شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Saturday 27 April 2024

به گزارش انارما؛ کامران شفائی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان انار به مناسبت هفته پدافند غیر عامل گفت : پدافند غیر عامل به معنی دفاع در مقابل تهاجم دشمن بدون استفاده از سلاح یا درگیری مستقیم است و با اجرای آن می توان از خسارات مالی و تلفات انسانی و همچنین تلفات دامی و خسارت بر […]

به گزارش انارما؛ کامران شفائی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان انار به مناسبت هفته پدافند غیر عامل گفت : پدافند غیر عامل به معنی دفاع در مقابل تهاجم دشمن بدون استفاده از سلاح یا درگیری مستقیم است و با اجرای آن می توان از خسارات مالی و تلفات انسانی و همچنین تلفات دامی و خسارت بر تولید و امنیت غذائی جلوگیری کرد و آن را به حداقل ممکن رساند. که به همین مناسبت شعار ” برای مردم، پدافند دانش بنیان، حفاظت از زیرساخت ها، تداوم کارکردها ” نامگذاری شده است .

وی گفت : به دلیل اینکه حوزه دامپزشکی از نظر بستر و مناطق کاری در معرض عوامل بیماری زا می باشد نوع تهدیداتی که این بخش را تحت تأثیر قرار می دهد استفاده از سویه های اگزوتیک یا غیر بومی عوامل بیماری زا است و علاوه بر آن، استفاده از عوامل بیماری زا آزمایشگاهی یا ورود عوامل بیماری زا از طریق مواد بیولوژیک و دستکاری ژنتیک عوامل بومی و استفاده از آن علیه دام و طیور و همچنین استفاده از ترکیبات تراریخته می توانند جزو عوامل زیستی باشد که حوزه دام و طیور را مورد مخاطره قرار می دهد. نظر به نقش مهم دامپزشکی در پدافند غیر عامل به خصوص پدافند زیستی و نیز پتانسیل و ظرفیت های این شهرستان در زمینه دامداری، دامپروری و صنعت طیور وظیفه ما در حوزه پدافند غیر عامل سنگین تر می گردد. دامپزشکی با تأمین زیر ساخت های لازم نقش مهمی در توسعه صنعت دامداری، مرغداری، دامپروری و سلامت دام و طیور و فرآورده های آنها و به تبع آن سلامت انسان و همچنین افزایش راندمان تولید و امنیت غذائی و توسعه پایدار دارد.

ایشان به بیماری های دام و طیور اشاره و گفت در صورت عدم کنترل، پیشگیری و مبارزه با انها توسط دامپزشکی خسارات جبران ناپذیری به امنیت غذائی و اقتصاد کشور وارد خواهد آمد. از جمله اقدامات شاخص در این مورد علاوه بر ایجاد زیر ساخت های الکترونیکی، می توان به تشکیل اکیپ های واکنش سریع در مقابله با انواع بیماریها اشاره کرد. بدون تردید فعالیت های دامپزشکی در حوزه سلامت عمومی جامعه و تأمین امنیت غذائی منطبق با اهداف پدافند غیر عامل است. قسمت اعظمی از فعالیت های دامپزشکی شامل اقدامات پیشگیری، کنترل و مراقبت از بیماریهای دام و طیور و نیز اقدامات دیگر در حوزه سلامت عمومی جامعه و اقتصاد و افزایش تولید ملی در راستای اهداف پدافند غیر عامل صورت می گیرد .

دکتر کامران شفائی در پایان گفت : در این راستا هماهنگی و آمادگی ارگانهای ذیربط در امر پیشگیری جهت ممانعت از بروز بحران های احتمالی در حوزه بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان امری لازم، ضروری و اجتناب ناپذیر است. آموزش، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به عنوان اهرم و بازوی مهم در زمینه دستیابی به اهداف پدافند غیر عامل در جامعه می باشد که در حوزه سلامت عمومی جامعه نیاز است اطلاع رسانی های به موقع و سریع در خصوص بیماری ها به مردم ارائه شود تا مردم در برابر آن ایمن شوند. عمده فعالیت های دامپزشکی شامل کنترل و پیشگیری از بیماریها با اقداماتی نظیر واکسیناسیون، سمپاشی، ضد عفونی و همچنین نظارت و بازرسی های بهداشتی از مراکز تولید و عرضه فرآورده های خام دامی و نهاده های خوراک دام و طیور، پایش و مراقبت و کنترل  بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام و نیز بازرسی و ممیزی واحدهای تولیدی به منظور رفع نواقص و ارتقاء سطح امنیت زیستی و افزایش کمیت و کیفیت محصولات تولیدی و … می باشد. پدافند غیر عامل در حوزه دامپزشکی ایجاد یک نوع مصونیت جهت جلوگیری از خطرات و خسارت های بعدی در راستای کنترل بیماریها و ایجاد امنیت غذائی و توسعه پایدار می باشد .

آخرین اخبار

تبلیغات

تاریخچه

تصویر برگزیده

جشن بزرگ دختران روزه اولی در انار

به گزارش ” انارما ” ؛ عصر دیروز ۱۹فروردین ماه جشن شکرانه دختران روزه اولی همراه با برنامه های شاد و متنوع در مهدیه امامزاده محمدصالح(ع) انار با حضور جمعی از مسئولین و معلمان برگزار شد. این ...

یادداشت های خصوصی