یازدهم که بر موضوع دریافت مالیات تأکید دارد، چرا در بوجه سال آینده، میزان تکیه بر درآمدهای نفتی را کاهش نداده است؟

د) وقتی کشور فاقد یک سیستم جامع برای شناسایی نیازمندان است، چه اصراری بر اجرای طرحی مانند «سبد کالا» داریم تا در ذهن برخی از مدم، فضای ذور شدن از عدالت شکل بگیرد.

ه) خوب است ریاست محترم جمهوری بدانند که قبول مسئولیت اشتباه، امری ضروری برای مدیریت کشور است لذا باید پاسخگو باشند که چرا پس از اهانت به منتقدان خود و کم‌سواد خواندن آنها، ضمن عدم قبول مسئولیت این رفتار غیرقابل توجیه، با تغییر طاهر سخنان‌شان، سعی بر انحراف افکار عمومی از این رفتار غیرقابل قبول خود دارند؟

چه اصراری بر فقیر نامیدن مردم داریم؟

رییس محترم جمهور باید بدانند که فقیر نامیدن مردم به دلیل دریافت «سبد کالا»، که ابتکار خودتان نیز بود، امری خلاف ادعای تکریم ملت است. ایشان همچنین در نظر داشته باشند که وقتی اعضای خاص شورای شهر تهران در سیستم مدیریتی دولت یازدهم، مستحق و لابد فقیر تشخیص داده و باید «سبد کالا» دریافت کنند، دیگر جایی برای طرح مسایلی همچون «حقوق شهروندی» و ایجاد تشویش در اذهان مردم باقی نمی‌ماند.

و) «رییس جمهور» می‌گوید: «بخشی از افرادی که وضع مالی‌شان در مضیقه است، برای ما قابل شناسایی است اما برخی دیگر از مردم در هیچ حساب و کتاب و آماری نیستند».

در چنین شرایطی چه برنامه‌ای برای بهبود حساب و کتاب‌های آماری کشور دارید؟

ز) حال که دکتر روحانی می‌گوید «اگر مردم در زمینه سبد کالا به زحمتی افتادند، من به عنوان رئیس‌جمهور از آن‌ها عذرخواهی می‌کنم.» چرا ریاست محترم جمهوری، پس از اهانت مشاورانشان به مجلس و اقاشر مختلف مردم، اقدام به عذرخواهی نکردند و آیا عذرخواهی‌های ایشان قرار است محدود به بعضی شرایط خاص و ایامی باشد که راه گریز دیگری ندارند؟

و اما سایر حرف‌ها

آقای رییس‌جمهور!

باید از شما تشکر کرد که بالاخره فکر مردم محاصره شده در برف افتادید و از آنها هم نام بردید. از شما متشکریم که فضای امید را انتشار می‌دهید و از بروز خاموشی در تابستان آینده خبر می‌دهید. چرا وقتی منتقدان را بی سواد یا کم سواد خواندید به فکرشان نبودید؟

از دولت راستگویان توقع راستگویی می‌رود

ای کاش این نکته هرگز فراموش نشود وای کاش رییس‌جمهور در شب گذشته، در مورد عملکرد خود و رسانه های دولت، شفاف‌سازی می‌کرد.

چندی قبل طی اتفاق آتش‌سوزی در خیابان جمهوری، دو تن از هم‌وطنان ما دچار سانحه شدند. دولت و حامیانشان در سایت‌ها و مطبوعات، همه گناه برگردن شهردار تهران انداختند بی‌انکه از سهل‌انگاری وزارت کار سخنی بگویندرییس‌جمهور محترم دستور کتبی رسیدگی به موضوع را داد و یک جو رسانه‌ای سنگین ایجاد شد و حتی تقاضای استعفای شهردار تهران مطرح و علنی شد!

جالب‌تر آنجاست که اخیراً عدم نظارت وزارت آموزش‌وپرورش بر سرویس مدارس، منجر به کشته شدن یک کودک معصوم در قم شد و همچنین یکی از هموطنان درگوشه دیگری از مملکت، به دلیل سانحه‌ای قابل‌پیشگیری، در دریاچه یکی از سدها غرق شد. با این حال نه از دستور کتبی ریاست جمهوری برای پیگیری خبری بود و نه از انتقادات رسانه‌ای! البته همین سناریو بعد از بروز مشکلات در شمال کشور هم تکرار شد و ظاهراً قرا راست باز هم تکرار شود.!

جناب رئیس جمهور، شما وعده گسترش کشاورزی در 550هزار هکتار از اراضی خوزستان را به مردم آن دیار دادید اما برنامه‌ای برای اجرای آن ارایه نکردید و در سال آتی بودجه‌ای برای آن مد نظر قرار ندادید. حال توضیح دهید که چگونه معتقدید که تصمیم‌ها‌ی‌ شما در تنها سفر استانی‌تان، «فی‌البداهه» نیست و لابد جنبه کارشناسی هم دارد!

آقای روحانی! در انتظار گزارش بعدی شما هستیم تا شاید این بار، توقعات ملت نیز برآورده شودغ توقعاتی که درحقیقت، حق مسلم ماست. همانند انرژی هسته‌ای که گفتید حق مسلم ملت است. همچون چرخیدن چرخ زندگی مردم که می‌گویید حق مسلم آنهاست. همچون چرخیدن سانتریفیوژها که بار هم می‌گویید حق مسلم مردم است و این روزها خبرهای ناخوشایندی از نچرخیدن انها به‌گوش می‌رسد.

منبع:فرهنگ

دیدگاه کاربران

م-ا دوشنبه 10 فوریه 2014 - 8:41 ب.ظ

سلام در رابطه با سایتتون بیشتر تبلیغ کنید (در اماکن عمومی )خیلی ها خبر از وجود این سایت ندارند

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

جشن بزرگ دختران روزه اولی در انار

به گزارش ” انارما ” ؛ عصر دیروز ۱۹فروردین ماه جشن شکرانه دختران روزه اولی همراه با برنامه های شاد و متنوع در مهدیه امامزاده محمدصالح(ع) انار با حضور جمعی از مسئولین و معلمان برگزار شد. این ...

یادداشت های خصوصی